Ki áll az Úr oldalán? – Frank Mc Eleny

Who is on the Lord side by Frank Mc Eleny

Forrás: https://acalltotheremnant.com/2017/06/18/who-is-on-the-lords-side/

PDF formátumban letölthető itt

A 2 Mózes 32-ben egy nagyon felkavaró történetről olvashatunk. Mózes otthagyja az embereket és felmegy a hegyre, hogy Istennel legyen. Nem sok idő telt el, amikor az emberek Mózes testvéréhez, Áron paphoz, a vallási vezetőhöz mentek és kérték, hogy csináljon nekik egy bálványt, hogy azt imádják, mert úgy tűnt Mózes halott és nem fog visszajönni. Áron ahelyett, hogy ellenállt volna, engedett az emberek kérésének és megadta nekik, amit akartak. Összegyűjtötte tőlük az aranyat és abból egy aranyborjút készített, mert Egyiptomban az volt az igazi isten, amit imádtak. Az emberek leborultak és imádták a borjút, mintha ebben a hamis istenben való hit hozta volna ki őket Egyiptomból.

Olyan napokat élünk, amikor az Úr jelenléte szinte teljesen eltávozott az összejöveteleinkről, a gyülekezeteinkből. Az emberek a vallási vezetőkhöz fordulnak, hogy nézzék el nekik a válást. Követelik, hogy ismerjék el a homoszexuális házasságot, követelik, hogy fogadják el a transz-neműeket. Követelik a vallási vezetőktől, hogy minden elképzelhető bűnt fogadjanak el. És ha megengedik nekik, az emberek felkelnek és más istenekkel paráználkodnak, miközben a királyok királya teljesen eltávozik közülük.

Mikor Mózes visszatér és szembeszáll Áronnal, figyeljük meg, hogy Áron mit mond Mózesnek:

Én pedig feleltem: Kinek van aranya? Szedjétek le; és nekem ideadták, én pedig a tűzbe vetettem, és ez a borjú lett belőle.” (2 Mózes 32.24)

Áron a történetben egyrészt a saját felelősségét az emberekre hárította, másrészt hazudott is. Azt mondta, hogy tűzbe vetett minden aranyat, amit összegyűjtöttek és abból csodálatos módon előtűnt egy aranyborjú. Mi azonban tudjuk az előző versből, hogy ez nem így történt.

ittLeszedte az egész nép az aranyfüggőket füleiről, és elvitték Áronhoz. És elvette a kezükből, és formálta azt vésővel. Így csinált abból öntött borjút. És szóltak: Ezek a te isteneid Izrael, akik kihoztak téged Egyiptom földjéről.” (2 Mózes 32.3-4)

Látjátok? Áron a saját kezével vésővel formálta meg a bálványt. Ezt a bálványistent imádták az egyiptomiak, ez taszította szolgasorba őket és emiatt bántak velük kegyetlenül több száz éven keresztül. Ebből szabadultak meg, amikor kijöttek Egyiptomból és most visszaestek a szolgaságba. Amikor Mózes visszatért, akkor meztelenek voltak, mindenfajta szexuális bűnökbe keveredtek, mivel elvetették a Szent Isten minden tilalmát.

A mai felekezetek sok vallási vezetője hasonlóan figyelmen kívül hagy minden tilalmat.  Az egész világon azt látjuk, hogy a felekezetek ugyanazon ok miatt, mint Áron megengedik a szexuális bűnös életmódot. Áron félt az emberektől, nem volt vezető típus egyáltalán, Mózes volt az. Áron félt, hogy az emberek elutasítanák vagy megölnék őt, ezért nemcsak megadta nekik, amit akartak, hanem ő maga készítette el az isteneket, ami előtt az emberek meghajoltak és felkeltek játszani annak a nevében.

Látjuk, hogy a büntetés kemény volt. Háromezer embert öltek meg a léviták. Tudjuk, hogy Isten is elpusztíthatta volna őket, mert korábban megölt másokat is, akik lázadást követtek el. Itt azonban a lévitáknak kellett dönteniük, hogy kit szolgálnak. Nem kétséges, hogy olyan embereket kellett megölniük, akiket ismertek, akik családtagok, barátok voltak és másokat is. Ma nekünk is döntenünk kell, hogy kit akarunk szolgálni. Minden bizonnyal nem az az elhívásunk, hogy bárkit is megöljünk, de arra van elhívásunk, hogy különbséget tegyünk és eldöntsük, hogy kikkel akarunk közösségben lenni.

Testvérek! Olyan szervezeteknek vagytok a tagjai, amelyet lázadó vezetők működtetnek, akik behódoltak a leghangosabb és legalávalóbb embereknek? Osztozol te is az ő bűneikben? Tudjuk a Szentírásból, hogy nem mindenki vesz részt az ilyen lázadásban. A 26. versben Mózes felszólítja az embereket:

“Aki az Úré, ide hozzám!” Ez a felszólítás ma is aktuális a keresztyének felé: “Aki az Úré, ide hozzám!” Ragaszkodni fogsz az Úrhoz és az Ő igéjéhez, vagy elbuksz és meztelenül táncolsz az aranyborjú előtt? A lázadás, amit a keresztyének táborában látunk ma az egész világon szintén nagyon komoly, ha nem komolyabb, mint amit a Szentírásban látunk leírva itt a Mózes második könyvében. Eljön az idő, amikor állást kell foglalnod és döntened kell, hogy embereket követsz-e és ami jónak tűnik az ő szemükben, vagy követni fogod az Urat és engedelmeskedsz az Ő igéjének akkor is, ha a világ megvet és elutasít téged? Mózes is hosszú időn keresztül tanulta meg, hogy   „nagyobb gazdagság Krisztusért gyalázatot szenvedni, mint egy ideig élvezni a bűn gyönyörűségét   (Zsidó 11.26)

-§-

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Ki áll az Úr oldalán? – Frank Mc Eleny bejegyzéshez

 1. Pataki Imre szerint:

  “A mai felekezetek sok vallási vezetője hasonlóan figyelmen kívül hagy minden tilalmat.”

  Csak néhány tilalmat a sok közül:

  Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet.
  … mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek…
  Ne gondoljátok…..
  Ne ölj, = Ne haragudj
  Ne paráználkodjál! = Asszonyra ne tekints parázna kívánság okáért
  Hamisan ne esküdjél, Teljességgel ne esküdjetek, Se a te fejedre ne esküdjél,
  Ne álljatok ellene a gonosznak
  a ki tőled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.
  alamizsnátokat ne osztogassátok az emberek előtt
  ne kürtöltess magad előtt
  ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed;
  mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók,
  Mikor pedig böjtöltök, ne legyen komor a nézésetek
  Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön
  Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak.
  Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől
  Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok:
  Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől
  Nem rejtethetik el a hegyen épített város.
  Ne ítéljetek,
  Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé,

  Ez a néhány tilalom a hegyi beszédben hangzott el Jézus szájából. Nagyon hasonló a tízparancsolatban megfogalmazott “ne” szócskával kezdődő tiltásokhoz, melyeket Isten írt először a kő táblákba.

  “A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.” János 3:36

  Az aggódó emberek azzal próbálják felmenteni magukat, hogy a törődés, a féltés, az előre látó gondolkodás mondatja velük az aggódó szavakat. Az igazság pedig az, hogy hitetlenek és nem bíznak Abban, Aki azt mondta:

  “Elég minden napnak a maga baja.” Máté 6:34

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Imre! Köszönöm a tilalmak részletezését. Ezekre szokták mondani ma a “lágy lelkű” hívők azt, hogy “törvénykezés” – hivatkozva a “ne ítéljetek” igére, de ez nem az Úrtól van. A Sátának akarja ezzel megtéveszteni a “liberális hívőket”. Szeretettel Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s