A hit szavát szólni – Zac Poonen

Speak the Language of Faith by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A 4 Mózes 13-ban azt olvassuk, hogy az izraeliták Kádes-Barneához, Kánaán határához érkeztek – ahhoz a földhöz, amit Isten nekik ígért. Ez két évvel azt követően volt, hogy elhagyták Egyiptomot (5 Mózes 2:14), és Isten azt mondta nekik, hogy menjenek és foglalják el azt a földet. Az izraeliták kiküldtek 12 kémet, hogy kémleljék ki azt a földet.

Mind a 12 kém visszajött és mind azt mondták, hogy a föld valóban csodálatos. Tíz közülük azonban azt mondta, hogy „ott hatalmas óriások vannak, és mi nem tudjuk legyőzni őket.” (4 Mózes 13:27-29).

Kettő közülük azonban – Káleb és Józsué – azt mondta, hogy a föld, amit kikémleltek rendkívül jó föld, és ha kedvesek vagyunk az Úr előtt, akkor be fog vinni erre a földre és nekünk adja ezt a tejjel és mézzel folyó Kánaánt. Az Úr segíteni fog nekünk, hogy legyőzzük azokat a hatalmas óriásokat. (4 Mózes 14:6-9). A 600 000 izraelita azonban a többségre hallgatott.

Mit tanulhatunk ebből? Először is azt, hogy veszélyes a többséget követni, mert a többség mindig téved. „Az életre vezető út keskeny és kevesen találják meg azt” – mondta Jézus. A többség inkább a széles úton halad a pusztulás felé. Ezért, ha a többséget követed biztos, hogy a széles úton haladsz velük együtt a pusztulás felé. Sose gondolj arra, hogy a nagy gyülekezet szellemi gyülekezet. Jézus gyülekezetében csak 11-en voltak. Amikor 10 vezető mond valamit és 2 pontosan annak az ellenkezőjét, akkor kinek az oldalára állsz? Isten itt a 2 kém oldalán állt: Józsué és Káleb oldalán.

A hitetlenség és a Sátán a másik 10 oldalán állt. Az izraeliták azonban ostobák voltak és a többséget követték – és ezért kellett vándorolniuk a pusztában a következő 38 évben. Nem tudtak különbséget tenni, és nem vették észre, hogy kik voltak azok, akik Isten oldalán álltak! Isten és egy személy mindig többséget képez – és én mindig az Ő oldalán szeretnék állni. A 2 Mózes 32-ben azt látjuk, hogy Isten egyetlen ember, Mózes oldalán állt, amikor az összes izraelita az aranyborjút imádta. A 12 törzs közül akkor csak a Lévi törzse vette észre ezt. És most, amikor Isten Józsuéval és Kálebbel volt, még a Lévi törzse sem volt képes felismerni azt!

Mindez egy nagy lecke számunkra ma. A keresztyénség általában teljesen megalkuvó és világias. Itt-ott Isten felemel néhány embert, akik megalkuvás nélkül kiállnak Isten igéjének igazsága mellett. Ha van megkülönböztető képességed, akkor fel fogod fedezni, hogy Isten ezzel a néhánnyal van és melléjük fogsz állni a többséggel szemben és velük együtt be fogsz menni a megígért földre.

Hogyan tudod felismerni, hogy ki az, aki Istennel jár? A hit beszédét szólja. Józsué és Káleb a hit beszédét szólták: „Győzni tudunk.” Győzni tudunk a harag óriásai ellen, a szexuális vágy ellen, a féltékenység ellen, a zúgolódás ellen stb. Le tudjuk győzni a Sátánt. Isten össze fogja zúzni a lábunk alatt. Így beszél az az ember, aki Istennel jár.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.