Amikor Isten hallgat – Carter Conlon

When God is silent by Carter Conlon

Sok oka van annak, hogy miért hallgat Isten, most azonban csak néhányat említek, amit mostanában az Úr a szívemre helyezett.

Lehet, hogy néha Isten egyszerűen csak azért hallgat, mert már szólt hozzád! Gondolj arra, hogy miért hibáztathatod Istent hallgatással, amikor 66 levelet és sok ezer verset hagyott hátra neked? Nem szükséges, hogy állandóan önmagát ismételje. Nem örülsz annak, hogy a Teremtés könyvében „Isten azt mondta, hogy legyen világosság és lett világosság?”

Ha ott lettünk volna az első napon, amikor Isten azt mondta, hogy „legyen világosság”, nem táncoltunk és örvendeztünk volna reggel 6-tól este 6-ig?

Amikor azonban hirtelen elkezdett sötétedni, akkor pánikba estünk volna, hogy ”ó, nem. Tudtam, hogy vége. Tudtam, hogy a világosság el fog múlni. Talán rosszul tettünk valamit. Talán nem olvastuk az igét eleget.”

A világosság elmúlik és a következő 12 órát szomorkodással töltjük, amíg a világosság újra megjelenik és rájövünk, hogy amikor Isten azt mondta, hogy “legyen világosság,” nem jelentette ki azt, hogy ne lenne éjszaka is; ne lenne egy olyan időszak, amikor nem láthatunk. Nem mondta azt, hogy képesek lennénk mindig megérteni mindent, ami a mennyei birodalomban történik. A világosság már megjelent és látjuk, hogy Isten folyamatosan beteljesíti azt anélkül, hogy ismét szólna.

Egy ok lehet, hogy Isten hallgat az is, hogy rendelt ideje van annak, hogy az beteljesüljön. Egy példa erre a Bibliában József, aki hihetetlen ígéretet kapott, hogy egy nap ő fog uralkodni. József egy olyan ember volt, akin keresztül nagy ígéretnek kellett beteljesülnie, de volt egy rendelt idő az ígéret beteljesedésére és neki Isten tervét kellett követnie.

-§-

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s