Győzelem a hazugság szelleme felett – Zac Poonen

Overcoming the Spirit of Lying by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

Jézus azt mondta a János 8.44-ben: 

„A Sátán emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság.” 

A Sátán egyik jellemzője, hogy nincs benne igazság egyáltalán és nem áll meg az igazságban. Ezt követően Jézus folytatta és a következőt mondta:

„Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól, mert hazug és a hazugság atyja.”

Tudjuk, hogy Isten a szeretet és a Sátán pedig a gyűlölködés. Tudjuk azt is, hogy Jézus azt mondja: „Én vagyok az igazság” és a Sátán hazug. A Sátán nem áll meg az igazságban és nincs benne igazság. Akármit is mond a hazug, a saját természetéből szól. Az a természete, hogy hazugságot mondjon, mert egy hazug és a hazugságnak atyja. Minden hazug a Sátántól, mint atyától származik. Ha te egy hazugságot mondasz, akkor az a hazugság egy gyermek, aki a Sátántól, mint atyától és anyától származik. Átengedted a szívedet és a nyelvedet a Sátánnak arra az időre, hogy egy gyermeket szüljön, amit hazugságnak hívnak. Isten sosem volt az atyja a hazugságnak. Ezért nagyon fontos megtanulni, ha egyszer keresztyénné, hívővé válunk, hogy mindig igazat szóljunk.

Jézus ezzel kapcsolatban a következőt mondta: “Legyen a ti beszédetek: igen, igen vagy nem, nem és bármi ezen kívül van, az az ördögtől van” (Máté 5.37). Jézus azt is mondta, hogy „egyáltalán ne esküdjünk” (Máté 5.34). Nem kell esküt tenned, mert amikor egy ember esküt tesz, akkor a kezét a Bibliára teszi vagy Istenre, a mennyre vagy valami hasonlóra esküszik. Mit mond ekkor valójában? „Igen, legtöbbször hazugságot mondok, de most az igazat fogom mondani, mert megesküszöm rá.” Jézus azonban azt mondja, hogy “nektek nem kellene ilyeneknek lennetek, nektek csak az igazságot kellene mondanotok mindig, azaz nem kellene esküdnötök egyáltalán.” Az eskü alatt mondott szavak nem lehetnek igazabbak, mintha azt eskü nélkül mondanád. Meg kellene egyezniük. Bármi ezen kívül pedig a gonosztól van.

Mi az első, amit Isten elvár tőlünk, amikor hozzá jövünk? Nem tökéletességet, nem tisztaságot, nem jóságot, nem szeretetet és semmi hasonló dolgot. Egyetlen dolgot vár el tőlünk Isten, amikor hozzá megyünk és az a becsületesség. A mennyország nem tökéletessé teszi az embereket, hanem becsületessé. Hasznára van az embereknek, ha készek igazat mondani. Az első bűn, amiről a Biblia ír, az a hazugság.  Az 1 Mózes 3-ban olvasunk arról, hogy a Biblia az első bűnről ír és az nem az a bűn, amit Éva követett el, amikor evett arról a fáról, amit Isten megtiltott neki. Az 1 Mózes 3-ban van egy bűn, ami azt megelőzően történt mielőtt az ember bűnt követett volna el, és ezt a Sátán követte el. A Sátán Évához ment és megkérdezte tőle: „valóban azt mondta Isten, hogy ne egyél a kert egyetlen fájáról sem?” Az asszony pedig ezt mondta: „igen, Isten azt mondta, hogy ha eszel arról a fáról, ami a kert közepén van, akkor meg fogsz halni.” A kígyó az 1 Mózes 3.4-ben azt mondta: ”bizonyára nem fogsz meghalni.” Ez egy hazugság volt. Ez volt az első hazugság és az első bűn, amit a Szentírás megemlít: „nem fogsz meghalni.” Engedetlen lehetsz Isten felé és nem leszel megbüntetve és nem kell a pokolba menned: a bűnnek nincs büntetése. Ez volt az a hazugság, amivel a Sátán megtévesztette Évát, és megtéveszti vele az egész emberiséget, évezredeken keresztül, a mai napig. Vannak igehirdetők, akik megvigasztalják a bűnösöket. Vannak igehirdetők, akik megvigasztalják a bűnben élő hívőket azt mondva nekik, hogy „ti elfogadtátok az Urat és a mennybe fogtok menni, nem számít, hogy mennyit vétkeztek.”

