Egy kínai vezető figyelmeztetése – Yun testvér

CHINESE Leader SPEAKS OUT – Brother Yun

Részlet Yun testvér „Mennyei ember”című könyvéből

PDF formátumban letölthető itt: Egy kínai vezető figyelmeztetése

Mielőtt nyugatra utaztam egyáltalán nem volt fogalmam arról, hogy sok gyülekezet szellemileg halott. Azt feltételeztem, hogy a nyugati gyülekezetek erősek és elevenek, mert olyan hihetetlen hittel és kitartással hozták az evangéliumot az országomba. Sok misszionárius, akik valóban átadták az életüket Jézusnak követendő példa volt számunkra.

Néhány alkalommal miközben a nyugati gyülekezetekben beszéltem, viaskodnom kellett magamban. Valami hiányzott, ami egy szörnyű érzés volt számomra. Sok összejövetel langyos volt, hiányzott a tűz és Isten jelenléte, nem úgy mint Kínában.

Nyugaton sok keresztyén anyagi bőségben él, és világias életet élnek. Van ezüstjük és aranyuk, de nem emelik magasra Jézus nevét és nem járnak vele. Kínában nem vagyunk gazdagok, ami lehúzna bennünket, ezért semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy buzogjunk az Úrért. A Kínai Egyház olyan, mint Péter az Ékes kapunál. Amikor látta a nyomorék koldust, azt mondta: “Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked. A Názáreti Jézus Krisztus nevében járj!”

Azért imádkozom, hogy Isten hatalmasan használja a Kínai Egyházat arra, hogy segítsen felállni ebből a helyzetből és járni a Szent Szellem erejében. A jelenlegi helyzetében a Kínai Egyház számára szinte elképzelhetetlen, hogy álomba merüljön. Állandóan van valami, ami mozgásban tart bennünket. Futás közben nagyon nehéz elaludni. Félek, ha vége szakad az üldözésnek, akkor önelégültekké válunk és el fogunk aludni.

Nyugaton…..

A gyülekezeti tagok sokasága megelégszik azzal, hogy a minimumot és nem a maximumot adja Istennek. Megfigyeltem az embereket a gyülekezetben az adakozás ideje alatt. Kinyitják a pénztárcájukat, kikeresnek valami aprópénzt és azt adják az Úrnak. Sose viselkedjetek így! Jézus az egész életét adta értünk és mi az életünknek csak egy kis darabját adjuk neki abból az időből és pénzből, amit Istennek adhatnánk. Micsoda szégyen! Tartsatok bűnbánatot!

Furcsán hangozhat, de azt a fajta adakozást hiányolom, ami Kínában van. Az alkalom vezetője valahányszor kijelenti: “Van egy új munkásunk, aki holnap elhagy minket, hogy az Urat szolgálja.” Mindenki azonnal kiüríti minden zsebét. Az összegyűlt pénzzel a szolgáló megvásárolhat egy vonat, vagy buszjegyet és elutazhat a következő nap.

Gyakran ez a pénz nem egy olyan összeg, ami éppen a pénztárcájukban volt, hanem minden, amivel rendelkeznek ezen a világon.

Csak azért mert nektek gyülekezeti épületetek van, az nem jelenti azt szükségszerűen, hogy Jézus veletek van. Ma sok gyülekezetben nem lenne szívesen látott vendég Jézus. A Jelenések 3.20-ban Jézus a következőt mondja: “Az ajtó előtt állok és zörgetek. Ha valaki hallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorázom és ő énvelem.”

Ezt a verset gyakran arra használják, hogy megtérésre hívják az embereket, de a szövegösszefüggés szerint Jézus egészen másról beszél.

Jézus a gyülekezet ajtaján kívül állt Laodíceában és kopogott, hogy engedjék be!

– § –

Eredetiből fordította: Abonyi Sándor

A könyv magyar kiadásban is megjelent „Mennyei ember” címmel!

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Egy kínai vezető figyelmeztetése – Yun testvér bejegyzéshez

 1. Marianna szerint:

  Kedves Sándor!
  Szívesen elolvasnám a teljes írást is.Megtalálható valahol?
  Marianna

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Marianna! Én most az eredeti angolból fordítottam ezt a kis részt, de az egész könyv magyarul kb.8-10 évvel ezelőtt kiadásra került “Mennyi ember” címmel. Talán keresztyén könyvesboltban elérhető. A neten utána tudsz nézni. Szeretettel Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s