A test az Úrért és az Úr a testért van – Zac Poonen

The Body Is for the Lord and the Lord Is for the Body by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

Az 1 Korinthus 6.12-13-ban Pál arról beszél, hogyan használjuk a testünket.

Minden szabad nékem, de nem minden használ; minden szabad nékem, de nem adatom valakinek hatalma alá” (1 Korinthus 6.12)

Ez azt jelenti, hogy nem fogom megengedni a testi vágyaimnak, hogy uralkodjanak rajtam.

A táplálék lényeges a testünk számára, de ha Isten szolgája akarsz lenni, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy a táplálkozás uralkodjon a testeden. Ha annyira szereted az ételt, hogy az uralkodik rajtad, akkor sosem leszel Istennek egy hasznos szolgája. Meg kell, hogy szabadulj ebből a szolgaságból. Ebben tud a böjtölés segíteni. Nem csak a szellemünk, hanem a fizikai testünk is „Krisztusnak egy tagja” (1 Korinthus 6.15). Ezért sohasem használhatjuk azt semmilyen erkölcstelen célra. A testünk az Úr kizárólagos használatára van: a szemünk, nyelvünk és minden más testrészünk.

Egy csodálatos ígéret van a testünk számára Istentől, amire sok év óta támaszkodom:

A test nem a paráznaságnak rendeltetett, hanem az Úrnak, és az Úr a testnek.”   (1 Korinthus 6.13).

Ha azt mondod: „Úr Jézus a testem teljesen a tiéd, a fejemtől a talpamig: a szemem, a nyelvem és minden más” és ha akarod azt, akkor az Úr teljesen birtokba veszi a testedet. Ha a testedet megőrzöd a neki való szolgálatra mindaddig, míg Ő akarja, neki kell, hogy szolgálj. Meg fogja óvni azt még a betegségtől is. Még akkor is, amikor a fiatalembereknek már elfogy az ereje, de azok, akik a testüket az Úrnak adták repülni fognak, mint a sas az égen.

A testünk ugyanakkor a Szent Szellem temploma is (1 Korinthus 6.19) – és ezért nem szabad bemocskolni azt semmiféle módon. Ha nem dohányzol, nem iszol, vagy nem követsz el házasságtörést egy templom épületében, akkor nem kell ilyen dolgokat cselekedned a testeddel sem, mert a tested Isten igazi temploma és nem valamelyik gyülekezeti épület.

Mert áron vétettetek meg; dicsőítsétek azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, amelyek az Istenéi”  (1 Korinthus 6.20).

Az 1 Korinthus 6.12-20 igeszakasz a Szentírás egyik legcsodálatosabb része, ami arról szól, hogyan használjuk a testünket és Isten hogyan gondoskodik arról. Bátorítalak titeket, hogy gondolkozzatok el ezen, mert egészséges testre van szükségünk annak érdekében, hogy az Urat szolgáljuk.

Sok keresztyén beszél gyógyulásról, de az egészség jobb, mint a gyógyulás. A megelőzés jobb, mint a gyógymód. Jobb kevesebbet enni és egészségesnek lenni, mint nagyevőnek lenni és megbetegedni, aztán Istent kérni, hogy gyógyítson meg. Ne arra kérd Istent, hogy legyen a te gyógyítód, hanem arra, hogy legyen a te egészséged. Add neki teljesen a testedet és mondd azt: “Uram, te egészség vagy az én testem számára. Mindaddig, míg azt akarod, hogy itt éljek a földön és téged szolgáljalak, a rendelkezésedre állok és dicsőíteni foglak az én testemben, mert te megvásároltad azt magadnak a kereszten. A testem egyedül a tiéd.”

A testünk olyan, mint egy ház, amit valaki más megvásárolt: az Úr Jézus. Ki kell üresíteni ezt a házat és engedni, hogy a jogos tulajdonosa teljesen birtokba vegye azt. Ha egy bűn folyamatosan ott él ebben a házban, akkor valaki más vásárolta meg azt. Add hát át a testedet teljesen az Úrnak.

-§ –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s