Maradék Isten népe között – Zac Poonen  

Remnant among God’s People by Zac Poonen

PDF formában letölthető itt

Minden próféta beszélt egy Isten népe közötti maradékról. Arról beszéltek, hogy kevesen lesznek Isten népe közül hűségesek hozzá a szellemi hanyatlás idején.

Az Ószövetségben leírtak a mi tanulságunkra írattak meg. (1 Korintus 10.11).  Ma ez a hanyatlás éppen úgy megfigyelhető Isten népe között, mint az Ószövetség idején Izraelben. A két királyság – Izrael és Júda – a keresztyénség két csoportját mutatja be. Izrael tíz törzse a hagyományos felekezeteket és Júda két törzse a tőlük elkülönülő független gyülekezeteket szimbolizálja. Ma azonban mindkét csoport a szellemi hanyatlás állapotában van. Az Ószövetség idején Júda nem tanult Izrael hibáiból és a mai független gyülekezetek sem tanulnak a hagyományos felekezetek által elkövetett hibákból. Ők is ugyanazokat a hibákat követik el, ezért Istennek végül is mindkét csoportból van egy választott maradéka. Ma szellemi hanyatlás van a hagyományos felekezetekben és a független gyülekezetekben egyaránt. Mindkét csoportban csak kevesen vannak, akiknek a szíve valóban Istené. Ők nem alkotnak felekezetet, hanem minden felekezetben megtalálhatók: olyan férfiak és asszonyok, akik szeretik Istent és minden dologban az Ő tetszését keresik. Ők valóban Szent Szellemmel teljesek és nem bonyolódnak vitákba. Nagyon figyelnek a beszédükre és nagyon hűségesen bánnak a pénzzel. Isten összegyűjti ezeket az embereket napjainkban, mint az Ő maradékát. A próféták üzenete mindig a helyreállás volt. A maradék készíti az utat az Úr Jézus visszajöveteléhez. Az Úr megszületésekor is volt egy kis maradék: Simeon és Anna a templomban, Keresztelő János a pusztában, valamint a pásztorok és néhány napkeleti bölcs Betlehemben. Ma is van a keresztyének között egy maradék, akik készítik az utat az Úr visszajöveteléhez.

Sofoniás a következőt mondja:

Keressétek az Urat mindnyájan e föld alázatosai, akik az ő ítélete szerint cselekszetek. Keressétek az igazságot, keressétek az alázatosságot. Talán megoltalmaztattok az Úr haragjának napján!”     (Sof. 2.3) 

Mit jelent az alázatosság keresése? Sofoniás megértette, hogy Isten megáldja az alázatosságot. Az egyik oldalon volt a büszke Babilon, a másik oldalon pedig az alázatos maradék Jeruzsálemben. Káin és Ábel idejétől fogva az emberek két csoportja különböztethető meg: Babilon és Jeruzsálem. Babilon a romlott vallási rendszer volt, Jeruzsálem pedig Isten igaz gyülekezete. Ezt a gyülekezetet nem a jelek és a csodák jellemezték, hanem mindig az alázatosság. Nem fáradtak bele az alázatosság keresésébe.

Milyen veszéllyel kell szembenézni azoknak, akik a maradékhoz tartoznak? Azzal, hogy összehasonlítsák magukat más híres, büszke gyülekezetekkel. A gonosz azt akarja elérni, hogy ezen gondolkozzanak, mert tudja, hogy abban a pillanatban, amikor így kezdesz gondolkozni, akkor Isten az ellenségeddé válik és te is olyanná fogsz válni, mint azok, akiket megítélsz. Látod, hogy a maradék maga is milyen gyorsan Babilon részévé tud válni? Ezért kell keresni az alázatosságot. Borulj arccal a földre folyamatosan. Sohase hasonlítsd magad más emberekhez. Egyedül Jézushoz hasonlítsd magad. Ezt tanácsolom mindenkinek, akik ma Isten népének maradékához tartoznak.

