Virágok a pusztában – Bryan Hupperts

Desert blossoms by  Bryan Hupperts

PDF formátumban letölthető itt: Virágok a pusztában

Aki vezérelt téged a tüzes kígyóknak, skorpióknak, és szomjúságnak nagy és rettenetes pusztáján, amelyben víz nem volt; aki vizet adott néked a kemény kősziklából;”  (5 Móz 8:15)

„És emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr, a te Istened immár negyven esztendeig a pusztában, hogy megsanyargasson és megpróbáljon téged, hogy nyilvánvaló legyen, mi van a te szívedben; vajon megtartod-e az ő parancsolatait vagy nem? (5 Móz 8:2)

A száraz, terméketlen és próbákkal teli időszak egy olyan időszak, amikor meg kell alázkodni az Úr előtt. Jézus azt mondta, hogy az Atyát az dicsőíti meg ha “sok maradandó gyümölcsöt” termünk. Figyeljük meg, hogy Izrael gyermekei végül is azt követően teremtek gyümölcsöt ….  miután keresztülmentek a pusztán. Isten végső célja, hogy sok gyümölcsöt teremjetek, de ahhoz keresztül kell menni a pusztán.

Mi a nagyon értékes a pusztában? A homok? Nem, hiszen mindenhol futóhomok van. Az égbolt? Nem, mert valójában nagyon kevés védelem van a nap tűző sugaraival szemben. Ami a pusztában értékes az a víz.

Egyetlen csepp víz életet és halált jelenthet. A víz értékes dolog az élet szempontjából. Élet csak ott van, ahol víz is van. A legtöbb növény képtelen életben maradni a pusztában. Azok a növények képesek életben maradni a pusztában, amelyek mélyre eresztik a főgyökereiket keresztül a homokon, hogy vizet találjanak. A víz a túlélés eszköze egy száraz vidéken. A víz jelenléte döntő tényező az élet és a halál szempontjából.

Nézzétek meg hogyan bánt Isten az ő szentjeivel a történelem során. Kivezette az Ő népét Egyiptomból Mózes keze által  … és a pusztán keresztül vezette őket az ígéret földje felé. Keresztelő János a pusztában élt mindaddig, míg meg nem hallotta az Úr hangját. Jézust a „Szent Szellem vezette” a pusztába, hogy megpróbálja – megkísértse – Őt, a gonosz által. Pál éveket töltött el a pusztában az apostoli kiküldése előtt. Isten sok puszta szárazságát felhasználta arra, hogy az Ő kovácsműhelyében kiformálja néhány értékes szentjét.

A puszta a bizonytalanság helye. A puszta megelőzi az áldást, de önmagában átoknak tekinthető. Az a célja, hogy elvigyen téged egy olyan helyre, ahol felismerheted, hogy mi az éltető elemed. A víz Isten élő igéjét szimbolizálja, hogy az egyedüli éltető elemed legyen, ami által élsz vagy meghalsz, míg végül alkalmassá válsz a Mester szolgálatára. Minden, amire szükséged van egy csepp víz a mennyből. Amikor már minden más homoknak – üres és felesleges pazarlásnak – tűnik a szemedben ezen a világon, akkor vagy kész a királyság szolgálatára.

A pusztának van egy jótékony hatása az elhatározásod megszilárdítására, miközben megalázod a szíved Isten előtt.

A pusztában felnövekvő növény mennyisége a rendelkezésre álló víz mennyiségével arányos. Amikor már csekély vízzel is képes vagy virágozni, akkor bárhol képes leszel virágozni! A puszta után olyan leszel, mint egy viruló, „víz mellé ültetett fa”!

Csak azok a növények képesek életben maradni a pusztában, melyeknek a gyökérrendszere eléri a vizet. A gyökér felszívó erejének erősebbnek kell lenni, mint a talajé. Más szavakkal: szomjasabbnak kell lenned az Élet Vizére, mint a világra. Ez az, amikor éhezel és szomjúhozol az igazságra, és az megelégít téged.

Ne átkozd a pusztai időszakot. Isten megpróbál téged, hogy meglássa, mi van a szívedben. Valójában megengedi meglátni azt, amit Ő mindig is látott. Engedd, hogy a gyökereid növekedjenek és elmélyedjenek Istenben, hogy “a belsődből előtörjön az élő víz folyója.” Hirtelen bukkan elő egy folyó a sivatagban? Igen, Ő így munkálkodik.

Isten gyakran felhasználja a pusztát, hogy felkészítse az Ő küldöttjeit. Ha a küldött kész, azt követően jön az üzenet. Nekünk is megvan a magunk része, hogy felkészüljünk arra a szolgálatra, amire Isten elhív minket, de Isten is fel kell, hogy készítsen bennünket ugyanarra a feladatra. Csak akkor szolgálhatjuk Őt a gyümölcstermés helyén, ha a pusztában is szolgáltuk Őt. Ez csak akkor lehetséges, ha összetörettetünk (saját erőnk végéhez érkezünk) és megalázzuk magunkat, hogy Isten azt követően megmutathassa saját erősségét a miénk helyett.

Néhány csodálatos dolog növekszik fel a pusztában. Légy türelmes és engedd, hogy Ő fejezze be, amit elkezdett benned. Egy mély, jól kifejlett gyökérrendszerre van szükség, hogy az képes legyen ne csak a növényt táplálni, hanem a gyümölcsöket is az ágakon. Ha nincsenek gyökerek, akkor nem lesz gyümölcs. Az Ő célja az, hogy elvigyen téged a gyümölcstermés helyére.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s