A kereszt kiveti az ördögöt – T. Austin-Sparks

Hitünk célja

A következőkben pedig a kereszt botrányának legmélyebb okát érintjük – ugyanis a világ és a hústest nem más, mint pusztán az a fegyver és eszköz, mellyel a Sátán és seregei fenn tudják tartani hadállásaikat a dolgok befolyásolásában és irányításában. Úton a kereszt felé Krisztus azt mondta: „most vettetik ki e világ fejedelme” (Jn 12,31). Pál pedig úgy utalt a kereszt hatalmas jelentőségére, hogy általa „Krisztus lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan pellengérre állította őket, diadalmat aratva fölöttük” (Kol 2,15).

Teljesen természetes akkor, hogy a gonosz seregei minden eszközt és lehetőséget föl fognak használni arra, hogy hatástalanítsák a keresztet. „Halványra betegítve a gondolatot” fel fogják hígítani a kereszt üzenetét; a világi módszerek és szellemiség erőltetésével leszívják a Gyülekezet szellemi életerejét; a hústest, az én és a régi Ádám felkavarásával szakadást, széthúzást és széthullást okoznak; vagy az ember művészi, esztétikai vonásait, illetve fizikai teherbírását felnagyítva vakká tesznek a megújulás, a helyreállítás…

View original post 220 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. keryzsuzsanna szerint:

    Köszönöm!

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s