Hogyan munkálkodik Isten a pusztai megtapasztalások által? – Mark Altrogge

How God Works Through Desert Experiences by Mark Altrogge

Isten minden embert kivezet a pusztába egy vagy más alkalommal. Mózes 40 évet töltött a pusztában, mielőtt Isten felemelte őt, hogy kivezesse Izraelt Egyiptomból. Miután Isten kiszabadította Izraelt Egyiptom fogságából, kivitte őket a pusztába.  Dávid sok időt töltött el a pusztában rejtőzködve Saul elől, mielőtt Isten királlyá tette őt.  A Szent Szellem Jézust is kivezette a pusztába 40 napra a bemerítkezését követően.

Sokféle körülmény lehet „puszta.”  …. Amikor a pusztában vagyunk, azt érezhetjük, hogy Isten semmit sem cselekszik, vagy eltávozott tőlünk, de Isten mindig munkálkodik.  Sokféle módon felhasználja a pusztai megtapasztalásainkat, ahogyan azt az 5 Mózes 8.2-6-ban látjuk:

A puszta alázatra tanít minket:

„Emlékezzél meg az egész útról, amelyen hordozott téged az Úr, a te Istened immár negyven esztendeig a pusztában, hogy megsanyargasson és megpróbáljon téged, hogy nyilvánvaló legyen, mi van a szívedben; vajon megtartod-e a parancsolatait vagy nem?”  (2 Mózes 8.2)

A puszta megtanít arra, hogy Isten igéje által éljünk:

„Megsanyargatott téged, és megéheztetett, azután pedig enned adott mannát, amelyet nem ismertél, sem az atyáid nem ismertek, hogy tudtodra adja néked, hogy az ember nem csak kenyérrel él, hanem mindazzal, ami az Úrnak szájából származik.”   (5 Mózes 8.3)

A puszta megtanít arra, hogy Isten minden körülmények között gondoskodik rólunk:

A ruházatod le nem kopott rólad, sem a lábad meg nem dagadt immár negyven esztendőtől fogva.”   (5 Mózes 8.4)

A puszta megtanít arra, hogy féljük Istent és engedelmeskedjünk neki:

Gondold meg azért a szívedben, hogy amiképpen megfenyíti az ember a gyermekét, úgy fenyít meg téged az Úr, a te Istened, és őrizd meg az Úrnak, a te Istenednek parancsolatait, hogy az ő útján járj, és őt féljed.”   (5 Mózes 8.5-6)

Amikor Mózes, Izrael, Dávid és Jézus a pusztában voltak, akkor Isten valami nagyobb dologra készítette fel őket. Ha most éppen a pusztában vagy, akkor tudd meg, hogy Isten munkálkodik az életedben. Ne ess kétségbe, bízzál Istenben: nagy dolgokat cselekszik benned.

-§-

Forrás: www.churchleaders.com/pastors/pastor-articles/162723-how-god-works-through-deser t-experiences.html

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.