Ne akadályozd Isten tervét! – Zac Poonen

Don’t Hinder God’s Plans – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt:  Ne akadályozd Isten tervét

Az Ap.csel 3-ban egy sánta ember gyógyulásáról olvashatunk, aki 40 éves volt (Ap.csel. 4.22), és születésétől fogva sánta. A templom Ékes kapujához ment koldulni, ahol leült min. 20 éven keresztül minden nap. Jézus gyakran láthatta őt és pénzt adhatott neki minden alkalommal, nem gyógyította meg. Miért nem gyógyította meg Jézus őt? Mert nem volt vezetése arra az Atyától, hogy ezt tegye. Néhány ember úgy gondolja, hogy Jézus körbejárt és mindenkit meggyógyított. Nem így van. Odament a Betesda tavához, ahol betegek sokasága feküdt és csak egyetlen béna embert gyógyított meg. Nem gyógyította meg a templom kapujánál lévő embert sem, jóllehet gyakran látta őt. Ha Jézus meggyógyította volna őt, akkor nem lett volna az a nagy ébredés, ami az Ap.csel. 3-ban ennek az embernek a meggyógyítása által történt meg.

Akadályozhatjuk Isten munkáját, ha Isten akaratának imában való keresése nélkül saját elgondolásunk szerint cselekszünk. Ezért mondta Mártának Jézus, hogy a legfontosabb dolog nem valamit megcselekedni érte, hanem először figyelni Őrá, mint Mária tette és csak azt tegyük, amit mond nekünk. Az Atya a sánta ember meggyógyítását a Pünkösd utáni napra időzítette Péter által. Ez egy fontos dolgot tanít meg nekünk. Még ha van is szellemi ajándékunk, csak akkor gyakoroljuk azt, mikor Isten vezet minket abban, és nem amikor mi a legjobbnak gondoljuk, különben Isten tervét fogjuk akadályozni. Ki hajlandó ezt megérteni manapság?

A legtöbb hívőnek nincs kapcsolata a Szent Szellemmel, hanem olyan szabályok szerint él, hogy “mindenki képes gyógyítani természetfeletti módon“, vagy “senki sem képes gyógyítani természetfeletti módon” – attól függően, hogy karizmatikus vagy antikarizmatikus valaki.

Jézus egyáltalán nem szabályok szerint élt, hanem a Szent Szellem vezetése által. Akik szabályok szerint élnek törvénykezők és sohasem tölthetik be Isten akaratát. Jézusnak volt kapcsolata a Szent Szellemmel és a Szent Szellem sohasem adott neki szabadságot arra, hogy ezt a sánta embert meggyógyítsa. Ezért minden alkalommal, akikor Jézus elment mellett, csak pénzt adott neki. Így Jézus betöltötte Isten akaratát. Később, amikor Péter elment mellette és az ember pénzt kért tőle, Péter azt mondta: “Aranyam és ezüstöm nincs, de Jézus nevében kelj fel.” Az eredmény 5000 ember megtérése volt. 5000 ember újjászületett, mert Jézus engedelmeskedett a Szent Szellemnek három és fél éven keresztül és nem gyógyította meg ezt az embert.

Ez egy komoly figyelmeztetés számomra, hogy meg tudom akadályozni Isten munkáját, ha „a saját értelmemre támaszkodom”. (Péld. 3.5), ha a Szent Szellem vezetése nélkül cselekszem. Lehet az jó cselekedet, amit teszek (mi lehetne jobb, mint egy sánta ember meggyógyítása?), de az megakadályozhatja Isten tervét. Isten útjai nem a mi útjaink! Egy okos ember, aki szabályok szerint él, akadály lehet Isten terve számára. Sok keresztyén, aki becsületes alapelvek és szabályok szerint él, a legnagyobb akadály Isten munkája számára. A leghasznosabb ember Isten számára az, aki figyel a Szent Szellem vezetésére.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s