Isten dicsőségére élni – Zac Poonen


Living for The Glory of God by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

„Ő reá nézve vannak mindenek” (Róma 11:36). Isten az Alfa, az Omega, a Kezdet és a Vég az Első és az Utolsó. Mivel minden örök természetű dolog belőle származik, ezért beteljesülésük is Őbenne valósul meg. Isten minden dolgot azért teremtett, hogy Őt dicsőítsék meg. Ez nem azért van, mert Isten önző és a mi dicsőségünkre vágyik. Ő teljesen meg van elégedve Önmagával és semmi sincs, amit mi fel tudnánk kínálni vagy adni neki, hogy megelégedett legyen. Amikor arra kér minket, hogy keressük az Ő dicsőségét, az azért van, mert Ő a legjobbat akarja nekünk. Máskülönben egoisták és boldogtalanok lennénk.

Az, hogy Ő legyen a középpontban, egy olyan törvény, ami a teremtés része. Ezt a törvényt a szabad akaratuk miatt csak az erkölcsi érzékkel rendelkező teremtmények szeghetik meg. Az élettelen teremtés örömmel engedelmeskedik a Teremtőjének és dicsőíti Őt. Ádám azonban megszegte ezt a törvényt, és látjuk ennek következményét az emberiség szenvedésében.

Abban az imában, amit az Úr tanított a tanítványainak, mindenekelőtt arra kérte őket, hogy a következőt imádkozzák: “Szenteltessék meg a Te neved.” Ez volt az Úr Jézus elsődleges szíve vágya. A következőt imádkozta: „Atyám, dicsőítsd meg a Nevedet,” és a kereszt útját választotta, mert ez dicsőítette meg az Atyát (János 12:27-28).

Az Úr Jézus életét egyetlen szenvedély vezérelte – az Atya megdicsőítése. Mindent az Atya dicsőítésére tett. Nem voltak szent és világi területei az életének. Minden megszentelt volt. Isten dicsőségére készítette a székeket és a padokat ugyanúgy, mint ahogyan az Igét hirdette és a betegeket Isten dicsőségére gyógyította. Minden nap egyformán szent volt számára; és a pénz, amit a napi megélhetés szükségeire elköltött az ugyanolyan szent volt, mint amit Isten munkájára vagy a szegényeknek adott.

Jézus folyamatosan tökéletes békességben élt, mert egyedül az Atya dicsőségét kereste, egyedül az Atya jóváhagyása volt fontos számára. Az Atyával való közösségben élt és nem emberek elismerését vagy dicséretét kereste. “Aki magától szól, az a maga dicsőségét keresi” – mondta Jézus (János 7:18).

A lelki keresztyéneket – akármennyire is azt mutatják, és úgy tűnik, mintha Isten dicsőségét keresnék – valójában, mélyen belül önmaguk elismerése érdekli. Jézus ezzel szemben sosem kereste önmaga elismerését. Ami emberi okosságból származik, és emberi találékonysággal valósítják meg, az végső soron mindig az embert dicsőíti meg. Aminek a forrása lelki, az a teremtményt fogja megdicsőíteni. A mennyen és a földön nincs semmi, ami az örökkévalóságban tiszteletet és dicsőséget hozna bárki számára. Csak az éli túl az időt és lesz érték az örökkévalóságban, ami Istentől származik, Isten által viszik véghez és Isten érdekében történik.

Isten szemszögéből nézve egyedül a cselekedet mögötti motiváció határozza meg a cselekedet elfogadhatóságát és értékét. Fontos, hogy mit teszünk, de sokkal fontosabb, hogy miért tesszük azt?

–          § –

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: http://www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

 

 

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s