Egy hamis ébredés erőltetése – A.W. Tozer  

Seeking the wrong revival by A.W. Tozer

PDF formátumban letölthető itt

Úgy tűnik egy olyan ébredésre vágyunk, ami valami jóságos csoda, a vallásos cselekedeteink reneszánsza, ami változatlanul hagyja a jelenlegi romlott erkölcsi színvonalunkat, csak éppen sokkal boldogabbak és többen leszünk. Ez egy kedvenc beszédtéma. Így gondolkoznak az egyházi elöljárók erről, de a szomorú ebben az, hogy ez egyáltalán nem igaz.

Hibát követünk el, ha azt gondoljuk, hogy Isten a mi elgondolásunk szerint küldi az ébredést. Meg akarjuk ragadni Isten hatalmát és lehívni azt számunkra, hogy előléptetést hozzon számunkra és a magunkfajta későbbi keresztyénség számára. Még mindig mi akarjuk felelősségteljes módon irányítani és tolni előre a „vallásosság szekerét” a mennyei égbolton át és közben azt kiabáljuk: „Dicsőség Istennek!” Ez igaz, de álszerény és ártatlan módon osztozni szeretnénk a dicsőségben mi is. Hívjuk Istent, hogy küldjön tüzet az oltárunkra, teljesen figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az nem a mi oltárunk, hanem az Övé. A Baál prófétákhoz hasonló őrjöngésbe hajszoljuk magunkat, mintha erőszakkal parancsolhatnánk a Mindenható Istennek.

Mi az, amiben bizonyosak lehetünk? Az, hogy folyamatosan nem hagyhatjuk figyelmen kívül Isten akaratát. A Szentírás kijelenti, hogy mi Isten elvárása, hogy bizonyosak lehessünk az Ő szellemi támogatásában…. Ma egy furcsa jelenség figyelhető meg az intézményes keresztyén közösségekben. Égre-földre esküdöznek a bibliai hitvallásuk tisztaságára, de ugyanakkor a módszereiket és a vezetésüket tekintve a romlott világot követik, és ha nehézségek árán is, de meg akarják tartani azt az erkölcsi színvonalat, ami eltűnőben van. Hidegség, világiasság, büszkeség, dicsekvés, hazugság, rossz példamutatás, a pénz szeretete, magamutogatás – ezek azok a dolgok, amik tapasztalhatók a magukat igazhitűnek nevező keresztyének körében, ami nem titkolt módon egyszerűen látható és gyakran szükségszerű része az egész vallási show műsornak.

Az ébredés több annál, hogy beszélünk róla és imádkozunk érte. Isten az, aki elhozza az ébredést. Először azonban a gyakorlatunkban is vissza kell térni az Úrhoz, hogy az imáink a mennyben meghallgatásra találjanak. Ne vegyük magunknak a bátorságot, hogy folytassuk ezt a gyakorlatot és megszomorítsuk vele Istent, ha azt akarjuk, hogy megáldjon bennünket.

Józsué kiküldte a seregét, hogy meghódítsa Ait és tudjuk, hogy véres vereséget szenvedve tértek vissza. Arcra borult az Úr előtt és panaszkodott.

Az Úr a következőt mondta Józsuénak:

Kelj fel! Miért is borulsz te arcra? Vétkezett Izráel, és általhágták szövetségemet is, amelyet rendeltem nékik, mert elvettek a teljesen nékem szentelt dolgokból is, és loptak is és hazudtak is, és edényeik közé is dugdostak. Ezért nem bírtak megállni Izráel fiai az ő ellenségeik előtt, hátat fordítottak ellenségeiknek, mert átkozottakká lettek. Nem leszek többé veletek, ha ki nem vesztitek magatok közül azt a nékem szentelt dolgot.”   (Józsué 7:10-12)

Ha eléggé ostobák vagyunk, hogy Józsuéhoz hasonlóan cselekedjünk, akkor az életünk hátralévő részét azzal fogjuk eltölteni, hogy ébredésért koldulunk Istennél, miközben vak ember módjára figyelmen kívül hagyjuk az Ő elvárásait.

-§-

Forrás: prophetic@revivalschool.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: evangélium, evangelizálás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s