Gyöngyszemek az Énekek énekéből – Zac Poonen

Gems from Song of Solomon by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

  1. Közösség: Az Énekek 2:4-ben a menyasszony azt mondja: „Bevitt engem a borozó házba, hogy mindenki láthassa, mennyire szeret engem.” A tékozló fiú atyja is egy asztalközösségre hívta meg a fiát. Jézus a tanítványaival az asztal körül ült. Az asztal a közösségről szól. Az asztalnál nem az Úrért való szolgálattal vagyunk elfoglalva, hanem közösségben vagyunk Vele: Vele étkezünk. (Jel. 3:20). Sosem szabad, hogy a szolgálatunk középpontja az életünk legyen. Az Úr iránti szeretetnek kell lenni mindig az első helyen. Több mint 50 éve szolgálva az Urat teljes időben azt kell mondanom, hogy az Úr felé való odaszánásom az alapja minden szolgálatomnak. A szolgálatunknak semmi értéke sem lesz Isten szemében, ami csökkenti Krisztusnak való odaszánásunkat. Minden igaz szolgálat forrása az odaszánt, szerető, személyes kapcsolat Krisztussal.
  1. Nagyrabecsülés: A Vőlegénynek tetszik a Menyasszony és így beszél: „Milyen csodálatos vagy!” (Énekek 4:1) Meg kell hallanunk az ilyen szavakat az Úrtól, mert azt bizonyítja, hogy az Úr valóban gyönyörködik bennünk. A férjeknek és a feleségeknek is meg kell hallaniuk az ilyen egymást elismerő kifejezéseket. Az Énekek 4. fejezetében a Menyasszony hosszú méltatását olvashatjuk a Vőlegényről. A szellemi növekedés egyik jele, hogy megtanuljunk inkább az Úrra figyelni, mint saját gondolatainkat szólni. Ha a Menyasszony hallgatózik, meg fogja hallani, hogy a Vőlegénye milyen csodálatos dolgokat mond róla. Minden testrészét megcsodálja és aztán összefoglalásképpen ezt mondja: „Minden tekintetben csodálatos vagy kedvesem” (Énekek 4:7). A Vőlegény később kifejezi az Ő csodálkozását a Menyasszony felé. (Énekek 6:4-10) Azt mondja, hogy „az összes asszony között senki sem olyan tökéletes, mint az Ő Menyasszonya. Őt választja mindenki mással szemben.” Minden férfinek így kellene látnia a feleségét: Sok vonzó asszony van a világon, de senki sem olyan, mint a feleségem. Ő az első a szememben. Az Úr így beszél rólunk. Többre értékel minket, minden okos és gazdag és a legelőkelőbb népnél a világon. Az Énekek 7:1-9-ben olvashatjuk, hogy megcsodálja a Vőlegény a Menyasszonyát. Világosan látnunk kell, hogy minden gyöngeségünk ellenére az Urunk valóban csodál és értékesnek tart minket. Sok hívő állandóan elfogadási problémával éli az életét csak azért, mert nem hiszi el, hogy az Úr értékesnek tartja őt.
  1. Barátság: Az Énekek 5:16-ban a Menyasszony csodálja meg a Vőlegényt. „Ő mindenestől fogva kívánatos! Ő az én szerelmesem, Ő az én barátom.” Tudod azt mondani, hogy Jézus nem csupán a Megmentőd, hanem a barátod is? Mi a helyzet a földi férjeddel vagy feleségeddel? Ő a legjobb barátod a földön? Így kellene, hogy legyen. Sok férj és feleség azt mondja, hogy szeretik egymást, de nem a legjobb barátaik egymásnak. A legjobb barátjuk valaki más. Ez szomorú. Jézus az én legközelebbi és legkedvesebb barátom – még a feleségemnél is közelebbi. A földön azonban a feleségem a legközelebbi és legjobb barátom – és az lesz egész életemben. Ez teszi az én keresztyén – és házaséletemet rendkívül boldoggá.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.