Isten megismerése – Zac Poonen


Knowing God by Zac Poonen

PDF formátumban letölthető itt

A világon a legnagyobb dolog Isten megismerése. Mert ha ismerjük Istent, minden helyzetben tudni fogjuk, mit tegyünk. Bátran nézünk szembe az élettel, még akkor is, ha az egész világ ellenünk van, mert tudjuk, hogy szilárd talajon állunk. Időbe telik Isten megismerése, ezért érdemes fiatalon elkezdeni. Ahhoz, hogy megismerd Istent, késznek kell lenned arra, hogy ezen a világon relatíve mindent szemétnek tarts. Ez azt jelenti, hogy azok a dolgok, amelyeket a világi emberek nagyra értékelnek, nemcsak hogy nem szabad, hogy vonzzanak téged, hanem szemétnek kell tekinteni! Így volt ez Pál esetében is (Lásd Filippi 3:8).

Ha gazdagságra vagy élvezetekre, megbecsülésre vagy hírnévre vágyunk ezen a világon, egy napon az örökkévalóság tisztább fényében felfedezzük, hogy a kezünk tele van szeméttel. Akkor rá fogunk jönni, hogy földi életünket a szemetet gyűjtve töltöttük el, amikor Isten folyamatosan arra hívott bennünket, hogy Őbenne legyünk gazdagok. Légy hát bölcs – használd csak a földi dolgokat (mert szükségünk van rájuk, hogy itt élhessünk), de soha ne légy rabja egyiknek sem, nehogy eladd az elsőszülöttségi jogodat egy tál lencséért!

Ha Isten látja, hogy komolyan gondolod a keresztyén életedet, megráz mindent, ami megrázható az életedben, hogy ne tévessze meg a vele való kapcsolatodat. Féltékeny a szellemedre. Azt akarja, hogy személyesen ismerd meg Őt, és ne egy könyvből (a Bibliából) vagy egy másik személyen keresztül.

Dicsérjétek Istent az Ő szeretetéért, amely megmutatja valódi állapotunkat, hogy már most minden szükséges dolgot helyrehozhassunk. Nem elég, ha gyűlöljük a bűnt, és tisztán tartjuk magunkat. Nem. Mély személyes kapcsolatba kell kerülnünk az Úr Jézussal. Ellenkező esetben önmagunk megtisztítása csupán egy „erkölcsi önfejlesztő programmá” válhat. Ahhoz, hogy szoros kapcsolatot építs ki az Úrral, mindenekelőtt nagyon vigyáznod kell arra, hogy tiszta legyen a lelkiismereted, sírva bevallva minden ismert bűnödet, amint az a tudomásodra jutott. Fejlesztened kell azt a szokásodat is, hogy napközben gyakran beszélsz az Úrral. Így egyedül is meg fogsz tudni állni, amikor egy napon majd minden darabokra hull és összeomlik körülötted.

A legnagyobb vágyam az, hogy megismerjem az Urat, mert egyedül ez jelenti az örök életet (János 17:3). Egyedül az Úrnak ez az ismerete segített abban, hogy szilárdan, békességben és mindenekelőtt szeretetben álljak, amikor keresztyén csoportok és pásztorok támadnak meg és rágalmaznak Indiában és külföldön egyaránt. Vágyom rá, hogy te még jobban ismerd meg az Urat, mint én.

–          § –

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a CFC honlapcímének megadásával: http://www.cfcindia.com

Fordította: Abonyi Sándor (https://keskenyut.wordpress.com)

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezetépítés
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s