Ha Isten arra hívott el, hogy „Kánaánban” élj, akkor ne menj „Egyiptomba” – Zac Poonen  

If God has called you to be in Canaan don’t move to Egypt by Zac Poonen

Letölthető PDF formátumban itt

Isten állandóan próbára tette Ábrahámot. Ez alkalommal éppen az azon a vidéken lévő éhínség által próbálta meg őt (1 Mózes 12.10). Mit teszel, ha Isten azt mondja neked, hogy Kánaánban legyél, de ott éhínség van? Az érzékszerveidre hallgatsz, vagy arra, amit Isten mond neked a szelleme által.

Van egy nagyszerű igevers, ami Jézusról szól: „Ő nem a szeme látása szerint ítél, és nem a füle hallása szerint bíráskodik” (Ézs. 11.3)Az emberek azonban egyáltalán nem így élnek. Ha éhínségről hallunk Kánaánban vagy éhínséget látunk, akkor a szemünk és fülünk alapján döntünk, és amit a józan ész mond nekünk. Eldöntjük, hogy Kánaán minden bizonnyal nem az a hely, ahol most élni akarunk. El kell onnan menni. Nem kell, hogy megkérdezzük Istent, mert az érzékeink által élünk! Így cselekedett Ábrahám is, “ezért ment le Ábrahám Egyiptomba” (1 Mózes 12.10). Ki mondta neki, hogy Egyiptomba menjen? Nem Isten, hanem az érzései! Képes Isten gondoskodni egy emberről éhínség idején is? Bizonyára “áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, és éhínség idején gyümölcsöt terem” (Jer. 17.7-8). Az az ember, aki az Úrban bízik, nem mozdul addig, amíg az Úr nem mondja neki. Így cselekedett az Úr is a pusztában, amikor a Sátán megkísértette. A Sátán azt mondta neki, amikor megéhezett a pusztában és nem volt semmiféle élelmiszer a környéken, hogy változtassa a köveket kenyérré. Jézus azonban így válaszolt:

“Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.”    (Máté 4.4)

Ábrahám azonban nem így cselekedett. Eldöntötte, hogy csak kenyérrel él. Egyiptomban volt kenyér, ezért elment Egyiptomba. Sok keresztyén cselekszik hasonlóan ma is. A legtöbb keresztyén munkás nem oda megy, ahová Isten küldi, hanem ahol jó fizetést kaphat, ahol bőségesen van kenyér. Azokhoz a szervezetekhez csatlakoznak, ahol elegendő pénz van. “Egyiptom” egy kényelmes hely lehet éhínség idején. A kérdés azonban a következő: az Isten akarata, hogy ott legyél? Ha Isten arra hívott el, hogy „Kánaánban” élj, nem kellene „Egyiptomba” menned. Ha nem hallod, amit Isten éppen most mond neked, akkor nem tudsz Isten akarata szerint cselekedni a megpróbáltatás idején. Az ige által kell élni, ami Isten szájából származik, ahogyan Jézus is cselekedett. “Igen. A kenyér szükséges az élethez, de az Istennek való engedelmesség még inkább.”

Ha a Sátán Jézust is megkísértette ezzel, gondolod, hogy téged nem fog megkísérteni, hogy oda menj, ahol bőségesen van kenyér? Ha teljes idejű keresztyén munkás vagy, és pénzügyi gondjaid vannak, a Sátán azt fogja mondani neked, hogy több pénzt kereshetsz egy másik szervezetben vagy gyülekezetben, és azt fogja mondani neked, hogy menj oda! Isten ki tudja árasztani rád a kegyelmét ilyenkor, és ne hallgass a Sátánra, hogy ne tudja tönkretenni az életedet.

Mi volt annak a következménye, hogy Ábrahám elment „Egyiptomba”?  Hazudnia kellett, hogy a felesége a húga. Neked is sok problémád származhat belőle, ha „Egyiptomba” mész. Hazudnod kell, valótlan beszámolókat kell írnod, olyan dolgokat kell állítanod, ami nem 100%-ban igaz, megalkudva a lelkiismereteddel stb. Sára 65 vagy 70 éves volt, de még mindig nagyon vonzó volt, mert a fáraó (Egyiptom királya) azt akarta, hogy a háremhölgye legyen. A szomorú az, hogy amikor Ábrahám már látta, hogy erkölcstelen háremhölgyet csinálnak a feleségéből, ő még mindig annyira szerette a saját életét, hogy nem mondott igazat a fáraónak. Vannak ilyen nehéz helyzetek, amikor kiderül, hogy szeretjük az igazságot vagy nem.

Most valami még komolyabb dologra szeretném felhívni a figyelmet. Valami történt Egyiptomban, aminek hatása volt az utána következő 4000 évre. Amikor Ábrahám Egyiptomba ment és látta az ottani gazdag embereket, akiknek szobalányaik (női szolgálóik vannak) a házaikban, ő is eldöntötte, hogy neki is lesz. Ezért kiválasztott magának egy szolgálólányt, akit Hágárnak hívtak. Amikor kijöttek Egyiptomból, akkor is magával hozta őt. Ettől fogva nem Sárának kellett minden munkát elvégeznie a sátorban, mert ott volt Hágár, aki segített neki. Később, amikor Sárának nem született gyereke, ott volt Hágár, hogy segítsen ennek a problémának a megoldásában is! Hágártól született Izmael, akinek a leszármazottai 4000 éven keresztül ellenséges viszonyban voltak Izsák leszármazottaival. Mindez azért következett be, mert egy ember egyszer nem hallgatott Istenre. Elmondhatod, hogy “igen, legtöbbször hallgatsz Istenre.” Jó, de itt látjuk, hogy mi annak a következménye, ha valaki csak egyszer nem hallgat Istenre. Remélem, hogy ez az üzenet kellő súllyal nehezedik ránk.

-§-

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.com) egyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Ha Isten arra hívott el, hogy „Kánaánban” élj, akkor ne menj „Egyiptomba” – Zac Poonen   bejegyzéshez

  1. olaherik szerint:

    ez az uzenet elgondolkodtatott. Mondjuk a tobbi iras is szellemi es szol hozzam. de talan ez a leg aktualisabb tema az eletem mostani szkaszaban. koszonom.

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s