Sofoniás megprófétálta, hogy a filiszteusok városai elpusztulnak és elhagyatottá válnak, de lesz egy maradék, akikről Isten gondoskodik (Sof. 2.4-7). Ezt a maradékot a többiek kigúnyolják és kinevetik. (Sof. 2.8) Ha kitartasz az Úr mellett, mint Dániel és három barátja, valamint az a maradék, akikről a próféták beszéltek, akkor bizonyos lehetsz benne, hogy sok megalkuvó keresztyén ki fog gúnyolni téged. Azt fogják mondani neked:  “Milyen csodálatos szolgálatod lehetett volna, ha nem csatlakozol ahhoz a kis fanatikus csoporthoz.” Sokan mondták ezt nekem, amikor 1975-ben lemondtam a kiterjedt szolgálatomról és csak néhány emberrel kezdtünk el összejönni, mint gyülekezet a házunkban. Hálás vagyok, hogy nem hallgattam egyikükre sem. Azt mondtam az Úrnak: “Uram! Én nem bánom azt sem, ha csak ketten vagy hárman leszünk. Ott akarok lenni, ahol Te vagy és az igéd teljes igazságát akarom hirdetni. Nem érdekel a visszacsúszott keresztyének és vezetőik véleménye.” Ha te is hasonló döntésre jutsz, akkor nagy ellenállásban lesz részed, de örömmel fogod megfutni ezt a pályát, ha mindvégig kitartasz. Tartsd a szemed Jézuson! Az Úr most azt mondja: „Ne foglalkozz a bírálóiddal! Majd Én foglalkozni fogok velük a maga idején”. A bírálóim ma hallgatnak és csodálják, hogy mit tett közöttünk Isten. Ha nem tudsz ellenállni a gúnyolódásnak és feladod a harcot, akkor a megalkuvók táborához csatlakozol.

Nézzük meg néhány jellemzőjét ennek a maradéknak

  • „A népek ajkát tisztává változtatom (Sof. 3.9) A maradék beszéde tiszta lesz. Ézsaiás amikor látta az Úr dicsőségét bűntudatra ébredt a beszédét illetően. Gyakran beszélek a nyelv tisztaságáról és a pénzhez való viszonyunkról, mert a próféták is sokat beszélnek ezekről. Ha figyelünk arra, hogy mit mondunk és körültekintően bánunk a pénzzel, akkor Isten szószólójává válhatunk.
  • Mindnyájan segítségül hívják az Úr nevét, hogy egy akarattal szolgálják őt(Sof. 3.9). A maradék egy testté válik és vállukat egymásnak vetve hordozzák az Úr terhét és szolgálják Őt.
  • Eltávolítom közüled azokat, akik kérkedve örvendeznek közötted, és nem kevélykedel többé az én szent hegyemen.” ( 3.11). A maradék csak alázatos emberekből fog állni, mert az Úr eltávolítja a büszkéket. A másik dolog, amit kérdeznek tőlem: “Zac testvér! Miért beszélsz olyan sokat az alázatosságról? ” Azért, mert a Biblia is folyamatosan erről beszél.
  • „Marasztok közötted nyomorult és szegény népet, akik bíznak az Úr nevében.(Sof. 3.12). A maradék bízni fog az Úrban.
  • „A maradéka nem cselekszik hamisságot, nem szól hazugságot, és nem találtatik szájában álnokságnak nyelve, hanem legelésznek és békességben lesznek.” (Sof. 3.13). A maradék egy békességes nép lesz, akik nem hazudnak és nem csapnak be vagy bántanak meg másokat. 
  • Énekelj Sionnak leánya, harsogj Izráel, örvendj és teljes szívvel vigadj Jeruzsálem leánya!….Izrael királya az Úr közötted van.” (Sof. 3.14-15). A maradék boldog nép lesz, akik tökéletes biztonságot találnak az Úr szeretetében.
  • Az Úr, a te Istened közötted van, erős ő, megtart; örül te rajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked.” (Sof. 3.17). Isten örömét leli ebben a maradékban. Nem leli örömét azokban az emberekben, akik bűnben élnek. Tud egy apa örülni az olyan fiának, akinek rákja, leprája van vagy TBC-ben szenved? Nem. Nem tud örülni Isten azoknak az embereknek sem, akik bűnben élnek és nem akarnak helyreállni. Isten örömét leli azonban a maradékban. Óriási örömmel kiállt hozzánk és egy dalt énekel nekünk. Ez az egyetlen hely a Szentírásban, ahol arról van szó, hogy Isten örvendezve énekel az Ő népének. Sok hely van, ami arra buzdít minket, hogy dicsőítő éneket énekeljünk az Úrnak, de itt Isten az, aki egy dalt énekel nekünk. Milyen felemelő olyan személynek lenni, akiben az Úr gyönyörködni tud.
  • “Szép csendben tervet készít számodra szeretetben” (Sof. 3.17– Magyarázó Biblia). Az Úr tervet készít számunkra szeretetben és kellemes meglepetést tervez számunkra az eljövendő napokban, mert Ő a mi szerető Atyánk.
  • Elbánok minden nyomorgatóddal abban az időben, és megtartom a sántát, és összeszedem a szétszórtakat, és híresekké és nevesekké teszem őket az ő gyalázatuknak egész földén.” (Sof. 3.19). A maradék olyan emberekből áll, akik gyengék és szét vannak szóródva. Az Úr maga foglalkozik az ellenségeikkel és dicsőségessé, híressé teszi az Ő népét az utolsó napokban.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: http://www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)  

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s