Isten csodálatos szeretete – Frank McEleny

The Amazing Love of God

by McEleny

PDF formátumban letölthető itt

„Mert ha, mikor ellenségei voltunk, megbékéltünk Istennel az ő Fiának halála által, akkor sokkal inkább megtartatunk az ő élete által minekutána megbékéltünk vele.” (Róma 5.10)

A Szentírás kínálja a legnagyszerűbb életet számunkra, amire gondolni tudok. Szeretnék most azokhoz a szentekhez szólni, akik azzal a gondolattal küszködnek, hogy “Isten nem szeret engem.” Igen, igen, igen – Ő szeret téged. Csak egy pillanatra gondolj arra, hogy amikor még a régi életedet sötétségben és bűnben éltedet, és ha az Úr Jézus akkor megmentett téged és megbékéltetett önmagával akkor mennyivel inkább szeret most, amikor az élő Isten gyermeke vagy?

Most nem egy olcsó kegyelmet hirdetek, és semmiképpen sem azokat szeretném bátorítani, akik keresztyénnek mondják magukat, és közben megtapossák Jézus vérét. Nem! Rólad beszélek kedves szent, akit Krisztus a vérével váltott meg. Tudom, hogy össze vagy zavarodva. Pontosan ezért szól ez most neked. Az Ő élete árán vagy megváltva. Az Ő élete folyik az ereidben. Azért kell harcolnod, mert az Ő élete van benned – ha nem lenne Krisztus élete benned, akkor most nem lennének harcaid!

“Ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem”. Kedves szent, csak egy pillanatra gondolj erre: Isten kegyelme sokkal hatalmasabb a te bűnödnél. Milyen kegyelem ez? Semmiképpen sem egy kiérdemelt kegyelem, amiért tenni kell valamit. Egyszerűen jöjj az Ő szent trónjához és borulj le a mennyei Atyád előtt és kiálts hozzá: “Szent!” “Bocsáss meg Atyám.” Ez a leghatalmasabb kegyelem, Isten kegyelme, ami ekkor jön és válaszol ezekre a szavakra: „óh, emelkedj fel te bűnbánó, összetört szívű gyermek, mert a bűneid megbocsáttattak.” Pontosan itt, változik meg minden!

Testvéreim! Maradjatok a trón előtt. Ne hallgassatok a testvérek vádlójára, aki el akar távolítani titeket a kereszttől. El akarja rabolni a golgotai keresztáldozat leghatalmasabb eredményét, amit Isten kegyelme hozott el számotokra a kereszt munkája által. Egy Szent Isten előtt, aki nem néz a bűneidre, emeld fel a fejedet és nézz az Ő dicsőségére. Ó igen, megsebez és a dicsőségének vakító fénye felfedi a bűnt, amit hordoztál, de ez az Ő nagy dicsősége, hogy a szívünk sötét állapotából a szentségre vezet és az Atya mély szeretetével ismertet meg minket.

Ne fuss el többé és ne rejtsd el a meztelenségedet egy fa mögé, mivel minden teremtett dolog Istene azt mondja: „gyere hozzám ” most, lemeztelenítve a trón elé, de befedve a leghatalmasabb áldozat vérével. Jöhetünk és mondhatjuk: „itt vagyok Atyám.” Meg vagyunk tisztítva sokkal mélyebben és erőteljesebben a menny tüze, a Bárány vére által. Ez az, ahová tartoztok testvérek és ne engedjétek, hogy bármilyen hazugság eltérítsen titeket ettől. Ne engedjétek, hogy elrabolják az újjászületésetekkel megszerzett jogotokat, aminek olyan nagy ára volt. Amiről beszélek az pontosan az ellentéte a könnyű kegyelemnek, ami szellemi halálhoz és elválasztottsághoz vezet.

Ezért, ha ma megkérdezed magadtól: “hogyan szerethet Isten engem”, vagy „szeret-e még engem?”  A válasz az, hogy Ő már akkor szeretett téged, amikor még a bűneidben voltál, amikor még az ellensége voltál. Nos, engedd meg, hogy kérdezzek tőled valamit. Mennyire szereted a saját gyermekeidet? Hányszor bocsátottál meg nekik? Mit mondott Jézus a tanítványainak, hogy hányszor bocsássanak meg másoknak? Nagyobb lennél a Mesterednél? A saját gyermekeink iránti szeretet felülmúlná azt a szeretetet, amivel a mennyei Atya szerette a fiát? Már tudod a választ. Nyugodjatok meg kedves szentek, és ha bementek ebbe a nyugodalomba, akkor menjetek, és ne vétkezzetek többé. Jézus vére megtisztított titeket, ezért rendelkeztek azzal az erővel, amely a győzelemhez szükséges.

-§-

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s