Határozd el, hogy fejlődni akarsz szellemileg – Zac Poonen

Be Determined to Make Spiritual  Progress by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

Minden nap a legkülönbözőbb dolgokkal kapcsolatos döntéseket hozunk. Döntést hozunk azzal kapcsolatban, hogy mire fogjuk fordítani a pénzünket, vagy  a megtakarított időnket. Hogyan beszéljünk valakihez, vagy valakiről, vagy arról, hogyan írjunk meg egy levelet, hogyan viszonyuljunk mások viselkedéséhez, vagy mennyi időt fordítsunk az Ige tanulmányozására, az imádkozásra, vagy hogyan szolgáljunk a gyülekezetben stb. Bizonyos módon reagálunk mi is reggeltől estig a körülöttünk lévő emberek viselkedésére. Képtelenek vagyunk megtenni ezt anélkül, hogy legalább száz döntést ne hoznánk meg naponta – és minden egyes döntéssel arról döntünk, hogy önmagunknak vagy Istennek akarunk-e tetszeni.

Sok cselekedetünk nem tudatos döntés eredménye, de annak ellenére kétféle módon cselekszünk: vagy magunknak kedveskedünk, vagy megdicsőítjük vele Istent. A tudatalatti cselekedeteinket az határozza meg, ahogyan meghoztuk a tudatos döntéseinket. Végső soron ezeknek a döntéseknek az összessége határozza meg, hogy szellemiek vagy testiek leszünk.

Gondoljunk arra a sok millió döntésre, amiket a megtérésünk óta meghoztunk. Akik tudatosan és következetesen úgy döntöttek, hogy minden nap számtalanszor megtagadták a saját akaratukat azért, hogy Isten akaratát cselekedjék, azok szellemivé váltak. Akik viszont csak a bűneik bocsánatának örvendeztek, azok úgy döntöttek, hogy többnyire maguknak kedveskedtek, ezért testiek maradtak. Mindenkinek a döntései határozták meg, hogy végső soron mivé vált.

Ma annyira vagy alázatos, szent és szeretetteljes, mint amennyire eldöntötted, hogy az leszel a sok ezer döntés által, amiket az elmúlt időszakban a különböző helyzetekben meghoztál. Nézzük meg két olyan testvér szellemi állapotát tíz évvel a megtérésük után, akik ugyanazon a napon tértek meg. Az egyikük most egy érett testvér szellemi megkülönböztető képességgel, akire Isten nagy felelősséget bízhat a gyülekezetben. A másik pedig még mindig csecsemő, szellemi megkülönböztető képesség nélkül és igényli, hogy mások folyamatosan táplálják és bátorítsák. Mi az, ami kettőjük között ezt a nagy különbséget eredményezte? A válasz a következő: azok az apró döntések, amelyeket az elmúlt tíz év során minden egyes nap meghoztak a keresztyén életükben.

Ha ugyanígy folytatják, akkor a következő tíz évben a kettejük közötti különbség még nyilvánvalóbb lesz. Az örökkévalóságban pedig a dicsőségük közötti különbség mértéke annyira el fog térni egymástól, mint egy 2000 Wattos égő fénye egy 5 Wattos égőhöz viszonyítva! „Az egyik csillag dicsősége különbözik a másik csillag dicsőségétől” (1 Kor. 15:41). Ne légy hát gyenge akaratú. Gyakorold magad abban, hogy az akaratod mindig Istennek tetsző legyen. Ha mostantól fogva eldöntöd, hogy hűséges leszel, nem fogod sajnálni az örökkévalóságban, hogy milyen sokat hibáztál az elmúlt életedben a mostani döntésedig.

Elég sok hívőt fogsz magad körül látni, akiknek nem fontos, hogy ilyen fegyelmezett és odaszánt életet éljenek. Ne ítéld el őket. Ne légy farizeus és ne nézd le őket. A magad dolgával törődj, ne a másokéval, és légy különb náluk. Engedd, hogy egyedül Jézus legyen a példaképed. Gondolj gyakran arra a napra, amikor számot kell adnod az életedről Krisztus ítélőszéke előtt.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.