Valóban ébredés van? – Bryan Hupperts

Is it Really Revival? – Bryan Hupperts

PDF formátumban letölthető itt: Valóban ébredés van

Keresztyén újságokban olyan sok hírt lehet olvasni az egész világon zajló ébredésről, hogy elkezdtem ezen elgondolkozni. Ha helyesen értelmezzük az ébredést, akkor lényegében az egy Istennek való engedelmesség új kezdete. Jézus azt mondta, hogy valami arról ismerhető fel, hogy milyen gyümölcsöt terem. Nézzük meg a világban végbemenő ’ébredések’ jellemzőit és tegyük fel a kérdést: valóban ébredés van?

Amikor Isten szelleme kiárad a városokra, de a férjek nem fogják szeretni a feleségeiket, és a feleségek nem fognak engedelmeskedni a férjüknek, az valóban ébredés?

Amikor a Bibliát kigúnyolják és a tanításra azt mondják, hogy az a „gonosz megosztó eszköze”. Amikor a Szellem „régi” ajándékait kidobják és felcserélik új, kedvelt – állítólag a szellemtől való – titkos ajándékokkal, az valóban ébredés?

Amikor az egységhez való ragaszkodás fontosabb az igazság szereteténél, az valóban ébredés?

Amikor Isten szellemének mozgását a padlón heverő emberek mennyiségével mérik és nem a síró, bűnbánatot tartó, imádkozó emberek számával, az valóban ébredés?

Amikor a vezetők nyíltan bevallják a szívük személyes vágyait és nyilvánosan olyan kihívást intéznek Isten felé, hogy “ez a szívem vágya és ezt kérem tőled Uram, és ha nem teljesíted azt azonnal az igéd hatalma által, akkor kijelentem, hogy egy hazug vagy” – és erre idiótának kinéző emberek sokasága azt kiabálja, hogy “Ámen!” Hol van az Úr félelme? Ez valóban ébredés?

Amikor az Úr kipróbált és megvizsgált prófétái a bűn miatti közelgő ítéletre figyelmeztetnek, és a keresztyén média, akik el akarják mélyíteni a „party-szellemet” a gyülekezetekben kigúnyolja őket, az valóban ébredés?

Amikor a gyülekezeteket jobban érdekli a saját jólétük, mint egy elveszett, haldokló világ és ezt „Istennel való mély közösségnek” hívják, az valóban ébredés?

Amikor a „semmit ne ítélj meg” a szellemi érettség ’lakmusz tesztje’ az Úr tisztelete helyett, aki az „igaz ítéletet” szereti, az valóban ébredés?

Azok a gyülekezetek, amelyek mindenféle angyali lények természetfeletti látogatásáról beszélnek, ugyanakkor nem nyitják meg ajtójukat, hogy befogadjanak más színű, rossz szociális és anyagi helyzetben élő egyszerű embereket, az valóban ébredés?

Amikor a legnagyobb szentek maratoni összejövetelekről maratoni összejövetelekre futkároznak, de vakok az özvegyek szükségei iránt, akik nem tudják a házuk előtt lenyírni a füvet és nem segítenek nekik a piacon élelmiszert vásárolni, az valóban ébredés?

Amikor a közösségek minden idejüket azzal töltik, hogy a neten lógva chatelnek, és értelmes hívők nem képesek 15 percre elszakadni a kibertértől, hogy test és vér szerinti hitvesükért, gyerekeikért imádkozzanak, mielőtt ágyba mennek, az valóban ébredés?

Amikor a hívők képesek „megkötözni a városuk felett lévő erős embert”, de képtelenek uralkodni a saját nyelvükön, az valóban ébredés?

Amikor a gyakorlati szentséget testies törvénykezésnek nevezik, az valóban ébredés?

Amikor az emberek csak azért mennek el messzi lévő helyekre, hogy különös szellemi találkozások által öngyilkos és depressziós gondolatokkal fertőzzék meg magukat – angyalok helyett démonokat látva – és a szentségtelenségnek egy mindent átható érzése van jelen, az valóban ébredés?

Amikor a szeretet meghidegül azok felé, akik folyamatosan megkérdőjelezik a mozgalmadat, reagálásként folyamatosan megbélyegzed és címkékkel látod el őket, mint akik a “kritizálás szellemével” rendelkeznek, az valóban ébredés?

Amikor a hívők összesereglenek, hogy kapjanak egy szót a prófétától, de ugyanakkor nem zárkóznak be az imakamráikba, hogy kijelentést kapjanak Istentől vagy egyszerűen még jobb közösségük legyen vele, az valóban ébredés?

Amikor az angyalok dicséretét örömmel fogadják a gyülekezetben és egy angyal érintése nagyobb dicsőséget jelent, mint az Úr érintése, az valóban ébredés?

Amikor „Uram, Uram”, szenvedélyes kiáltással tisztelik Jézust, ugyanakkor nem engedelmeskednek neki, az valóban ébredés?

Amikor végső soron úgy tekintesz Istenre, mintha csak megrendelhetnéd tőle a legkülönbözőbb vágyaid teljesítését, prófétálhatsz és olyan bizarr módon viselkedhetsz, hogy még a szektás csoportok is megijednek tőled, az valóban ébredés?

Amikor a Szent Szellemmel való betöltekezést mindenféle módon bizonygatják, kivéve a szentséget, az valóban ébredés?

Felveszed a keresztet minden nap, hogy halálra add a saját vágyaidat? Eljutottál oda, hogy mindent odaadjál Krisztusnak, az élő Istennek való teljes engedelmességre, az igazság valóságos szeretetére és a hiteles dicsőítésre, ami egy megtisztított, örömteli szívből származik? Jézus Krisztust teljes mértékben Úrrá tetted az életed felett? Ha igen, akkor egy igazi ébredést tapasztaltál meg. Ha nem, akkor kérdezd meg magadtól: ez valóban ébredés?

Ébredjetek fel, erősödjetek meg és tartsátok meg, amitek van!

Forrás: www.sheeptrax.com

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s