Egy jó alapozás (könyv) – Zac Poonen


Bevezetés

Az evangélium az az örömhír, hogy az ember most már élhet úgy, ahogyan Isten eredeti szándéka szerint élhetett volna. Aki teljesen átadja magát Krisztus parancsainak, folyamatosan győzedelmes életet élhet. Mégis sokan, akik elfogadták Krisztust Megváltójuknak, nem lépnek be ebbe a győzedelmes életbe, amelyet az evangélium kínál. Miért nem? Nagyon gyakran az az oka ennek, hogy a keresztyén életük elején nem fektettek le egy jó alapot.

Az újjászületésünk utáni életünket egy folyamatosan épülő házhoz lehet hasonlítani. Mindannyian tudjuk, hogy egy ház legfontosabb része az alapja. Ha repedés keletkezik a harmadik emeleten, ennek oka általában egy hibás alapozásra vezethető vissza. Ugyanez a helyzet az életünkkel is. Még évekkel azután is, hogy Krisztusé lettünk, szenvedhetünk annak a következményeitől, hogy rosszul raktuk le az alapot az elején.

Az Újszövetség egy olyan életet ígér nekünk, amelyben győztesek lehetünk a bűneink felett. Olvasd el a Róma 6:14-ben megfogalmazott ígéretet:

„A bűn tirajtatok nem uralkodik, mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.”

Az Úr megparancsolja nekünk, hogy folyamatosan örvendezzünk Benne, és teljesen szabadok legyünk az aggodalmaskodástól. Olvasd el a Filippi 4:4 és 6. igéket:

„Örvendezzetek az Úrban mindenkor”, és „semmi felől ne aggodalmaskodjatok” !

Emlékezzetek rá, hogy Isten csak olyat parancsol nekünk, amelynek a megtételére képessé tesz bennünket. Így hát az Ő parancsai bizonyos értelemben véve ígéretek arra nézve, hogy Ő meg tudja adni nekünk a kegyelmét, hogy teljesítsük azokat! A fent idézett parancsok ezért ígéretek arra, hogy Isten képessé tesz minket egy olyan életre, amelyben állandó az örömünk, és mentes minden aggodalmaskodástól.

Még sok ilyen dicsőséges ígéret található az Újszövetségben, de ezek, amiket említettünk, önmagukban elegendőek ahhoz, hogy bemutassák: az evangélium valóban örömhír.

A szomorú valóság azonban az, hogy a legtöbb keresztyén, akik azt állítják, hogy befogadták a szívükbe az evangéliumot, nem ilyen életet élnek, amelyet a fenti igeversek leírnak. Ennek a könyvnek az a célja, hogy képessé tegyen lehelyezni egy jó alapot az életedben, hogy Isten teljes célja megvalósulhasson az életedre nézve.

Olvass tovább kérlek, és hagyd, hogy a Szent Szellem szóljon a szívedhez.

Ez egy új fejezet kezdete lehet az életedben.

Fogalommagyarázat:

megtérés: elfordulás a bűntől és Isten felé fordulás

bűnbánat: őszintén megbánni és elhagyni a bűneinket

–          § –

A könyv teljes terjedelmében elérhető itt

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Alapvető bibliai igazságok, Tanítások
Címke: , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .