Bízzál Istenben, hogy a megfelelő ajtót nyitja ki számodra – Zac Poonen

Trust God to Open the Right Doors forYyou by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A Jelenések 3-ban arról olvashatunk, hogy a filadelfiai gyülekezet hűséges volt.  A vének hűségesek voltak és ezért a gyülekezet is hűséges volt. Az Úr a következőt mondta nekik: „egy nyitott ajtót adtam elődbe, amit senki be nem zárhat” (Jel. 3:8).

Amikor az Úr megnyit egy ajtót nekünk azt senki sem zárhatja be. Azt mondja: „Nálam vannak a kulcsok és én megnyitom, és senki nem zárhatja be.” (Jel. 3:7). Nekünk nem kell odamenni minden ajtóhoz és szünet nélkül dörömbölni azokon. A mi Urunk a megfelelő ajtókat fogja megnyitni számunkra anélkül, hogy hozzá kellene érnünk. Ezek olyanok, mint az automatikus ajtók, amiket a repülőtereken látunk, amelyek azonnal megnyílnak, amikor a közelükbe érünk. Keresel egy ajtót a szolgálatod számára? Azon fáradozol, hogy megnyiss egy ilyen ajtót vagy keresel egy befolyásos szolgálót, hogy megnyissa azt az ajtót számodra? Vágysz arra, hogy úgy szolgálj, mint ahogyan valaki más szolgál? Ez a gonosztól van.

Légy hűséges Istenhez a kis dolgokban és Ő meg fogja nyitni a megfelelő ajtót a szolgálatod számára a megfelelő időben. Ekkor nem fogod azzal elvesztegetni az idődet és az életedet, hogy átmenj sok rossz ajtón. Bízzál Istenben és engedd meg neki, hogy egyedül Ő nyisson ajtókat neked – és Ő vezetni fog téged lépésről-lépésre arra a helyre, amit eltervezett számodra.

Emlékszem rá, hogy amikor egy bizonyos országba utaztam az Úr azt mondta nekem: „Ne írj senkinek abban az országban, hogy odamész, csak menj!” Odamentem, és sehol nem volt szolgálat – és visszajöttem. Az Úr megpróbált engem, hogy meglássa engedelmeskednék-e neki. Legközelebb, amikor abba az országba mentem, az Úr olyan sok ajtót nyitott meg az emberek felé, amikről nem is tudtam. Azok olyan helyek voltak, ahová az Úr akarta, hogy menjek. Láttam, hogy Isten az Ő mindenhatóságával hogyan nyitja meg a megfelelő ajtókat. Ha megpróbáltam volna korábban magam megnyitni ajtókat, hogy létrehozzak néhány szolgálatot magam számára, teljesen elhibáztam volna Isten akaratát. Ezért sose nyomulj előre sehol. Várj Istenre és engedd meg neki, hogy Ő nyissa meg a megfelelő ajtókat számodra. A filadelfiaiakhoz hasonlóan lehet, hogy neked is csak kevés erőd van, de ha megtartod Isten beszédét és nem tagadod meg az Ő nevét, az Úr azt fogja cselekedni, hogy még az ellenségeid is el fogják ismerni, hogy Ő szeretett téged (Jel. 3:8-9).

Majd az Úr azt mondta ennek a gyülekezetnek:

Ímé eljövök hamar: tartsd meg ami nálad van, hogy senki el ne vegye a te koronádat.”   (Jel. 3:11).

Amikor az Úr ad nekünk egy szolgálatot, nekünk hűségesen kell betölteni azt, különben oda fogja adni azt a szolgálatot valaki másnak és akkor az a személy fogja megkapni azt a koronát, ami neked volt szánva! Ő meg fogja kapni a maga koronáját és a tiédet is. Ezért légy hűséges. Az Úr a győzteseket „oszloppá fogja tenni az Ő egyházában.”  (Jel. 3:12). Az oszlopok tartják az épületet. Amikor Sámson kidöntött két oszlopot, az egész épület összedőlt. Néha csak két vén tart meg egy egész gyülekezetet. Amikor ők meghalnak, a gyülekezet is meghal. Isten azt akarja, hogy sok oszlop legyen az Ő gyülekezeteiben. Te is lehetsz egy oszlop, ha azt keresed, hogyan győzz a bűn felett a magánéletedben és a gondolataidban.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.