„Hiszek a szentek közösségében” (kivonat) – A.W. Tozer

I Belive in The Community of Saints – extracts by A. W. Tozer

PDF formátumban letölthető itt

Sajnálatos módon a „gyülekezet” szó elveszítette azt a jelentését, amivel eredetileg rendelkezett, mert hihetetlen mennyiségű értékvesztést szenvedett el, mind az ellenség, mind a hívők részéről … Mindaz, amit ez a csodálatos szó jelent, azt nem lehet meghatározni egyetlen mondatban, sem egyetlen cikkben, de még egy könyvben is nehezen.

Az egyetemes Gyülekezet Krisztus teste, a Bárány menyasszonya, a Szent Szellem által Isten tartózkodási helye, az igazság oszlopa és alapja.

A helyi gyülekezet megváltott emberek közössége, egy kis csoport, mennyei lelkek csoportjai, amelyek a földön mindenfelé tartózkodnak. Katonai alakulat egy idegen földön, arató munkások csoportja, akik az aratás urának irányítása alatt munkálkodnak, egy juhnyáj, amelyik követi a Jó Pásztort, hasonlóan gondolkodó emberek testvéri közössége, egy láthatatlan Isten látható kiábrázolása … Egy igazi gyülekezet szellemi valósága nem hozható létre bárhol, mert az az egymásban bízó, újjászületett hívők közössége.

Azok a vallásos világi intézmények, amelyeket mindannyian nagyon jól ismerünk, ahol a dicsőítés egy forma, az igehirdetés egy tanulmány, az ima pedig egy zavarba ejtő célzás olyan valakiről, aki nincs jelen, bizonyára semmilyen értelemben nem tekinthetők gyülekezetnek, összevetve azzal, amit a Bibliából ismerünk.

A gyülekezet egy minden részében sajátos kultúrát jelent, amely nem hasonlítható semmilyen emberi ésszel létrehozott alkotáshoz, magasabb rendű bármely régi vagy mai kultúránál, amelyek valaha is ismertek voltak a földön. Isten kihívja az Ő népét és felkészíti egy másik világ számára, és használja a helyi gyülekezetet, mint egy szellemi műhelyt, ahol az Ő áldott munkáját végzik.

Boldog az a keresztény, aki igaz hívőkből álló csoportot talál, és ebben a mennyei közösségben élhet, szeretve, munkálkodva. Semmi más e világon nem kedvesebb e keresztény számára, és semmi más nem igényel tőle ilyen mértékű hűséget és odaadást.

Forrás: The Set of The Sail, A.W. Tozer, (Leeresztett vitorla – A. W. Tozer 5. fejezet)

-§-

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: gyülekezet, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.