Két nagyszerű ígéret Zakariás könyvéből – Zac Poonen

Two Lovely Promises from Zechariah by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

Zakariásnak volt egy áldott bátorító üzenete az elbátortalanodott emberek számára. A zsidók akkoriban jöttek vissza Babilonból, ahol az atyáik szolgák voltak: szegények voltak, félelemben éltek és bátortalanok voltak, mert sokakat megvertek. Nem voltak olyan műveltek, kifinomultak vagy gazdagok, mint az elődeik 200 évvel korábban. Zakariás bátorító üzenete nekik szólt.

A Zakariás 2.5-ben az Úr azt mondta nekik: “Én pedig tűzfal leszek Jeruzsálem (a gyülekezet) körül.” A gyülekezeteknek nincsenek semmiféle földi, felekezeti falai. Oda nem valamilyen speciális tan által lehet belépni. Mindenkinek egy tűzfalon kell átmennie, ha az igaz gyülekezet részévé akar válni.  Az a tűzfal el fog égetni minden földi ambíciót és vágyat, hogy valaki önmagának éljen. Csak így tud valaki részévé válni Krisztus testének.

Olyan ez, mint egy város, amit tűzfal vesz körül. Hogyan tudsz bemenni egy ilyen városba? Csak úgy, hogy átmész a tűzfalon. Isten minden éghető dolgot el fog égetni, amikor átmész a tűzfalon. Egyetlen dolog van, ami nem ég meg a tűzfalon való átmenetelkor: “A mi Istenünk, aki megemésztő tűz” (Zsidó 12.29). “Ki tud közülünk egy megemésztő tűzben tartózkodni?” (Ézsaiás 33.14).

Az igehirdetők éveken keresztül vizet öntenek erre a tűzre, hogy eloltsák azt. Ezért manapság senki sem tud csatlakozni egy tűzfallal körülvett gyülekezethez,  ha megőrzi minden világi elgondolását, ambícióját és szeretetét. Bizonyos lehetsz benne, hogy Isten nem akar tartózkodni egy ilyen gyülekezetben, mert ahol Ő tartózkodik ott Ő tűzfal lesz a gyülekezet körül. Majd Isten azzal folytatja: “A dicsőségem ott lesz közöttük.” Ha szeretnétek, hogy Isten dicsősége jelen legyen a gyülekezetetekben, akkor meg kell engednetek Istennek, hogy tűzfal legyen a gyülekezetetek körül. Ez a két dolog elválaszthatatlan egymástól. Ha azt mondjátok, hogy Isten elvárásai túlságosan magasak és vízzel eloltjátok a tüzet, akkor Isten dicsősége nem lesz jelen a gyülekezetetekben. Amikor a tűzfal eltávozik, akkor a dicsőség is eltávozik. A tanítások fontosak, de a tanítás nem lehet tűzfal. Isten maga kell, hogy tűzfal legyen. A legfontosabb dolog egy gyülekezetben nem a helyes tanítás, hanem Isten dicsősége. Ha Isten dicsősége ott van a gyülekezetben, akkor a tanítás minden bizonnyal helyes lesz. Ha nincs ott, akkor a helyes tanítások önmagukban semmit sem érnek.

“Fussatok ki Babilonból és meneküljetek be Jeruzsálembe” (Zakariás 2.6). Micsoda ígéret ez! Isten ma is kijelenti ezt! Minden hívőnek magának kell döntenie, hogy kijön-e Babilonból. Isten nem fog senkit hajánál fogva kirángatni onnan. Ez mindenkinek a saját felelőssége. Döntenetek kell! Személy szerint én sosem akartam része lenni semmiféle vallásos rendszernek, amely nem tiszteli Istent és az Ő igéjét. Én Isten szíve szerint való népével akartam közösségben lenni, akik a tűzfalon belül gyűlnek össze és ahol Isten dicsősége közöttük van.

Ha azt keressük, hogyan építsünk gyülekezetet, akkor ilyen gyülekezetet építsünk. Bármilyen más gyülekezet értéktelen. Meg kell fizetnetek az árát, hogy ilyen gyülekezetet építsetek. Nem követhettek egy mintát, amit valahol láttatok és megpróbáljátok utánozni azt. Istennek először el kell égetnie mindent, ami eléghet az életetekben, mielőtt építhetnétek egy olyan gyülekezetet, ami Istennek kedves. Ezért bizonyosodjatok meg róla, hogy megégett-e bennetek minden földi ambíció. Bizonyosodjatok meg róla, hogy nem szerettek semmit, amit Isten sem szeret és gyűlöltök mindent, amit Isten is gyűlöl. Csak ekkor tudtok olyan emberek lenni, akiket Isten használni tud az Ő gyülekezete építéséhez.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: ítélet, evangélium, evangelizálás, gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.