Nincs ébredés bűnbánat nélkül – Terry Somerville

NO REVIVAL Without REPENTANCE – Terry Somerville

PDF formátumban letölthető itt: Nincs ébredés bűnbánat nélkül

Sok prófécia van Isten eljövendő nagy mozdulásáról, ami messze túl fogja haladni a korábbiakat. Nagy az ébredés iránti vágy, de az többnyire csak Isten mozdulásának dicsőségére és jelenlétére koncentrál.

Sok szó esik az ébredésről, de úgy tűnik inkább csak a próféták között. Egy alapvető dologról azonban ritkán esik szó: az igazi bűnbánatról, ami a szív teljes összetöretését igényli. E nélkül – magától értetődő módon – egy egoista keresztyén életet fogunk élni, azaz minden tevékenységünk önmagunk körül fog forogni.

Krisztus Testét több bűn terheli, mint korábban bármikor. A szolgálati időm alatt azt tapasztaltam, hogy a keresztyén összejöveteleken legtöbben csak az áldást keresik. Az imák a saját szükségeik körül forognak és nem Isten szívének vágya körül. Megtapasztalják Isten erejét és jelenlétét, de nem élnek egy átadott életet. Sok keresztyén tisztában van vele, hogy van bűn az életében, ami elválasztja Istentől, de nem hajlandó változtatni ezen. Amikor a szolgálatom során a szívük állapotára figyelmeztetem őket, akkor a következőt mondják: “Isten fogja megváltoztatni a szívemet”.

Minden keresztyén tevékenységből hiányzik Isten igazság iránti vágyának érzése.

Munkám során találkozom közösségen kívüli emberekkel, akiknek ég a szívük Jézusért, és látom ugyanakkor azt is, hogy a gyülekezetek közömbösek és rossz állapotban vannak…

Néhány dolog, ami akadályozza az ébredést!

 1. Erő bűnbánat nélkül

Jézus figyelmeztette azokat, akik felkenetéssel munkálkodnak, de közben bűnben élnek. Milyen sokan vannak ilyenek az egyházban ma!

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk, és nem a te nevedben űztünk ördögöket, és nem cselekedtünk-e sok hatalmas dolgot a te nevedben?  És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.”     (Máté 7:22-23)

 1. Visszatérni a kezdetben hirdetett evangéliumhoz – mi rontottuk el a dolgokat!

Nézzük meg azt az evangéliumot, amit az első gyülekezetek hirdettek.

És prédikáltatni az ő nevében a megtérésnek és a bűnök bocsánatának minden pogányok között, Jeruzsálemtől elkezdve.”    (Lukács 24:47)

Bánjátok meg azért bűneiteket és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek, hogy így eljöjjenek a felüdülés idei az Úrnak színétől.”    (Ap.csel. 3:19)

Az igazi megtérés eredménye egy szent élet.

Fel kellene hagyni a folyamatos bűnben éléssel, ők azonban azt mondják, hogy „védettek” vagyunk Krisztus miatt. A bűn hatalmának az erejét a kereszt töri meg bennünk. (Róma 6) Az ige figyelmeztet bennünket, hogy ne éljünk bűnben.

Mi választunk!

El tudjuk képzelni az ítélet napját? Ott lesznek azok, akik vétkeztek, és nem ismerik Krisztust, és azok is, akik megmaradtak a bűnben. Igazságtalan lesz az Úr? Megcsúfoltatik a kereszt? Vagy elvárja az Úr az igazi megigazulást, ami az Ő szenvedésének jutalma?

Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert amit vet az ember, azt aratja is. Mert aki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; aki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.”    (Gal. 6:7-8)

A szív megváltoztatása az ember felelőssége, de Isten munkája.

A legtöbb keresztyén arra vár, hogy az Úr változtassa meg a szívét. Isten azonban ránk vár, hogy először mi „szaggassuk meg a szívünket”, hogy azt követően Ő egy új szívet adhasson nekünk.

De még most is így szól az Úr: Térjetek meg hozzám teljes szívetek szerint; böjtöléssel is, sírással is, kesergéssel is. És szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat, úgy térjetek meg az Úrhoz, a ti Istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő; késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt.”  (Jóel 2:12-13)

Az új szív jellemzője

Meggyőzés a bűnről, az igazságról és az ítéletről a Szent Szellem által. Egyedül ez eredményez bűnbánatot, ami szükséges a mélyreható változáshoz. Ez imádkozó keresztyéneket és igazi igehirdetést igényel. Ha az Úr felken bennünket erővel a gyógyításra, minden bizonnyal elhozza a Szent Szellemnek ezt a világos ígéretét is.

Ő fogja meggyőzni a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében”    (János 16:8)

Következtetés

Igen, szükség van egy óriási ébredésre. A régi idők ébredési mozgalmait tanulmányozva és összevetve azt azzal, amit a Biblia is hirdet a lényeg azonos. Egy Szent Isten igazság iránti vágyának prédikálása, a Szent Szellem hatalmas meggyőzésétől kísérve. Ez mély megtérést, szentséget és erővel telt életet eredményez. Egyedül így gyakorolhat hatást Isten királysága a társadalomra és változtathatja meg azt.

Forrás: “totalchange.org

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. edit szerint:

  Az emberekben az okokat nem szoktuk keresni. Ki miért fordul Istenhez?
  Pedig ez meghatározza viszonyát Istennel.
  Mit akarsz, mit cselekedjek veled?- kérdezi Jézus
  Van aki fél a haláltól, van aki az áldásért, anyagi, vagy szellemi egy a kettő, van aki Isten által akar lenni valaki szolgáló, próféta és még ki tudja hányféle ok létezik.
  A ” legegyszerűbb” út, ha az ember szereti az Istent.
  Teljes szívéből, mert ekkor az áldozat mit megteszünk azért akit szeretünk, soha nem nagy.
  Nem magunkért cselekszünk, nem magunkért változunk, hanem az Atyáért.
  Jézus azért jött, hogy megismerjük az Atyát és cselekedetei által megszeressük.
  De nagyon kevesen szeretik az Atyát, mert nem ismerték meg Őt.
  Ezért vannak ezek a pótcselekvések, mint monoton imádkozás, gyülekezet építés, lelki naplók, szolgálat ilyen, olyan, ezért, azért.
  Pedig egy agyagedény, nem képes magát formálni, sem nem tud a kemencébe maga menni, sem nem tudja magát megfesteni.
  Kérlek Uram, hogy ezeket az embereket szeresd úgy ahogy engem, vezesd őket úgy ahogy engem, hogy ők is Atyának nevezzék az Urat.

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s