A megemésztő tűzben való élés négy minősítő jellemzője – Zac Poonen

 Four Qualificatons to Live with the Consuming fire – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Megemésztő tűzben való élés négy minősítő jellemzője

Az Ézsaiás 33.14-15-ben a következőt olvashatjuk:

Megrettentek a bűnösök Sionban, félelem fogja el a gazokat (KJV: képmutatók): ki lakhat közülünk megemésztő tűzzel, ki lakhat közülünk örök hőséggel? Aki igazságban jár és egyenesen beszél, aki megveti a zsarolt nyereséget, aki kezeit rázván, nem vesz ajándékot, aki fülét bedugja, hogy véres tervet ne halljon, és szemeit befogja, hogy gonoszt ne lásson”

Ennek a megemésztő tűzben való élésnek az első minősítő jellemzője a következő:

Aki igazságban jár és egyenesen beszél”. (Ézs. 33.15)

Ez azokra vonatkozik, akik világosságban járnak, akik őszinték a magánéletükben. Nem tökéletesek, de őszinték. Nem képmutatók. Van valami a gyülekezetben, amitől jobban kell félni, mint bármi mástól, hogy az emberek egy olyan benyomást keltenek a saját szellemi állapotukról, ami nem igaz. Azt a benyomást kelted az emberekben, hogy sokat imádkozol, holott egyáltalán nem imádkozol? Azt a benyomást kelted az emberekben, hogy sokat böjtölsz, holott nem böjtölsz sokat? Azt szeretnéd, hogy mások őszintének tartsanak, holott nem vagy az? Amikor gödörben vagy az nem azért van, mert nem vagy tökéletes, hanem mert nem vagy őszinte. Isten arra vágyik, hogy bennünk igazság lakozzon. A képmutatók a Sionon attól félnek, hogy lelepleződnek.

A megemésztő tűzben való élés második minősítő jellemzője az, hogy „visszautasítjuk a jogtalan nyereséget”. (Ézs. 33.15) – más szóval, becsületesek és megbízhatóak vagyunk a pénzkezelés területén. Mi talán arra gondolunk, hogy Istennel szemben a másik úr a Sátán, de Jézus maga mondta a Luk. 16.13-ban, hogy a másik úr Istennel szemben a mammon (pénz és az anyagi gazdagság!) Egyetlen hívő sem gondol arra, hogy szeresse Istent és a Sátánt is egyszerre. Sok hívő gondolja azonban azt, hogy egyidejűleg szeretheti a pénzt és Istent is. Egyetlen hívő sem követi el azt a hibát, hogy a Sátánt dicsőítse, de hívők milliói dicsőítik ma a mammont, akik azt gondolják, hogy egyidejűleg Istent is dicsőíthetik. Nem dicsőíthetik azonban Istent, ha nem becsületesek a pénzkezelés területén. Nem fogják fel, hogy a mammon eltávolít egy személyt az igaz és élő Istentől.

A megemésztő tűzben való élés harmadik minősítő jellemzője az, hogy „bedugjuk a fülünket, hogy ne halljuk meg a gonosz tervét”. (Ézs. 33.15) Ez több annál, minthogy ne pletykálkodjunk, hanem arra utal, hogy meg se akarjuk hallani, ha más pletykálkodik. Az istenfélő ember bedugja a fülét nemcsak a testvérek fő vádlójának (Jel. 12.10), hanem a vádló szolgáinak meghallására is!

A megemésztő tűzben való élés negyedik minősítő jellemzője az, hogy „befogjuk a szemünket, hogy ne lássuk meg a gonosz dolgokat”. Ez a két testi érzékszervünk – a hallás és a látás – a két fő csatorna, amin keresztül gonosz dolgok mehetnek be az elménkbe. El kell döntenünk, hogy mit engedünk bemenni. Aki megemésztő tűzben éli az életét, az nem tekinthet olyan dolgokra, amik beszennyezik a szellemét.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s