Az ezüstöt megtisztító ötvös – Ismeretlen szerző

The Silversmith –   Author Unknown

Asszonyok egy csoportja Malakiás könyvét tanulmányozta.  Amikor a 3. fejezetet olvasták eljutottak a 3. vershez, ami a következőt mondja:

“mint ötvös megtisztítja az ezüstöt.”

Ez a vers zavarba ejtette az asszonyokat és azon tűnődtek, hogy mit jelenthet ez az állítás Isten jellemét és természetét tekintve.

Az egyik asszony azt javasolta, hogy tanulmányozzák az ezüst megtisztításának folyamatát és a csoport a következő bibliatanulmányozás alkalmával térjen vissza erre a kérdésre. Azon a héten az asszonyok felhívtak egy ötvöst és megbeszéltek vele egy találkozót, hogy megnézzék munka közben. Ők nem szóltak semmit az ezüsttisztítás folyamata utáni kíváncsiságuk okáról. Megnézték az ötvöst, aki ezüstdarabot tett egy tégelybe és azt a tűz fölé helyezte és hagyta felmelegedni. Elmagyarázta nekik, hogy az ezüst megtisztításához szükséges a tégelyt a tűz közepe fölé helyezni, ahol a lángok a legforróbbak, hogy azok kiégessenek az ezüstből minden tisztátalanságot.

Az asszonyok ebből megtanulták, hogy Isten is ilyen forró hőfokon tart minket – megtanulták ebből a versből azt is, hogy Isten úgy munkálkodik, mint az ezüstöt megtisztító ötvös. Megkérdezték az ötvöst, hogy végig ott ül-e a tűz előtt, míg az ezüst megtisztul? Ő azt válaszolta, hogy igen. Neki nem csak ott kell ülnie és az ezüstöt tartalmazó tégelyt a tűz fölött tartania, hanem a szemét is folyamatosan az ezüstön kell tartania mindaddig, míg az ezüst a tűz fölött van. Azért, mert ha az ezüst egy pillanattal is tovább marad a tűz fölött, az tönkretenné azt.

Az asszonyok hallgattak egy pillanatig, majd megkérdezték az ötvöst: “honnan tudja, hogy az ezüst teljesen megtisztult?” Rájuk mosolygott és azt válaszolta: “ó, az nagyon egyszerű: amikor látom az arcomat visszatükröződni benne.”

Ha ma azt érzitek, hogy szenvedtek a tűz forróságától, jusson eszetekbe, hogy Isten rajtatok tartja a szemét és a kezét, néz benneteket, míg meglátja a képmását bennetek.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s