A Biblia azt mondja a Préd. 8.11-ben:

Mivel az ítélet nem azonnal történik meg a gonoszt cselekedőn, ezért az emberek fiainak szíve hajlik arra, hogy gonoszt cselekedjenek.”

Ez azért van, mert Isten nem büntet azonnal, az emberek a bűn elkövetése után életben maradnak. Ezért a gonosz azt mondja: „nem lesztek megbüntetve. Nézzétek meg ezeket az embereket körülöttetek. Nézzétek ezeket a bűnöket, amiket elkövetnek. Nézzétek meg azokat a hívőket, akik olyan sok rossz dolgot tesznek és simán megússzák azt.” Isten büntetése, Isten ítélete még nem érkezett el, ez minden. Ezért a Sátán azzal a hazugsággal bolondítja meg az embereket mindenhol, hogy „vétkezhettek és nem fogtok megbűnhődni.” A Biblia azonban azt mondja: “ha test szerint éltek, bizonyára meghaltok” (Róma 8.13). A Sátán ezzel szemben azt mondja: „nem fogtok meghalni. Isten irgalmas, Isten kegyelmes. Ha megkérted Jézust, hogy jöjjön be az életedbe, akkor ha test szerint élsz is, nem halsz meg.” Ez egy hazugság, mert ha test szerint élsz, akkor bizony meg fogsz halni. Egyáltalán semmi kétség efelől. A Sátán hazug és arra törekszik, hogy a gyermekei örököljék ezt a természetet. Nagyon könnyű egy hívőt is megfertőzni ezzel. Amikor egy hazugságot mondasz, felkínálod magad a Sátánnak, mint egy gyermek az atyjának.

A Bibliában az utolsóként megemlített bűnt a Jel. 22.15-ben találjuk. Azt mondja azokról, akik Isten városán kívül lesznek az utolsó napokban, hogy „kinn maradnak mind, akik szeretik és szólják a hazugságot.” Feltűnt neked korábban, hogy az első és az utolsó bűn, amit a Biblia említ az a hazugság mondása? A hazugság nagyon komoly dolog. Istennek hazudni vagy embereknek hazudni mindegy, mert minden hazugság atyja a Sátán. Péter azt mondta Anániásnak: “miért hazudtál a Szent Szellemnek?” Anániás emiatt halt meg. Az első bűn, ami megítélésre került a korai gyülekezetekben az a hazugság volt. Ez rendkívül komoly dolog és ezért szülőként az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tanítani a gyermekeinknek, hogy abbahagyják a hazudozást. A gyermekeink a mi természetünkkel születnek és hazudnak születésüktől fogva, hacsak meg nem mutatjuk nekik, hogy az milyen komoly dolog. Ha látják azt az életünkben is, akkor nem fogják megtanulni. Látniuk kell, hogy szülőként nagyon komolyan vesszük az igazmondást, azaz, ha mondunk valamit, akkor úgy is fogunk cselekedni. Ha megígértünk valamit a gyermekeinknek, akkor be kell tartanunk a szavunkat vagy megmagyarázni nekik, ha valami közbejött, ami meggátolt minket, hogy megcselekedjük azt.

Az igazmondás egy minőség, egy érték. Harcolnunk kell teljes szívvel, ha szert akarunk tenni rá. A Szent Szellem az igazság szelleme. Ha hűséges akarsz lenni az igazságban, akkor kérned kell a Szent Szellemet, hogy töltsön be és alázzon meg minden hazug beszéded miatt. Ha ezt tesszük, meg fogjuk látni, hogy Isten egy megkülönböztető képességet fog adni nekünk a hazugságra vonatkozóan, ami nagyon fontos, mert a Sátán  keresi az alkalmat, hogy becsapjon minket.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s