Az Úr szeme – David Wilkerson

Ima közben ma a Szent Szellem a 33. Zsoltárhoz vezetett és halk hangon szólt hozzám, hogy van három igazi kincs a Szentírásnak ebben a részében, amelyek a következők:

  1. Ámde az Úr szemmel tartja az őt félőket, az ő kegyelmében bízókat, hogy kimentse lelküket a halálból, és az éhségben is eltartsa őket.” (Zsolt 33.18-19)

Figyeljük meg a következőket: „az őt félőket” és „az Ő kegyelmében bízókat”. A”félelem” szó itt nem egy szolgai, rettegő félelmet jelent, hanem inkább az Ő nagy kegyelmének ámulatot keltő tiszteletét, még a legrosszabb bűnösök esetében is.

Az elmúlt éjjel könnyeztem egy tanácsadást követően, mert egy keresztyén testvér elbukott egy régi bűnben. Mély depresszióba esett és félt, hogy Isten keményen megbünteti őt a bukása miatt. Bátorítottam, hogy reménykedjen Isten kegyelmében. Isten nem haragszik rá, mert az Úr az örökké tartó kegyelmében sohasem fordul el a megsebzett, bűnbánó gyermekeitől.

Isten megtart téged! Meg fog tartani a szellemi halál állapotában is. Életben fog tartani a szellemi éhség idején is, ha teljesen hiszel és reménykedsz az Ő kegyelmében.

  1. Lelkünk az Urat várja, segítségünk és pajzsunk ő.” (Zsoltár 33.20).

A zsoltár 13-14. versei azt mondják nekünk: Az égből letekint az Úr, látja az emberek minden fiát. Lakóhelyéről lenéz a föld minden lakójára.”

Amikor Jézussal járunk, az Úr minden pillanatban rajtunk tartja a szemét, minden dolgunk nyilvánvaló előtte. A probléma az, ha ezt nem hisszük el. A mély depresszió idején néha azt gondoljuk, hogy az Úr levette a szemét rólunk, de itt valami hiba van a gondolkozásunkban. Különben úgy gondolkoznánk, hogy “miért sebzett meg olyan nagyon és olyan hosszú ideig?”

Mit teszünk, amikor nem látunk kivezető utat, amikor utolér a halál, amikor úgy látszik, hogy nincsenek válaszok és amikor elfogy a tudományunk? A 20. vers válaszol erre:

„Lelkünk az Urat várja, segítségünk és pajzsunk ő.”

Ez olyan felfoghatatlannak tűnik, pedig nem az. Valójában ez az egyetlen kivezető út mindenféle szomorúságból: várni a bizonyosságra, hogy Isten szeme mindig rajtunk van, és a megfelelő időben meg fognak történni a dolgok.

  1. „Csak ő benne vigad a mi szívünk, csak az ő szent nevében bízunk! Legyen Uram a te kegyelmed rajtunk, amiképpen bíztunk te benned.” (33.21-22).

Miután bizonyosságra jutottam ennek az igeszakasznak a jelentését illetően, éppen hívtak, hogy rendezzek el egy veszekedést, aminek a megoldása emberileg lehetetlen volt. A szívemben teljes bizalommal voltam, hogy Isten elvégzi ezt a munkát, hogy adni fog szavakat és küldi a Szent Szellemet, hogy megérintse az érintettek szívét. Elsőre úgy tűnt, mintha minden darabokra tört volna, de bízni akartam. Amikor magukra hagytam őket, a dolog még lerendezetlen volt, de mégis hitben várakoztam. Késő éjszaka hívtak fel, hogy a térdeikre estek, megtértek és egy óriási csoda történt még a nap vége előtt.

A hit munkálkodik és az örömteli várakozás csodákat művel.

Forrás: www.worldchallenge.org

Fordította: Abonyi Sándor (https:// keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s