Krisztus szerette az egyházat és Önmagát adta érte – Zac Poonen  

Christ Loved the Church and Gave HIMSELF for Her – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: Krisztus szerette az egyházat és önmagát adta érte

Krisztus szerette az egyházat és Önmagát adta érte (Ef. 5:25 ). Ahhoz, hogy a gyülekezetet építsük nekünk is ugyanúgy szeretni kell a gyülekezetet. Nem elég odaadni a pénzünket , és az időnket, hanem magunkat – a saját életünket kell odaadni.

Amikor Isten le akarta írni a szeretetét az ember számára, azt egyetlen földi példával tudta érzékeltetni, az anyának a gyermeke iránti szeretetével (lásd Ézs. 49.15). Ha megfigyeled egy anyának az újszülött csecsemője iránti szeretetét, akkor azt egy teljes szellemi áldozatnak fogod látni. Ugyanis egy anya kora reggeltől késő éjszakáig és egész éjszaka folyamatosan áldozatot hoz a gyermekéért, anélkül, hogy bármit kapna cserébe. Éveken keresztül – örömmel, semmit sem várva cserébe – elviseli a gyermekével járó fájdalmakat és kellemetlenségeket. Ez fejezi ki azt, hogy Isten hogyan szeret bennünket. El akarja ezt mondani nekünk, de lehetetlen találni bárhol egy olyan közösséget a világon, ahol – őszintén szólva – hozzá hasonlóan szeretik egymást.

A legtöbb hívő csak arra képes, hogy azokat szeresse, akik egyetértenek vele és csatlakoznak a közösségéhez. Az ő szeretetük emberi szeretet és messze elmarad az anya önfeláldozó szeretetétől! Mégis az isteni szeretet a cél, aminek elérésére törekedni kell.

Egy anya nem törődik azzal, hogy a környezetében lévő többi anya hoz-e áldozatot a gyermekéért vagy nem, hanem boldogan feláldozza teljesen magát. Ugyanilyen módon, aki saját gyerekeként tekint a gyülekezetre az nem törődik azzal, hogy a körülötte lévők hoznak-e egyáltalán áldozatot a gyülekezetért, vagy nem. Másoktól függetlenül ő  örömmel áldozza fel magát, nem panaszkodik másokra és senkitől nem vár el semmit.

Akik azért panaszkodnak, hogy mások nem hoznak áldozatot a gyülekezetért azok nem anyák, hanem fizetett ápolók. Az ápolók határozott idejű műszakban dolgoznak és panaszkodni fognak, ha a váltótársuk késve érkezik meg. Egy anya azonban nem kötött idejű műszakban dolgozik, hanem minden nap napi 24 órában – évről évre – és még csak pénzt sem kap érte. Sőt, ha a gyereke már 20 éves az anya munkájának akkor sincs vége!

Egyedül az anyának van teje a kisgyermek számára minden nap. A nővéreknek nincs tejük a csecsemők számára, csupán gondoskodnak róluk. Ehhez hasonlóan, akik a gyülekezetben anyaként viselkednek, azoknak mindig van néhány kedves szavuk a szellemi gyermekeikhez – minden összejövetelen. Sok gyülekezeti vénnek nincs egy kedves szava sem a gyülekezethez, mert ők ápolók és nem anyák.

Egy anya semmiféle fizetést nem vár el a gyerekeiért való törődésért és egy gyerek sohasem fizet az anyjának a szolgálatáért.

Ha egy anya esetében 600 FT-os órabérrel számolnánk (ami hozzávetőleg egy nővér fizetése), akkor meg fogjuk látni, hogy egy gyerek a 20 éves koráig több mint 26 millió FT-os adósságot halmozna fel az anyjával szemben! Melyik gyerek az, amelyik valaha is vissza tudna fizetni ekkora összeget az anyjának?

A következő kérdés neked szól: hajlandó vagy ilyen áldozatot hozni az Úrért és az Ő gyülekezetéért, fizetés nélkül, feláldozva magad adva minden nap, évről évre, amíg Jézus vissza nem jön?

Ha Isten talál valahol egy ilyen szellemben szolgáló személyt, akkor sokkal inkább használni fogja őt a gyülekezete építésére, mint 10 000 félszívvel szolgáló hívőt, akik az áldozathozatal szelleme nélkül próbálnak szolgálni neki.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s