A kereszt gyalázata – Watchman Nee

Hitünk célja

„Hiszen erre hívattatok el, mivel Krisztus is szenvedett értetek, és példát hagyott rátok, hogy az ő nyomdokait kövessétek” (1Péter 2,21)

Az emberek gyalázatot követtek el Jézus ellen, de Ő nem törődött vele; Isten a keresztet helyezte elé, de Ő elviselte. Bár az emberek félreértették, kiközösítették, megvádolták, elhagyták és elítélték Őt, nem hagyta, hogy mindez megzavarja – nem azért, mintha a gyalázat ne lett volna súlyos; mert az a gyalázat, amit Ő elszenvedett, jóval túlhaladja azt, amin bárki másnak valaha át kellett mennie; s nem is azért, mert az Ő szent természete érzéketlen lett volna a gyalázat szégyenére, hiszen valójában az Ő érzései sokkal kifinomultabbak voltak másokénál. A kereszt tehát, melyet Istentől kapott, nem volt könnyű; amin át kellett mennie az emberek, a gonosz szellemek és a szent angyalok szeme láttára, nem nélkülözte a nehézséget és a megpróbáltatást. Urunk mégis elviselte a keresztet. Elfogadta és elviselte. A végeredmény pedig? Győzedelmesen elérte…

View original post 14 további szó

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezetépítés | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. keryzsuzsanna szerint:

    Köszönöm!

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s