Jézus győzelme a Sátán felett – Zac Poonen

Jesus’ Triumph Over Satan – Zac Poonen

A Kolossé 2.14-15-ben a következőt olvashatjuk: „eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást ……odaszegezte azt a keresztfára. Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, és őket bátran mutogatta, diadalt véve rajtuk.”

Jézus két dolgot cselekedett meg értünk a kereszten:

Az egyik: eltörölte minden tartozásunkat Isten felé. Isten törvénye parancsolatok listájából állt, amiket be kellett tartanunk, de megszegtük mindegyiket. Minden bűn, amit elkövettünk egy adósság volt, amivel tartoztunk Isten, a teremtőnk felé – és óriási adósságot halmoztunk fel az életünkben. Jézus teljesen kifizette az adósságot a kereszten és széttépte az adósságlevelet, ezért most nincs semmi adósság a nevünkön.

A másik: amikor Jézus a kereszten legyőzte a démoni fejedelemségeket és hatalmasságokat, akkor elvette minden fegyverüket.

Képzeljük el a következőt: a démonok óriási serege géppuskákat szegezett olyan védtelen emberekre, mint mi – és megrémültünk azoktól. Mindig ránk szegeződtek, és nekünk állandóan fedezéket kellett keresni. Jézus azonban elvette a démoni sereg összes géppuskáját és átadta nekünk. Most a démonok futnak előlünk. Nem kell félnünk a Sátántól és a démonaitól többé. Ha tiszta lelkiismeret szerint élünk és megmaradunk az alázatosságban, akkor Jézus nevével, egy folyamatos győztes életet élhetünk a Sátán minden erejével szemben. Az Úr neve egy erős és hatalmas torony:

„Erős torony az Úr neve, hozzá folyamodik az igaz, és bátorságos lesz.” (Péld.18.10)

A Sátán az összes démonával együtt egyszer és mindenkorra legyőzetett a kereszten. Ha valaha démonizált személlyel találkozol, emlékezz rá, hogy az abban az emberben lévő démonokat Jézus legyőzte a kereszten. A géppuskáikat elvette a kereszten – és semmi fegyverük nincs. Jézus nevében most tüzet nyithatsz a démonokra. Nem számít, hogy gyenge vagy. A leggyengébb katona is le tudja lőni egy géppuskával a legerősebb fegyvertelen ellenséget. A legerősebb démont is le  tudod győzni, mert Jézus neve a legerősebb fegyver.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor

https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, helyreállítás, Szellemi harc, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Pataki Imre szerint:

    “Soha, egyetlen egyszer sem vallott kudarcot Isten saját szolgálata, csak mert a Sátán ellene akart állni! Ha mi mégis ezt tapasztaljuk, próbáljuk elfogadni, hogy az egész már nem is az Ő munkája volt. A Sátán gyenge és erőtelen Istennel szemben!”

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s