Új Korszak – Új Világrend (New Age – New Order) – Abonyi Péter

Kedves olvasó! Talán nem hallottál még a New Age-ről, vagy ha hallottál is, nincs mélyebb ismereted róla. Sokáig én sem gondoltam, hogy különösebben kellene foglalkozni egy olyan szellemi irányzattal, amiről mindig azt gondoltam, hogy az egy világban létező szellemi spirituális katyvasz, ami sok okkult irányzat olvasztó tégelye, elegyítve az éppen aktuális korszellem kulturális és társadalmi divatirányzatával.

Visszatekintés

Friss megtértként még az 1990-es évek elején találkoztam a New Age-el, amikor azt kerestem, hogyan tetszhetnék az Úrnak, és emiatt minden bűntől, hamis tantól szabad akartam lenni, megbánva és megvallva az Úrnak szégyenteljes bűneimet, tévedéseimet.

Emlékszem, ahogy az egyik gyülekezet kis kiadványában az okkult bűnök közötti felsorolásban részletes leírást adtak a New Age-et jellemző szellemi sajátosságokról. Mivel egyértelműen a keleti vallások és a világ keveredése volt kiolvasható belőle, félre is tettem, mert az okkult dolgokkal való kapcsolatom bűnként való megbánását és bevallását megtettem, és a szellemi befolyástól való függetlenségért, a kötelék elvágása miatt imádkoztam, imádkoztunk a testvérekkel.

Ahogy teltek az évek továbbra sem gondoltam erre a tanra másként, mint egy világban létező tévelygésre. Amint egyre inkább elszaporodtak a 90′-es évek első éveiben a TV csatornákon a keleti tanokat hirdetők és a jóslást gyakorlók műsorai, azon bánkódtam, hogy – a média befolyását felhasználva – a gonosz emberek hogyan árasztják el szándékosan országunkat az Úrba vetett hit helyett a New Age démonikus, természetfeletti üzeneteivel, hazugságaival. Olyan volt, mint egy nagy mocskos áradat, ami feltartóztathatatlanul megfertőzi népünket. Ez még inkább arra buzdított, hogy keressük az Atya akaratát, és tegyünk bizonyságot a nem hívőknek és kutassuk az írásokat, hogy a Szent Szellem az Ige minél több igazságát megnyithassa számunkra.

Vágytunk a Szent Szellem erejének megtapasztalására, és hogy minél több prófécia legyen a gyülekezetben, a személyes bizonyságtevésekben és az utcai evangelizációkon pedig a jelek kísérjék a beszédünket, a hirdetett igét.

Nagy örömmel vágytunk újabb és újabb szellemi megtapasztalásra. Videókon, hanghordozókon és könyvekben figyeltük, hogy máshol mit tesz az Úr, hátha köztünk is azt akarja cselekedni.

Az Úr kegyelméből volt egy nagyon erőteljes kijelentés-sorozatunk a gyülekezet elöljáróságában, aminek lényege az újszövetségi modell szerinti presbiteri gyülekezetvezetés elve volt. E vezetési mód gyakorlatba ültetéséhez folyamatos feladatokkal látott el bennünket az Úr. Másokkal is szerettük volna megosztani, hogy milyen csodás az, amit kaptunk és átéltünk, azaz hogy az Úr hogyan építi a gyülekezetét a presbiterek felügyelete és a valamennyi tagnak adott szellemi ajándékok által. Az újszövetségi gyülekezetvezetési módnak azonban a pásztorfüggőség miatt mindenhol ellenálltak, ami súlyos következményhez vezetett a gyülekezetekben.

Mindeközben a szellemi megnyilvánulások egyre hangosabb keresése hangzott mindenhonnan. Ne feledjük, hogy ekkor, a 90′-es évek közepén Magyarországon az internet sebessége csak egy honlap megtekintésére volt alkalmas, videó vagy hanganyag letöltését vagy hallgatását csak néhány gazdagabb ember tehette meg. Közben mindenki azt várta, hogy jön egy nagy ébredés hulláma. Ekkor jelent meg egy furcsa jelenségeket produkáló szellemi „új hullám” Magyarország legnagyobb gyülekezetében. Miután a gyülekezetünkből páran részt vettek egy ilyen alkalmon abban a felekezetben és elmondták a látottakat, megerősödött bennünk, hogy azzal foglalkozzunk, amit az Úr mondott nekünk és ne olyan szellemi megtapasztalásokkal, amelyek nem egyeztethetők össze az igével. Nagyon zavart viszont bennünket, hogy igei szolgálóként nem tudtuk megmondani a testvéreknek, hogy ha nincsenek ilyen kísérő jelek, jelenségek az újszövetségben leírva, akkor milyen szellemtől vannak ezek: vagy meri valaki azt állítani közülünk, hogy e szellemi jelenségek nem a Szent Szellemtől vannak, hanem démonikus hátterűek?!

Mivel az Úr bőségesen ellátott bennünket munkával a gyülekezetben, illetve más felekezetek rendezvényein is szolgáltunk a nekünk adott talentumokkal, így ez a szellemi megnyilvánulás sokáig nem volt kérdés közöttünk. A többi gyülekezet azonban, akik elutasították az általunk elmondott – az Úrtól a védelmükre küldött – igei kijelentést pár éven belül e megnyilvánulások hajszolói vagy frusztrált sóvárgói lettek. Ez most már világosan látható ennyi idő távlatából, de látható az is, hogy e közösségek milyen messze eltávolodtak a Biblia más igazságaitól is. E kijelentés igaz ma is. Akik megvetik az újszövetségi vezetési formát, azok számíthatnak rá, hogy a testületi védelem hiányában folyamatosan szivárognak be a hamis tanok: ez így volt a múltban, így van ma és így lesz a jövőben is.

Akik az igének nem engedelmeskednek azok az 1 Sámuel 15:23 szerint varázslás alá fognak kerülni, vagy már az alatta is vannak.  Az igének való engedetlenség ugyanis olyan, mint a varázslás bűne és a bálványimádás, ami azt jelenti, hogy az egyszemélyi vezetés alkalmazása a biblikus gyakorlat helyett az Úr szemében bálványimádásnak minősül. Úgy is lehetne fordítani a fenti verset, hogy a lázadásért (engedetlenségért) a jóslással azonos fizetség jár – azaz a jövőben az ilyen ember gonosszá válik – , ugyanis az emberi formájú házi bálvány imádásának következménye nyomásgyakorlás és romlottság lesz. Ezen szellemi alapelvek újból arra figyelmeztetnek minket, hogy vagy védettek leszünk az Úr kezében, vagy a New Age a jelenben már látható, és a jövőben már nemcsak a világot, hanem az egész Egyházat nyomásgyakorlással megállíthatatlanul elárasztó nagy és mocskos áradatának, feltartóztathatatlan fertőzésének hatása alá kerülünk.  ………

A teljes tanítás letölthető PDF formátumban ittMP3 formátumban itt

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: ítélet, hamis evangélium, Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők, vezetés
Címke: , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.