A menny szellemének jelenléte – Zac Poonen

Manifesting the Spirit of Heaven by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A Szent Szellem azért jött, hogy elhozza a menny atmoszféráját a szívünkbe. Az Ószövetség idején elegendő volt a törvény, hogy az emberek képesek legyenek az emberiség többi részéhez viszonyítva becsületesen élni. Most azonban többre van szükségünk az isteni törvényeknél. Szükséges, hogy isteni élet legyen bennünk, hogy vezérelje a cselekedeteinket. A menny azt jelenti, hogy Isten jelen van. Ahol Isten jelen van, ott van a menny. A mennyben áldott közösség van. Nincs másokon való uralkodás. Mindenki a többiek szolgája. A mennynek teljesen más a szelleme, mert ott Isten, az Atya van jelen. Ő nem uralkodik az embereken, hanem szeretettel pásztorolja őket és szolgál feléjük. Egy ilyen természet részesei vagyunk. Ígéretünk van koronákra a mennyben, ha most hűségesek vagyunk. Mit jelent ez? Azt, hogy uralkodni fogunk az embereken? Nem, egyáltalán nem. Azt jelenti, hogy mi, akik arra vágyunk, hogy a testvéreink felé szolgáljunk a földön, nem tudjuk azt tökéletesen véghezvinni különböző korlátok miatt. A mennyben azonban mindezek a korlátok megszűnnek, és képesek leszünk a tökéletes szolgálatra mások felé. Így a szívünk vágya be fog teljesedni.

A leghatalmasabb személy a mennyben Jézus maga lesz, és Ő lesz mindenkinek a legnagyobb szolgája. Az Ő szelleme örökre a szolgálat szelleme lesz. A gyülekezetet azért helyezte Isten el a földön, hogy egy kis ízelítő legyen a mennyből. Valami hasonló, mint amikor egy süteménykészítő egy kis kóstolót küld, és azt kéri, hogy kóstoljátok meg, hogy eldönthessétek, szeretnétek-e többet belőle. Isten is azért küldte el a földre a gyülekezetet, hogy megmutassa királyságának az előízét, hogy magához vonzzon másokat. Milyen ízelítőt kaphatnak mások belőlünk? Amikor Jézus a földön járt, az emberek meglátták és megízlelték a mennyei életnek egy kis darabját. Látták az Ő könyörületességét, a figyelmességét mások felé, a tisztaságát, az önzetlenségét és az alázatosságát. A menny is ilyen. Isten tele van szánalommal a bűnösök felé és azok felé, akik kudarcot vallottak az életükben.

Azok a legértékesebb testvérek a gyülekezetben, akik a menny atmoszféráját hozzák magukkal a gyülekezetbe, és akik képesek abban a gyülekezetben a közösséget építeni. Az ilyen személy nem szükségszerű, hogy elöljáró legyen. Mindegyikünk lehet ilyen értékes testvér. Gondolj egy testvérre a gyülekezetben, aki ha megjelenik az összejövetelen vagy a házadban olyan, mintha egy tiszta szellőként a menny keresztülfújna a helységen. Milyen értékes testvér az ilyen! Ha csak megáll melletted, vagy csak öt percre meglátogat, úgy érzed, hogy felüdültél. Úgy érzed, mintha a menny jönne be a házadba öt percre! Nem ad át igei üzenetet, sem kijelentést a Szentírásból, de a tisztaságot hozza magával. Nem rosszkedvű vagy mogorva, és senkire sem panaszkodik. Az ilyen testvér nem elsőként szólal meg a gyülekezeti összejövetelen. Talán tizenötödikként szólal meg és csak három percet beszél, de az három perc lesz a mennyből – érdemes várni rá és meghallgatni őt!

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Keresztyénség, Szentség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.