Győzelem a kísértés felett – W. Nee

A hit nem érzés, de a hitet követik az érzések, a megtapasztalások. Sándor

Hitünk célja

“Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett (Róma 6,6).”

Elengedhetetlenül fontos számunkra kijelentést kérni az Úr Szellemétől azért, hogy meglássuk, az óemberünk hogyan lett megfeszítve Krisztussal. Bár a kísértés időnként megkörnyékez bennünket – amitől úgy érezzük, mintha az óemberünk nem halt volna meg – akkor is abban hiszünk, amit Isten elvégzett – az érzéseink és a tapasztalataink helyett. Amikor ezt valóban elvégzett tényként látjuk, azt vesszük észre, hogy a tapasztalat is természetesen következik. Megjegyzendő itt, hogy Isten műve nem azért válik ténnyé, mert hiszünk benne, hanem épp ellenkezőleg, azért hiszünk, mert Isten már elvégezte azt.

Bármikor is érjen kísértés vagy próbatétel bennünket, hinnünk kell, hogy Isten Igéje és elvégzett valósága méltóbb a bizalomra, mint a saját érzéseink. Ha teljes mértékben hiszünk Isten Igéjében, az már az Ő dolga lesz, hogy megadja nekünk a tapasztalatot. Ha valaki a saját, múltbéli, negatív tapasztalataihoz fordul, vereséget szenved, és nem lesznek…

View original post 19 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Szellemi harc, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s