Istenfélelem – Zac Poonen


Fear of God by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A Lukács 2:40-ben és 52-ben azt olvassuk, hogy Jézus gyerekkorától kezdve gyarapodott a bölcsességben. Tudjuk, hogy a fiatalok általában bolond dolgokat tesznek, mert még fiatalok, Jézus azonban sosem tett semmilyen bolondságot még fiatal korában sem. Legyen Jézus a példaképünk, és megmenekülünk sok bolond dolog cselekedettől fiatalságunk napjaiban. Az Úr félelme a bölcsesség kezdete (Péld. 9:10). Jézus segítségért könyörgött, hogy megmeneküljön a szellemi haláltól – és „meghallgattatott az Ő istenfélelméért” (Zsidó 5:7). Isten úgy szeret minket, ahogyan Jézust szerette. Ezért a mi imáink is meghallgattatnak, ha féljük Istent, ahogyan Jézus is tette.

Isten egy bizonyítványt adott Ábrahámnak, amikor kész volt feláldozni az egyetlen fiát: „Most már tudom, hogy istenfélő vagy” (1 Mózes 22:12). Ábrahám egymaga volt, amikor engedelmeskedett Istennek a hegy tetején azon a napon. Azt akarta, hogy egyedül Isten lássa az ő engedelmességét. Amikor Ábrahám egyedül volt egy éjszaka, Isten akkor szólt hozzá (1 Mózes 22:1). Senki más nem tudta, mit mondott neki Isten. Ábrahám pedig titokban engedelmeskedett Istennek. A titokban megtett dolgokból (amikor senki más nem tudja, mit cselekszünk) tudjuk meg, hogy féljük-e Istent vagy nem.

Isten bizonyítványt adott Jóbnak a Sátán előtt (Jób 1:8) arról, hogy Jób féli Istent. Jó dolog, ha Isten a Sátánnak is így tud dicsekedni rólunk – mivel Sátán ma is ordító oroszlánként jár szerte a világban, és mindent tud a magánéletünkről. Jób szövetségre lépett a saját szemével, hogy soha nem néz nőre vágyakozva (Jób 31:1). Bámulatos, hogy egy olyan ember, aki még a Törvény előtt és évszázadokkal az Újszövetség létrejötte előtt élt, ilyen döntést tudott hozni, Biblia nélkül, a Szent Szellem ereje nélkül, más testvérek bátorítása és ösztönzése nélkül! Jób fel fog támadni az ítélet napján, és meg fogja ítélni ezt a nemzedéket a kéjelgése és a bűnei miatt.

Gondoljunk példaként Józsefre, egy 18 éves fiúra, aki hűséges volt Istenhez egy idegen földön. Fel volt fegyverkezve Isten félelmével – és ez tartotta vissza őt a Sátán csapdájától. József példája azt mutatja meg nekünk, hogy még egy 18 éves fiúnak is lehetséges hűnek maradni az Úrhoz, annak ellenére, hogy

– egy erkölcstelen társadalom közepette élt, amelynek nincsenek normái;

– nap mint nap ki volt téve egy nő csábításának;

– a szülei több száz mérföldre voltak tőle, és azt hitték, hogy meghalt;

– nem volt Bibliája vagy más, Istenről szóló irodalma, amely bátoríthatta volna őt;

– nem kapta meg a Szent Szellem erejét;

– nem voltak körülötte más hívők, akikkel közösségben lehetett;

– nem voltak szellemi találkozók, ahová eljárhatott volna.

Volt viszont istenfélelme, amit az apja, Jákob plántált belé élete első 17 évében, amelyet otthon töltött. Az istenfélelem még ma is elegendő ahhoz, hogy bármely fiatal embert távol tartson a bűntől.

Jób és József példája azt mutatják be nekünk, hogy az istenfélelem önmagában elég ahhoz, hogy távol tartson minket a szexuális kéjelgés és a házasságtörés szörnyű bűnétől. A bölcsesség kezdete (ábécéje) az Úrnak félelme. (Péld. 9:10)

Ha az utolsó napokban úgy lesz, mint Noé napjaiban (ahogyan Jézus mondta a Máté 24-ben), akkor Istennek biztosan vannak Noéhoz hasonló emberei ezekben az utolsó napokban is, akik ellene állnak a bűnnek és a gonoszságnak, és akik hűen és tisztán állnak Isten előtt ebben a gonosz időben.

Folyamatosan harcot kell vívnunk szexuális téren, amíg teljes tisztaságra jutunk. Már abban is megnyilvánulhat a tisztátalanság, ha úgy beszélünk egy lánnyal, hogy a beszédünk beszennyez minket. Arra kell törekednünk, hogy ezen a területen is olyan tiszták legyünk, mint Jézus. Meg van írva, hogy a tanítványai meglepődtek, amikor egyszer látták Jézust egy asszonnyal beszélgetni (János 4:27). Ez volt az Ő bizonyságtétele.

-§-

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: www.cfcindia.com

Fordította: Rodenbücherné Koncz Nikoletta (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .