Most már tudom, hogy félsz engem – Zac Poonen

Now I Know That You Fear Me by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A Bibliában először az 1 Mózes 22.12-ben olvashatunk arról, hogy Isten bizonyságot tesz egy ember mellett azzal, hogy azt mondja:

“Most már tudom, hogy félsz engem”.

Ez akkor történt, amikor Ábrahám megáldozta a fiát, Izsákot. Ábrahám akkor 125 éves volt és Isten ismét megpróbálta őt. Ez alkalommal azt kellett meglátni, hogy Ábrahám még mindig jobban szerette-e Istent, mint a kezdetekben. Isten azt mondta neki:

“Áldozd meg a fiadat, Izsákot. Nem azt kérem tőled, hogy tedd azt meg holnap reggel. Nem. Tedd azt meg a Mórija hegyén – háromnapi járóföldre. Három napig gondolkozhatsz rajta.”

Isten sosem kér minket arra, hogy bármit azonnal tegyünk meg. Ábrahám három napon keresztül ment, végiggondolta, hogy mit kockáztat és Izsákot az oltárra helyezte, majd azt mondta:

“Uram, jobban szeretlek, mint a legkedvesebb földi tulajdonomat.”

Ez bemutatta Ábrahám és Izsák odaszántságát is. Izsák 25 éves fiatalemberként sokkal erősebb volt, mint a 125 éves Ábrahám. Ábrahám sosem lett volna képes rákötözni Izsákot az oltárra, ha Izsák nem lett volna hajlandó. Ez azt mutatja, hogy Ábrahám megtanította a fiát, hogy engedelmeskedjen neki. Áldott az a férfi, aki úgy neveli fel a gyermekeit, még ha azt kellene is mondani nekik:

“Most fel foglak áldozni titeket Istennek. Feküdjetek le ide! Ők pedig lefekszenek, és azt mondják: jól van, apa. Tegyed a dolgod.” Bizonyos lehetsz benne, hogy egy ilyen apa egy valóban istenfélő férfi.

Ábrahám ezt a cselekedetet Isten „imádatának” hívta (1 Mózes 22.5). Ez az első hely a Szentírásban, ahol az „imádat” szó előfordul – és ez az igazi imádat is. Az Atya ilyen imádókat keres ma is.

Isten látta Ábrahámról, hogy megáldozza neki a fiát és azt mondta:

“Most már tudom, hogy félsz engem” (1 Mózes 22.12). Ez az első eset, ami le van jegyezve a Szentírásban, hogy egy férfi félte Istent, teljesen engedelmeskedve Istennek azt mondta:

“Istenem, jobban szeretlek téged, mint a legkedvesebb földi tulajdonomat.”

Ábrahám 50 évvel azelőtt elhagyta Úrt, mert jobban szerette Istent, mint a saját családját. 50 évvel később, az Isten iránti szeretete egy cseppet sem csökkent. Egy ilyen ember alapozta meg szellemileg Jeruzsálem létrejöttét. Micsoda követendő példa! Áldottak vagytok, ha az életetek minden napját így élitek meg.

Ábrahám ennek a helynek a „Jehova-jire” nevet adta – az Úr gondoskodik (1 Mózes 22.14). Ez egy olyan szó, amiről azt gondolhatjuk, hogy bármilyen problémával szembenézhetünk az életünkben, mert megígérte:

“Isten be fogja tölteni minden szükségeteket” (Fil. 4.19).

Itt a Mórija hegyén Ábrahám megismerhette Isten szívét, Aki 2000 évvel később, egy napon megáldozza a Fiát. Jézus a János 8.56-ban utalt erre:

Ábrahám örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.”

Isten annyira el volt ragadtatva Ábrahám magatartásától itt, hogy azt javasolta legyen a templom felépítve ezen a nagyszerű helyen 1000 évvel később (2 Krón. 3.1)  Igen, Isten háza ma is azok által épül fel, akik úgy félik és imádják Őt, mint azt Ábrahám tette.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Most már tudom, hogy félsz engem – Zac Poonen bejegyzéshez

 1. angelikamihalik szerint:

  Kedves Sándor! Szoktam forditani uzeneteket az I’ll Be honest oldalnak, es az azt uzemelteto gyulekezetbol kerdeztek, tudok-e olyan gyulekezetet, ahol angol nyelvu predikalas vagy forditas van, Budapesten, vagy hazicsoportot, ahova jarhatna par angolul beszelo ember. En nem tudok ilyet, sajnos meg magyart is igen nehezen. Tudsz-e ilyen gyulekezetet, vagy hazicsoportot, ahova ezek a fiatalok jarhatnanak? Mahyarorszagra jonnek tanulni. Koszonom a valaszod Szeretettel: Mihalik Angelika

  Sent from my Samsung Galaxy smartphone.

  Kedvelés

 2. Sandor szerint:

  Kedves Angelika!
  Korábbi évekből tudtam róla, hogy létezett egy un. “Nemzetközi gyülekezet” Budapesten, ahová pontosan a Budapesten tartózkodó külföldiek jártak és ott angolul történt az igehirdetés, mert legtöbben egyáltalán nem tudtak magyarul. Nekem is volt olyan ismerősöm, akik jártak oda. Nem tudom ma létezik-e ez a gyülekezet. Néhány napja viszont valami miatt ráakadtam egy honlapra, ahol szintén arról tájékoztattak, hogy angol nyelvű igehirdetések vannak. Akkor nem volt érdekes számomra ezért nem mentettem el. Ez viszont friss információ. Megpróbálok a neten utánanézni, vagy angolul beszélő ismerőseimtől érdeklődni. Szerintem az Ellel Ministry emberei tudnak róla, mert ott mindig szolgálnak külföldiek is. Én is ismerek közülük egy-két embert, akiktől érdeklődni tudok.
  Megnézem ezeket. Ezen a nyomon esetleg te is keresgélhetsz. Ha találok valamit jelzem neked.
  Szeretettel Sándor

  Más: korábban én is fordítottam néhány rövidebb Paul Washer videóhoz felirat szöveget az I’ll Be honest -nek. Mostanában ismét video feliratokat fordítgatok. Úgy tűnik még lenne mit tanulnom ezen a területen. Örömmel venném, ha az email címemen (abonyis@gmail.com ) kapcsolatba tudnánk lépni, lenne néhány kérdésem. Tudnál esetleg ebben segíteni. Köszönöm

  Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s