Hullatunk könnyeket az ébredésért? – Leonard Rawenhill

PDF formátumban letölthető itt: Hullatunk könnyeket az ébredésért

Akik könyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd.”  (Zsoltár 126.5).

Isten igaz embere lehangolt és szomorú a gyülekezet elvilágiasodása, vaksága, romlottsága, a bűnnel való megalkuvása, az imádság hiánya miatt. Zavarja őt, ha a gyülekezet közös imája már nem rombolja le a gonosz erősségeit. Zavarja őt, ha a gyülekezet már nem hullatja a könnyeit kétségbeesésében a gonosz előrenyomulása, a bűntől megfertőzött társadalom miatt: “Mi miért nem tudtuk azt kiűzni?  (Máté 17.19).

Közülünk sokaknak nem fáj a szívük a gyülekezet korábbi dicsősége miatt, mert sohasem ismertük meg, hogy mi az igazi ébredés. Megrekedünk a jelenlegi állapotban és könnyű éjszakai álmunkat alusszuk, miközben a saját nemzedékünk sebesen rohan a pokol örök sötétsége felé. Ez a mi szégyenünk! Jézus megkorbácsolt néhány pénzváltót és kikergette őket a templomból, de előtte könnyeket hullatott miattuk, megsiratta őket. Tudta mennyire közel van az ítéletük. Pál apostol a könnyeivel áztatta levelét a Filippiben lévő szentekért, amikor ezt írta:

“Sokszor mondtam néktek, most pedig sírva is mondom, hogy a Krisztus keresztjének ellenségei”.   (Fil. 3.18).

Figyeljük meg, hogy nem azt mondja, hogy Krisztus ellenségei; hanem hogy Krisztus keresztjének ellenségei, mert megtagadták a keresztet vagy nem tulajdonítottak annak nagy jelentőséget. Sokan ma is így vannak ezzel. A Katolikus Egyház nem Krisztus ellensége, jelentőséget tulajdonítanak az Ő szent nevének, de megtagadják a keresztet azzal, hogy a Boldogságos Szüzet társ-megváltónak tartják. Ha ez így van, akkor őt miért nem feszítették meg? A mormonok használják Krisztus nevét, mégis vétkeznek az engesztelést illetően. Hullatunk értük könnyeket? Szégyen nélkül a szemükbe tudunk nézni, amikor tétlenséggel fognak vádolni bennünket az Ítélőszék előtt azt mondva, hogy a szomszédjaink voltak és bűnt követtünk el ellenük, mert nem hordoztunk terheket az elveszett állapotuk miatt?

Képesek az Üdvhadsereg tagjai könnyek hullatása nélkül olvasni a lángoló evangélizációs történetükről? A Wesly idejében történt dicsőséges evangéliumi ébredés megragadja egyáltalán a Metodisták szívét ma? Olvastunk a tűzzel keresztelt emberekről Wesly csapatában? Olyan emberekről, mint John Nelson, Thomas Walsh és sok más ember, akik be vannak írva az Élet Könyvébe, emberek, akiket üldöztek és megrugdostak az utcákon, amikor utcai összejöveteleket tartottak? Amikor vér folyt a sebükből, a szemükből könnyeket hullattak. Szégyenkezve gondolnak vissza a Pünkösdiek arra, hogy a teológiai útmutatásokon túlmenően mit jelentett a kereszt számukra, és hogy az Úr dicsősége volt közöttük? Amikor a mindennapos gyülekezeti életet az éjszakai imák jellemezték, amit jelek, különböző csodák és a Szent Szellem ajándékainak hiteles működése követtek? Amikor nem az órát nézték, és az összejövetelek órákon át tartottak, átitatva szent erővel? Nem tudunk könnyeket hullatni, ha ezekre gondolunk, vagy nem vagyunk szomorúak amiatt, hogy a gyermekeink egyáltalán nem ismerik ezt az erőt? Más felekezetek is átélték az ébredés dicsőséges napjait. Gondoljunk a presbiteriániusok hatalmas meglátogatására Koreában. Emlékezzünk a földrengésszerű ébredésre Shantungban. Elmúltak örökre ezek a napok? Nem hullatod a könnyeidet az ébredésért?

Forrás: http://www.sermonindex.net

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés, Magyar tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Hullatunk könnyeket az ébredésért? – Leonard Rawenhill bejegyzéshez

 1. Pataki Imre szerint:

  Többször végig olvasva újra és újra egy szó lüktet bennem. Ez a szó pedig a közömbösség és itt elsősorban a saját nemtörődömségem jutott eszembe. Napirendre térek a környezetemben lévő történések felett. Nem okoz szenvedést a “megsokasodott gonoszság” Máté 24:12

  “Lót istenfélő és igaz ember volt, és szenvedett a körülötte élő istentelenek gonoszsága miatt.
  Nap mint nap látta és hallotta, milyen gonosz dolgokat művelnek a többiek, és ez gyötrelmet okozott igaz lelkének.” 2 Péter 2:8

  A gyötrelem hiánya pedig súlyos következményekkel jár.

  “Az Örökkévaló azt mondta neki: „Menj keresztül a városon, és jelöld meg a homlokukon mindazokat, akik keseregnek és sírnak azok miatt a rettenetes és utálatos dolgok miatt, amelyek a városban történnek!”
  Ezékiel 9:4

  A folytatásban pedig Isten megölet mindenkit, aki nincs megjelölve.

  Ez az írás most nagyon megítélt és bűnbánatot kell tartanom míg van rá lehetőségem.

  Nagyon hálás vagyok Istennek ezekért az írásokért és a fordítóért.

  “Azért szerelmes atyámfiai erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban. ” 1 Kor 15:58

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Imre!

   Köszönöm az értékes hozzászólásodat. Köszönöm, hogy időnként leírod azokat a gondolatokat és igéket, amiket az Úr felhoz benned és ezzel növeled a blog színvonalát. Bizonyára az olvasók is épülnek belőle. Jó lenne, ha mások is követnék példádat. Sándor.

   Kedvelés

 2. Guti Tünde szerint:

  Ez az írás tükröt tart. Köszönöm! Pataki Imre testvérem hozzászólása pecsétként zárja.

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s