Isten feltétel nélküli szeretete

God’s Unconditional Love

Miért mondják mindig a keresztyének, hogy Isten szeretete “feltétel nélküli”?  Egyre jobban aggódom és szomorkodom ezen liberális szóhasználat miatt. Ha Isten szeretete feltétel nélküli, akkor miért halt meg Uzza, amikor a szövetség ládát megérintette? (2 Sámuel 6.) Mi a helyzet Anániással és Szafirával (Ap.csel. 5) Ha Isten szeretete feltétel nélküli, akkor egyetlen elveszett embernek sem kellene tenni semmit, hogy megmeneküljön, nincs szükségük semmi változásra. Ebben az esetben semmi értelme pokolról és ítéletről beszélni, mert mindenki a mennybe fog jutni, Isten ugyanis mindenkit “feltétel nélkül” szeret. Igaz ez?

Nagyon veszélyes dolog, hogy sokan félreértik a “feltétel nélküli szeretet” kifejezés jelentését. Amikor azt mondják, hogy Isten szeretete “feltétel nélküli” ezzel azt állítják, hogy mi semmit sem tehetünk azért, hogy jobban vagy kevésbé szeressen minket. Nem tudjuk kiérdemelni az Ő szeretetét előre meghatározott feltételek teljesítése által. Ő nem azért szeret minket, akik mi vagyunk, hanem, aki Ő maga, mert Isten a szeretet (1 János 4.8). Nem kell azonban, hogy ez azt sugallja nekünk, hogy Isten nem ítéli meg a bűnt, vagy, hogy az embereknek nem kell elszenvedniük a meggondolatlan döntéseik és cselekedeteik következményeit.

Igen, létezik egy olyan hely, amit pokolnak hívnak, de senki sem azért fog odajutni, mert Isten nem szereti őt. Ellenkezőleg, pontosan azért fognak odajutni emberek, mert szándékosan úgy döntenek, hogy elutasítják az Ő szeretetét, Jézus Krisztus önkéntes keresztáldozatát.  Ha valaki átlépi ezt a vonalat, akkor Isten semmit sem tehet többé érte. (Zsidó 10.26). Ez azonban nem jelenti azt, hogy Isten megszűnne szeretni őt. Isten szeretete sosem fogy el, még akkor sem, amikor kiárasztja a haragját, és akkor sem, amikor sorsára hagyja azokat, akik elfordulnak tőle. Teljesen nem érthetjük meg Őt, ugyanis Ő jelen van még akkor is, amikor elkészítjük az ágyunkat a pokolban (Zsoltár 139.8).

-§-

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.