Légy Isten szószólója – Zac Poonen

Being a Spokesman for God by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A Jeremiás 15.16-21-ben három feltételt látunk, amelyek teljesülése szükséges ahhoz, hogy Isten szószólója légy:

  • az első:

Ha szavaidat hallattad, élveztem azokat; a szavaid örömömre váltak és szívemnek vigasságára, mert a nevedről neveztetem oh Uram, Seregeknek Istene!” (16. vers)

Isten beszéde öröm és gyönyörűség kell, hogy legyen a szívednek.  Éppen úgy, ahogyan az üzletember a pénzkeresetben leli az örömét, nektek Isten szavának meghallása kell, hogy örömet okozzon. Sokan szeretnének ma igehirdetők lenni, de nem fordítanak időt arra, hogy mélyre ássanak Isten igéjében és nem úgy tekintenek Isten igéjére, mint örömre és gyönyörűségre a szívükben.

  • a második:

Nem ültem a nevetgélők gyülekezetében, és nem ujjongtam velük; a te hatalmad miatt egyedül ültem, mert bosszúsággal töltöttél el engem.”  (17. vers)

Amikor a többiek Júdában társaságba jártak és szórakoztak, Jeremiás távol tartotta magát ezektől, hogy egyedül Istennel legyen. Ha nem fegyelmezed magad, hogy távol tartsd magad ennek a világnak az örömeitől, sohasem leszel Isten szószólója. Nem azt mondom, hogy a humor és a tiszta tréfálkozás rossz dolog, de sok keresztyén nem tudja, hol a határ ezekben a dolgokban: folyamatosan tréfálkoznak. Jeremiás egyértelművé tette, hogy ő nem töltött időt ilyen emberekkel.

  • A harmadik:

Jeremiás panaszkodik Istennek és a 18. versben azt mondja:

Miért lett szüntelenné az én fájdalmam, és halálossá, gyógyíthatatlanná az én sebem? Olyanná lettél nékem, mint a bizonytalan vizű, csalóka patak!

Az Úr a következőt válaszolta rá: Ha megtérsz, én is visszatérítelek téged, előttem állasz; és ha elválasztod a jót a hitványtól, olyanná leszel, mint az én szájam. Ők térjenek meg te hozzád, de te ne térj ő hozzájuk!Az Úr megdorgálta Jeremiást a hitetlen beszéde miatt (verse 19).

Isten sohasem hagy el minket. Ő nem olyan, mint egy megbízhatatlan vízfolyás. Jeremiás az érzéseire és a körülményeire tekintett. Az Úr azt mondta neki: “Ha visszatérsz hozzám és eltávolítod magadtól a világias beszédet, akik csak felesleges, haszontalan és hitetlen beszédet szólnak és gondoskodsz róla, hogy csak értékes (a hit és jóság) szavait szóld, akkor az Én szócsövem leszel.”

Hányan szeretnének közületek Isten szócsöve lenni? Nem arról beszélek, hogy legyél olyan igehirdető, aki élettelen dolgokat mond, ami azokból a könyvekből származik, amiket olvastál, hanem hogy Isten szószólója légy. Ha szeretnél az lenni, akkor ne vesztegesd az idődet haszontalan társaságokra, hanem biztosíts magadnak időt és tölts időt azzal, hogy elmélyedsz Isten igéjében. Legyen az gyönyörűség számodra! Tartsd magad távol a haszontalan beszélgetésektől, mindig a hit szavait szóld és csak hasznos szavakat szólj a beszélgetéseidben. Ha így teszel, akkor az Úr a szájává fog tenni téged. Istennél nincs megalkuvás, az Úr ugyanis ezt mondta Jeremiásnak: „Ők térjenek meg te hozzád, de te ne térj ő hozzájuk!”  (19. vers).

Ne engedd, hogy a világ és az elvilágiasodott keresztyénség megfertőzzön téged. Ne engedd, hogy a bukott pásztorok és a pénzt szerető igehirdetők hatással legyenek rád. Engedd, hogy Isten hasson rád és akkor te is hatni fogsz másokra, hogy féljék Istent. Isten megígérte, hogy „erős ércbástyává tesz bennünket, viaskodnak ellenünk, de nem győzhetnek le minket” (Jeremiás 15.20). Halleluja! Nagy árat kell fizetni azért, hogy Isten szolgája légy. Jeremiás esetében az ár része volt az is, hogy egész életében nőtlennek kellett maradnia.

Az Úr azt mondta neki:

Ne vegyél magadnak feleséget, és ne legyenek fiaid és leányaid ezen a helyen!” (Jeremiás 16.2).

Néhány embert, mint például Jeremiást és Pált arra hívta el Isten, hogy egyedül neki éljenek.  El kellett fogadniuk ezt az elhívást. Jeremiásnak sosem kellett bemennie gyászoló vagy lakodalmas házba (Jeremiás 16.5, 8). A prófétáknak fegyelmezniük kell az étkezési szokásaikat, ha az Úrnak szeretnének szolgálni. El tudod képzelni, hogy az emberek miket beszélhettek Jeremiásról? Azt, hogy Jeremiás egy nagyon befelé forduló, társadalomellenes személy. A társadalom kitaszítottja volt, mert nem volt ideje olyan ostobaságokra, mint a körülötte lévő többi embernek. Istenre kellett várnia, hogy megkapja az Ő üzenetét. Sok ember nem akarja megfizetni ezt az árat, hanem csak Isten szószólója akar lenni. Az ilyen igehirdetők nemcsak, hogy nem tesznek jót Isten népének, hanem sok kárt okoznak nekik.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: szolgálati ajándékok, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s