A hit és a törvény munkája közötti különbség – Zac Poonen

The Difference between the Faith and Works of the Law – Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt: A hit és a törvény munkája közötti különbség

A Galata 3.2-ben Pál arról a helyzetről beszél, amikor megkapjuk a Szent Szellemet: nem cselekedetek, hanem hit által. Azt kérdezi tőlük: „A törvény cselekedetei által kaptátok a Szent Szellemet?”. Néhány ember azt gondolja, hogy Isten úgy fogja betölteni őket Szent Szellemmel, ha eleget imádkoznak és böjtölnek. Azért kaptatok a bűneitekre bocsánatot, mert böjtölteket és imádkoztatok? Nem, mert az ajándék volt. A bűnök bocsánatának elnyerése és a Szent Szellem ajándékának megkapása pontosan ugyanaz a helyzet. Kegyelem által, cselekedetek nélkül kapjuk meg. Pál azt követően megkérdezi a galácziabelieket: “Ha szellemben kezdtétek a keresztyén életeteket hit által, azt gondoljátok, hogy most testi cselekedetek által tökéletesítitek azt?” A Szent Szellem volt az, aki üdvösséget hozott az életedbe és Ő az egyetlen, aki szentté fog tenni téged: nem a törvények, a szabályok és az előírások fognak szentté tenni. Ha megértetted ezt az igazságot, akkor megértetted a Galata levél üzenetének lényegét.

A Szent Szellemet nem a törvény munkája által kaptad. A tökéletesség nem a testi ember munkájából származik, hanem a Szent Szellem munkája által. Engedelmeskedned kell a Szent Szellemnek, figyelni folyamatosan a hangjára, és Ő meggyőz, elvezet téged minden igazságra. Így fog megtartani téged a szentségben. A böjtölés és az ima nem fog szentté tenni senkit. Sokakat, akik böjtölnek és imádkoznak, legyőz a bűn: veszekednek másokkal és vágyakat dédelgetnek a szívükben. Ez bizonyítja azt, hogy a szentség ilyen módon nem érhető el, hanem csak a Szent Szellem ereje által. Amikor Pál azokra a csodákra emlékezteti őket, amikor Isten munkálkodott közöttük, azok szintén nem az ő cselekedeteik eredményei voltak. (Gal. 3.5). Ezek az ő hitükre voltak a válaszok. Isten bámulatos természetfeletti munkát végez a gyermekeiben: nem azért, mert kiérdemlik valamilyen jó cselekedetük miatt, hanem a hitük miatt.

Ábrahám hit által igazult meg (Gal. 3.6), és azt követően vált áldássá minden nemzet számára. (Gal. 3.8). És így van ez velünk is (Gal. 3.14). Amikor Krisztus a kereszten függött, átokká vált számunkra (Gal. 3.13), hogy levegye a törvény átkát rólunk. A törvényben van egy átok: ha nem éltek a törvény normái szerint, akkor el vagytok átkozva. 5 Móz. 28 felsorol néhány átkot: elmebaj, vakság, sokféle betegség. Krisztus magára vállalta ezeket az átkokat, amikor meghalt a kereszten. Ez azt tanítja nekünk, hogy nem szenvedhetünk semmilyen bűn miatt, amit az őseink követtek el, mert minden átok megtört a kereszten. Amikor elfogadtuk Krisztust Urunknak, akkor minden átok megtört. Nem kell félelemben élnünk semmilyen generációs átok miatt, mert annak pontosan az ellenkezőjével rendelkezünk: Ábrahám áldásának birtokosai vagyunk (Gal. 3.14). Ezért tudjuk befogadni a Szent Szellemet hit által.

Isten a következő áldásban részesítette Ábrahámot: „Tebenned fognak megáldatni minden népek.” (Gal. 3.8).

A Szent Szellem célja az, hogy bejöjjön az életünkbe, és áldássá tegyen bennünket minden nemzet számára, akivel kapcsolatba kerülünk. Egy Szent Szellemmel betöltött személy egyik ismertető jele, hogy áldás minden személy számára, akivel kapcsolatba kerül. Ha egy ilyen személy ellátogat valakinek az otthonába, akkor áldás lesz az ott lakók számára. Sok keresztyén, amikor ellátogat egy családhoz, csak zavart okoz az ott lakókban. Sok szekta megosztást és problémát okoz a keresztyén otthonokban, de az istenfélő ember áldás mások számára. Ha egy személy megtér egy családban, az okozhat kezdetben zavart a család körében, de ahogyan az idő telik, Isten áldása ki fog áradni arra a családra és a család többi tagja is meg fog térni. Ez Ábrahám áldása. Arra vagyunk elhívva, hogy másoknak is továbbadjuk azt.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: ítélet, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A hit és a törvény munkája közötti különbség – Zac Poonen bejegyzéshez

 1. Pataki Imre szerint:

  “A Szent Szellem célja az, hogy bejöjjön az életünkbe, és áldássá tegyen bennünket minden nemzet számára, akivel kapcsolatba kerülünk. Egy Szent Szellemmel betöltött személy egyik ismertető jele, hogy áldás minden személy számára, akivel kapcsolatba kerül.”

  Ide kapcsolódik:

  Fel sem tudod mérni, mit tehet Isten általad, ha Jézus Krisztussal egészséges a kapcsolatod. Maradj meg vele igazi kapcsolatban, akkor életed minden helyzetében, amiben vagy, és azok között az emberek között, akikkel nap mint nap találkozol, élő víznek folyamai ömlenek majd belőled: és az Ő nagy irgalma az is, hogy erről te nem tudsz. Amikor egyszer a váltság által és a megszentelődés útján helyes viszonyba jutottál Vele, akkor gondold meg, hogy mindenhova, ahol csak vagy, Isten állított, és isteni rendeltetésedet azáltal töltöd be, ahogyan az életed hat a környezetedre – ha a világosságban maradsz, mint ahogy Isten is a világosságban van.

  (Oszvald Chambers: Krisztus mindenek felett című könyvéből augusztus 30.

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s