Elbizonytalanodtál, össze vagy zavarodva? – Colin Wilson

Are You Unsettled – Colin Wilson

PDF formátumban letölthető itt: Elbizonytalanodtál, össze vagy zavarodva

Hosszú idő óta össze vagy zavarodva, elbizonytalanodtál szellemileg. Ez megzavart téged a keresztyén utadon való járásodban, és általában a gyülekezet életében való részvételedben. Össze vagy zavarodva. Újból elolvasod az apostolok és a korai tanítványok erőteljes munkálkodását a Bibliából és összehasonlítod azt mindazzal, amit a saját életedben és a gyülekezet életében tapasztalsz. Szellemileg egy óriási szakadékot érzékelsz a jelenlegi helyzet és aközött, ami Krisztus korai követőire jellemző volt. (Megjegyzés: nem akarom azt sugallni, hogy Pünkösdnek meg kell ismétlődnie, de hogy folytatódnia kell, az biztos.   Ef. 5.18.)

Különböző időszakban és körülmények között érezheted úgy magad, hogy a Krisztussal való járásodban itt van az ideje, hogy továbblépj „egy új helyzetbe”, de furcsa módon nem érzel semmi világos vezetést arra, hogyan lépj tovább. Nem érzel elhívást arra, hogy változtass valamit a helyzeteden; sőt folyamatosan azt érzed, hogy közelebbi kapcsolatba kell kerülnöd a szomszédjaiddal és azzal a társadalmi közeggel (pld. munkahely) ahol éppen vagy.

Furcsa mód, mindenfajta törekvésed, amit annak érdekében teszel, hogy közelebb kerülj Krisztushoz, hogy elkötelezettebb legyél az Ő elhívásának és az Ő igéjének, még inkább növeli, mintsem csökkentené azt az elégedetlenséget és békétlenséget, amit érzel. Magányosságot érzel akkor is, amikor a körülötted lévő keresztyéneken nem látod, hogy hozzád hasonlóan el lennének bizonytalanodva szellemileg. A többi keresztyén valójában elégedett az életével és ez még inkább zavar téged. “Csak velem van így? Miért érzem magam így? Valami nincs rendben velem, mert úgy látszik, hogy a legtöbb keresztyén élete rendben van.

Hozzájárulhat ehhez az is, hogy cinikus és kritikus vagy, mert látod a világ növekvő mértékű behatolását a gyülekezetben. Egy olyan közösség után vágysz, ahol valamilyen mértékben megértenek, és így világossá válik, hogy “miért történik ez veled”.  Amikor őszintén megnyílsz azok előtt, akikről úgy gondolod, hogy hozzád hasonló utat járnak, úgy találod, hogy a szívük mélyén ők is pontosan ugyanolyan mély szellemi folyamaton és elbizonytalanodáson mennek keresztül, mint te.

Ha érzékeltél vagy megtapasztaltál bármit is ezek közül bátorodjál fel Isten kedves gyermeke. Hiszem, hogy amin átmész az egy Istentől való elbizonytalanodás, egy szent elégedetlenség, amit Ő hozott létre benned, hogy felkészítsen az előtted álló napokra.

Hiszem, hogy a társadalom, valamint azok az emberek és vallási rendszerek, amiket „gyülekezetnek” hívnak egy óriási válság előtt állnak. Isten ezért kihív embereket ezekből a szervezetekből, a programokból és általában a szervezett keresztyénségből, hogy ne azoktól függjenek. Isten keresi azokat, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot és arra vágynak, hogy be legyenek töltve Isten életet adó szellemével. Ábrahám, Izsák és Jákób Istene keresi azokat, akik a Királyság építői lesznek (akik szembeszállnak az emberileg építkezők birodalmával). Isten keresi és felkészíti azokat, akik kizárólag a megfeszített Jézus Krisztus megismerését keresik; azokat, akiket nem elégítenek meg ennek a világnak az apró csecsebecséi, akik elvetik a testi módszereket, a „siker” utáni vágyat, a világias „szellemi” módszereket, valamint az “elkötelezettséget”, amik hatalmába kerítették a gyülekezetet.

Ha még nem vagy kész erre, akkor tegyél fel magadnak néhány kérdést:

  • olyan hívő vagy, aki fel van készülve minden elutasításra Krisztus és az Ő nagy parancsolata miatt, hogy elérje az elveszetteket?
  • felmérted a költségeket és fel vagy készülve arra, hogy megfizesd az Istentől kapott kegyelem mértékével arányos árat?

A szellemedben bizonyosságot kapsz, hogy egyedül csak a teljes engedelmesség és semmi más nem tudja megelégíteni a szívedet. Az előtted álló út nagy áldozatot igényel; sok elutasítással jár, és sok bírálattal kell szembenézned még a közvetlen környezetedben és a hozzád közel állóktól is a „gyülekezetben”, de ez az az áldozat, amiben az Úr gyönyörködik (Máté 5.11-12). Az Ő – életedre vonatkozó – elhívásának elutasítása azonban sokkal többe kerülne neked.

Bátorodjál fel kedves testvérem, ha ezen az úton jársz, mert nem vagy egyedül. Hozzád hasonlóan sok más hívőnek is pontosan ugyanerről az útról beszél Isten. Ha számodra még nem is látható, idővel láthatóvá fog válni, hogy kik azok, akikkel egy úton jársz.  Időközben felkészít téged az Ő szavának meghallására, magadra hagy, hogy az Ő szelleme vezessen téged, hogy hatalmasan használni tudjon téged, mert Isten minden korban véghezviszi az Ő tervét ebben a bukott és szűkölködő világban; most és mindörökké.

A mi Istenünk az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül világosan megmondta:

Boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek. Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok, akiknek szívük tiszta: mert ők az Istent meglátják. Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak. Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem. Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, akik előttetek voltak.” (Máté 5.6-12)

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s