Egy felszabadító igazság – Zac Poonen

 A Liberating Truth by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A Jakab 1.12-15-ben az apostol a kísértésről és bűnről beszél. Azt mondja, hogy ha győztes vagy a kísértés felett, akkor egy napon meg fogod kapni az élet koronáját Istentől. Isten ezt mindegyikünknek megígéri, akik szeretjük Őt. Ez arra tanít minket, hogy ha szeretjük az Urat harcolni fogunk a kísértések ellen, hogy ne vétkezzünk.

Amikor kísértésbe esel, ne kérdezd: “Istenem, miért küldted ezt a kísértést rám?” Isten sosem tesz ilyet, mert Ő sosem kísért senkit.  

Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.”  (Jakab 1.13)

Ki az, aki akkor kísért téged? A Sátán a testi kívánságaidon keresztül, mert mindannyian olyan sok éven keresztül engedtünk a testi vágyainknak a gyerekkorunktól fogva, ezért a Sátán használni tudja azokat a vágyakat, hogy kísértsen minket. Amikor egy ország háborút visel, az ellenség elküldi a titkos ügynökeit az ellenség országába, hogy belülről pusztítsa el azt. Az ellenség két fronton harcol: a frontvonalon és belülről is az országon belül az ügynökein keresztül.  A Sátán esetében is így van ez. Be kell azonosítanunk a Sátán ügynökeit magunkban: az istenellenes kívánságok a testünkben, amik a Sátán eszközei, ezért halálba kell adni azokat. Ha elpusztítod az ellenség ügynökeit magadban, erős leszel a Sátán elleni harcban a frontvonalon. Csak akkor követsz el bűnt, amikor megengeded az elmédnek, hogy egyetértsen egy bűnös kívánsággal. Amíg azonban csak egy gondolat jön az elmédbe az csak egy kísértés. Például sétálsz az utcán és látsz valamit, ami kísértésbe hoz. Ez nem bűn. Ez kísértés. Amikor azonban ismét odanézel, akkor már bűnt követsz el. Az első pillantás még kísértés, de a második már bűn. Nem tudjuk elkerülni az első pillantást, mert a világban élünk, ami olyan sok gonosz dologgal vesz körül minket. Mi azonban eldönthetjük, hogy egyetértünk-e azzal a gonosz dologgal vagy nem.

Szellemileg ez hasonlítható egy gyermek fogantatásához. Amikor az elméd egyetért a bűnös kívánsággal a testben, az hasonló ahhoz, mint amikor egy asszony egyetért, hogy odaadja a testét egy férfinek szexuális egyesülésre. Akkor egy fogantatás történik. Ha azonban az asszony megtagadja, hogy odaadja magát egy férfinek, akkor nem történik fogantatás. Éppen úgy, ha elutasítod a kísértést és nem engeded meg az elmédnek, hogy egyetértsen a gonosz kívánsággal, akkor nem követsz el bűnt.

Valaki azt mondta: “Nem tudod megakadályozni, hogy egy madár elrepüljön a fejed felett, de azt igen, hogy fészket rakjon a fejeden.” A fejed felett elrepülő madarak a kísértések: a sok rossz gondolat, amik bejönnek az elmédbe. Ez nem bűn, ha azonnal elutasítod azokat. Azok kísértések, de ha úgy döntesz, hogy élvezed azt a bűnös gondolatot még egy másodpercre is, akkor megengeded a ’”madaraknak”, hogy elkezdjenek fészket rakni az elmédben és akkor bűnt követsz el.

A Sátán megkísértette Jézust is a pusztában gondolatokat ültetve az elméjébe, de Jézus kivétel nélkül elutasította azokat és így nem vétkezett. Ezért ne kedvetlenedj el, ha gondolatok jönnek az elmédbe, mert azok csak kísértések. Az csak akkor válik bűnné, ha elfogadod és élvezed azokat a gondolatokat. Nagyon felszabadító számunkra azt tudni, hogy csak akkor van születés, ha megtörténik a fogantatás. Ha nincs fogantatás, akkor nem születik gyermek. A bűn végső eredménye szellemi halál (Jakab 1.15), és nem szabad, hogy megtévesztettek legyünk ezzel kapcsolatban (Jakab 1.16).

-§ –

Christian Fellowship Church, Bangalore, India – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének (http://www.cfcindia.comegyértelmű feltüntetésével.

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s