A kontrollszellem rossz gyümölcsöt terem – Ron McKenzie

The MIC spirit produces bad fruit by Ron McKenzie

PDF formátumban letölthető itt

  1. Megöli a prófétákat

Jezabel mindig megtámadja azokat az embereket, akik ellene állnak a kontrolljának és megfélemlítésének. Azt keresi, hogyan ölje meg a prófétákat és másokat, akik szembeszállnak a gonosszal.

* Amikor Illés megszégyenítette a Baál prófétákat, Jezabel haragra gerjedt és megfenyegette, hogy megöli őt. (1 Királyok 19:2).

* Jezabel haragra gerjedt Nábóth ellen is, amikor megtagadta a szőlőjének eladását.  (1 Királyok 21:1-16).

  1. Elfogy a levegő

A Szent Szellem és a kontrollszellem nem képes együttműködni. Azok az emberek, akik egy olyan szervezetben vagy gyülekezetben vannak, ahol a kontrollszellem befolyása érvényesül, úgy fogják érezni magukat, mintha elfogyna a levegő, mert a kontrollszellem megoltja a Szent Szellemet. Erős ajándékkal rendelkező emberek úgy fogják érezni magukat, mintha be lennének zárva egy barlangba és képtelenek a Szent Szellem által munkálkodni.

  1. Megakadályozza a gyógyulást

A kontrollszellem megbetegíti azokat, akik a hatása alá kerülnek. Jórám király Júda királya feleségül vette Akháb király lányát.  Illés egy levélben szóvá tette az erkölcstelen viselkedését, Isten megverte őt egy gyógyíthatatlan bélbetegséggel és meghalt  (2 Krónika 21:18-19).

A betegség a kontrollszellem kedvelt fegyvere (Jelenések 2:22).  Ez ellen harcoltak mindig a gyógyító szolgálatú emberek itt Christchurchben (Új Zéland). Jóllehet a pünkösdi mozgalom sok évvel ezelőtt Christchurch-öt is elérte és a karizmatikus mozgalom a Szent Szellem megtapasztalását hozta több hagyományos gyülekezetbe, ennek ellenére harcolniuk kellett, hogy győzelmet arassanak a betegség felett. A Szent Szellem sokszor csodálatos módon mozdult, de sosem szabadult fel és vett erőt a gyógyítás ajándéka ebben a városban.

A jezabeli kontroll szellem megtűrése úgy tűnik képes megakadályozni, hogy a Jézus nevében mondott imák gyógyulásokat eredményezzenek. Megakadályozza, hogy Jézus nevének hatalma alá helyezzék magukat, mert Jezabel szelleme foglalja el Jézus neve hatalmának a helyét.

Ha a keresztyén vezetők engedélyt adnak a gonosz szellemnek arra, hogy jelen legyen, akkor Jézus helyett a kontroll szellemnek adják át a hatalmat.

Ez az erősség láthatóan hatalommal rendelkezik, hogy ellenálljon a gyógyító ajándékoknak.  Ez az oka annak, hogy Christchurchben sok gyógyulásért folytatott ima nem került megválaszolásra. Az emberek Istent hibáztatták, de a valódi ok Jezabel szelleme volt.

  1. Félelem és rettegés

A kontrollszellem táplálja a félelmet és a rettegést azokban az emberekben, akik ellene állnak. A Kármel-hegyi győzelme után Illést megtámadta a félelem és a rettegés s az életét mentette. (1 Királyok 18:3).

Azokat az embereket könnyebb manipulálni és kontrollálni, akik félnek. A félelem lehetővé teszi, hogy könyörtelen vezetők nagyobb politikai hatalomra tegyenek szert.

  1. Kegyetlenség

A kontrollszellem által befolyásolt gyülekezetek erőtlenek lesznek a pásztori gondoskodásban.  Akháb elküldte Abdiást, hogy keressen szénát a lovaknak (1 Királyok 18:5).  Akháb és Jezabel több gondot fordítottak a lovakra, mint az emberekre, akiket halálra éheztettek. Meg kellett volna ölni a lovaikat, hogy az embereknek enni adjanak.

Azokban a gyülekezetekben, ahol nagyon erős a kontrollszellem, a pásztori munka nagyon gyenge lesz. A vezetők olyan mértékben a szolgálatukra fognak koncentrálni és azokra az eszközökre, amik azt támogatják, hogy a hűséges emberek a kárát látják ennek a hanyagságnak.

  1. Pénzügyi ügyeskedések

A kontrollszellem által befolyásolt vezetők kísértésbe fognak esni, hogy pénzes (gazdag) embereket nyerjenek meg annak, amit el akarnak érni. Akháb elvett aranyat és ezüstöt az Úr templomából és arra használta azt, hogy megvesztegesse vele Arám királyát azért, hogy mondjon le az Izrael elleni támadásról. Az Úr javainak ilyen célra való felhasználása súlyos bűn.

  1. Politikai szövetség

A kontrollszellem szereti a politikai szövetséget. Akháb és Jezabel szövetségre léptek Júda királyával, hogy megtámadják Damaszkuszt. (1 Királyok 22:4, 2 Krónika 18:1; 22:5).  Az egyetlen szövetségesünk csak az Úr lehet. Keresztyén vezetőknek nagyon óvatosaknak kell lenni, hogy szövetségre lépjenek a politikai hatalommal, mert az megalkuváshoz vezethet.

  1. Megalkuvás a túlélés miatt

Amikor a vezetők a kontrollszellem támadása alá kerülnek meg fognak alkudni a túlélés érdekében.  Amikor Jezabelt és Akhábot megtámadta Aram, felajánlották az ezüstöt, az aranyat és a legjobb gyermekeiket a betolakodónak, hogy megbékítsék őt. Ez a kibékítés további követelésekhez vezetett, aminek végül is ellene kellett állniuk.  (1 Királyok 20:1-12).

A megalkuvás mindig megpróbáltatással jár. Azok a vezetők, akik megalkudnak, hogy megszerezzenek dolgokat végső soron meg lesznek próbálva, feltételezve, hogy ismét megalkudnak.  Még akkor is, amikor győzelmet aratott, Akháb nem kerülhette el az ellenségével való megalkuvást (1 Királyok 20:30-34)

A kontrollszellem sebezhetővé teszi a vezetőket a gonosszal való megalkuvásra.

  1. Politikai és vallási összefonódás

Jezabel szeretett lepaktálni a vallási vezetőkkel.  400 Baál és 400 Asera próféta étkezett az asztalánál minden nap. A vallási hatalmuk megerősítette őt, hogy képes legyen megfélemlíteni az embereket.

Amikor a vallási és a világi vezetők lepaktálnak egymással, megerősítik egymás hatalmát. A gyülekezetnek gyakorolnia kellene prófétai szerepét és kihívást intézni a világi vezetők felé.

  1. Hanyatlás

Jezabel befolyásának az volt a következménye, hogy Isten elkezdte lecsökkenteni Izrael területét.

„Azokban az időkben kezdett az Úr pusztítani ….. Izrael minden határában” (2 Királyok 10:32).

Egy kontrollszellem által a kontrollált intézmény mérete le fog csökkenni még akkor is, ha láthatóan jó dolgok történnek. A vezetők lehetnek nagyon hatékonyak, de nem lesz gyümölcse a munkájuknak.

-§-

Ron McKenzie, Új Zéland – Minden jog fenntartva!

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és honlapcímének megadásával: http://kingwatch.co.nz/

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Gyógyulás-szabadulás, gyülekezet, próféciák, Szellemi harc, Tanítások, vezetés
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s