A hit szavát szólni – Zac Poonen

Speak the Language of Faith by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A 4 Mózes 13-ban azt olvassuk, hogy az izraeliták Kádes-Barneához, Kánaán határához érkeztek – ahhoz a földhöz, amit Isten nekik ígért. Ez két évvel azt követően volt, hogy elhagyták Egyiptomot (5 Mózes 2:14), és Isten azt mondta nekik, hogy menjenek és foglalják el azt a földet. Az izraeliták kiküldtek 12 kémet, hogy kémleljék ki azt a földet.

Mind a 12 kém visszajött és mind azt mondták, hogy a föld valóban csodálatos. Tíz közülük azonban azt mondta, hogy „ott hatalmas óriások vannak, és mi nem tudjuk legyőzni őket.” (4 Mózes 13:27-29).

Kettő közülük azonban – Káleb és Józsué – azt mondta, hogy a föld, amit kikémleltek rendkívül jó föld, és ha kedvesek vagyunk az Úr előtt, akkor be fog vinni erre a földre és nekünk adja ezt a tejjel és mézzel folyó Kánaánt. Az Úr segíteni fog nekünk, hogy legyőzzük azokat a hatalmas óriásokat. (4 Mózes 14:6-9). A 600 000 izraelita azonban a többségre hallgatott.

Mit tanulhatunk ebből? Először is azt, hogy veszélyes a többséget követni, mert a többség mindig téved. „Az életre vezető út keskeny és kevesen találják meg azt” – mondta Jézus. A többség inkább a széles úton halad a pusztulás felé. Ezért, ha a többséget követed biztos, hogy a széles úton haladsz velük együtt a pusztulás felé. Sose gondolj arra, hogy a nagy gyülekezet szellemi gyülekezet. Jézus gyülekezetében csak 11-en voltak. Amikor 10 vezető mond valamit és 2 pontosan annak az ellenkezőjét, akkor kinek az oldalára állsz? Isten itt a 2 kém oldalán állt: Józsué és Káleb oldalán.

A hitetlenség és a Sátán a másik 10 oldalán állt. Az izraeliták azonban ostobák voltak és a többséget követték – és ezért kellett vándorolniuk a pusztában a következő 38 évben. Nem tudtak különbséget tenni, és nem vették észre, hogy kik voltak azok, akik Isten oldalán álltak! Isten és egy személy mindig többséget képez – és én mindig az Ő oldalán szeretnék állni. A 2 Mózes 32-ben azt látjuk, hogy Isten egyetlen ember, Mózes oldalán állt, amikor az összes izraelita az aranyborjút imádta. A 12 törzs közül akkor csak a Lévi törzse vette észre ezt. És most, amikor Isten Józsuéval és Kálebbel volt, még a Lévi törzse sem volt képes felismerni azt!

Mindez egy nagy lecke számunkra ma. A keresztyénség általában teljesen megalkuvó és világias. Itt-ott Isten felemel néhány embert, akik megalkuvás nélkül kiállnak Isten igéjének igazsága mellett. Ha van megkülönböztető képességed, akkor fel fogod fedezni, hogy Isten ezzel a néhánnyal van és melléjük fogsz állni a többséggel szemben és velük együtt be fogsz menni a megígért földre.

Hogyan tudod felismerni, hogy ki az, aki Istennel jár? A hit beszédét szólja. Józsué és Káleb a hit beszédét szólták: „Győzni tudunk.” Győzni tudunk a harag óriásai ellen, a szexuális vágy ellen, a féltékenység ellen, a zúgolódás ellen stb. Le tudjuk győzni a Sátánt. Isten össze fogja zúzni a lábunk alatt. Így beszél az az ember, aki Istennel jár.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.