Egy istenfélő fiatal nő – Zac Poonen

A Godly Young Women – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Egy istenfélő fiatal nő

A Lukács 1.34-35-ben arról olvashatunk, hogy amikor Gábriel odament Máriához ő teljes természetességgel megkérdezte tőle:

“Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?

Az angyal erre a következőt válaszolta:

„A Szent Szellem száll reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz be téged;”

A Szent Szellem mindig elhozza ránk Isten erejét (Lásd Ap.csel. 1.8 és 10.38-at)

Ahogyan Isten szelleme Máriára szállt, hogy megszülessen benne Jézus, a Szent Szellem elsősorban ránk is azért száll, hogy megszülessen bennünk Krisztus. Ez a legvilágosabb útmutatás számotokra a Szent Szellem szolgálatának megértéséhez az életetekben és az Úr felé való szolgálatotokban. Ahogyan egy bébinek időre volt szüksége, hogy felnövekedjen Mária méhében, időre van szükség ahhoz is, hogy Krisztus megnyilvánuljon az életünkben.

Mária engedelmes volt Isten szavának és azt mondta:

Legyen nékem a te beszéded szerint.” (Lukács 1.38).

Nem vagyok Római Katolikus, de nagy csodálója vagyok Máriának, amiért ennyire istenfélő fiatal nő volt. Isten végigtekintett Izraelen, hogy találjon egy fiatal nőt, aki valóban istenfélő és megtalálta Máriát, aki valószínűleg csak18 éves lehetett akkoriban. Olvassátok el a Lukács 1.46-55-öt és látni fogjátok milyen fantasztikus az éneke a Szentírásban. Meglepő, hogy mennyire éretté képes válni valaki 18 évesen is, ha istenfélő. Isten nem árt semmiképpen azoknak a személyeknek, akiket Ő kiválaszt.

Mária tudta, hogy amikor majd látszani fog a terhessége a botrányos történetét Izraelben mindenki meg fogja ismerni. Senki sem fogja majd elhinni neki, hogy a Szent Szellemtől van a gyerek. Kész volt elszenvedni azt a gyalázatot, hogy világra hozza Jézust testileg a saját testéből. Most alkalmazd ezt a te életedre. Akarod, hogy felépüljön Krisztus teste a városodban?  Elismertségre vágysz, vagy kész vagy „Krisztus gyalázatának” elszenvedésére? Isten nem támogatja azokat, akik az Ő munkájában elismerést keresnek. Az ilyen emberek csak egy felekezeti egyházközséget tudnak felépíteni és nem Krisztus testét. Krisztus testének építése mindig gyalázattal, meg nem értéssel, pletyka tárgyává válással jár. Ezzel Máriának is szembe kellett néznie Izraelben, de mindez nem zavarta őt, hanem szép csendben világra hozta Krisztus testét. Épp így van ez ma is. Krisztus teste ott fog megszületni, ahol az emberek készek „a felekezeti keresztyénség vallásos táborából kijönni és elhordozni az Ő gyalázatát.”

Bizonyos vagyok benne, hogy Mária nem panaszkodott a nehéz körülményei miatt, amikor egy istállóban találta magát. Képzeld el, ha Mária úgy viselkedett volna, mint sok mai tinédzser hasonló helyzetben.

Kiabálhatott volna Józseffel azt mondva neki:

“Mondtam neked, hogy két nappal korábban kellett volna elindulnunk! Itt vagyunk és nincs egy szobánk sem. Nincs semmi magánéletem – és ebben az istállóban kell megszülnöm a gyereket, egy koszos környezetben. Milyen felelőtlen férj vagy” stb. El tudod képzelni, hogy Jézus egy ilyen panaszkodó, morgolódó állapot közepette született meg? Isten nem engedhette meg ezt. Neki egy olyan lányra volt szüksége, aki nem panaszkodik. Ezért választotta ki Máriát, hogy Jézus anyja legyen – olyan valakit, aki megtanulta fiatal korában, hogy a nyomorúságos és nehéz körülmények között is megelégedett legyen. Isten ezért nem választhatott más lányt Izraelben.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s