A blogról

A blog egyrészt egy „világító szövétnek”, másrészt egy kürtjel kíván lenni mindazok számára, akik Isten útját igazán, tiszta szívvel és teljes odaszánással keresik és a “keskeny úton” akarnak járni. (Keskeny út)

Segíteni kíván azoknak, akik személyes kapcsolaton keresztül kívánják megismerni Istent, elfogadva az Ő Fiát személyes megváltójuknak, és ezen a “szoros kapun” átmenve, folyamatosan a “keskeny úton” – az igazságban (Jézus Krisztusban) – akarnak járni.

A blog az egyszerű, gyakorlatias egyéni – és közösségi hívő élet (Természetes gyülekezet) megéléséhez kíván segítséget nyújtani biblikus alapelvek alapján, megélve egy hiteles krisztusi (keresztyén) életet az élet minden területén, hogy a hívők élete valóban világosság lehessen a körülöttük – sötétségben (a világ szerint) – élő emberek számára.

Az írások megválogatásával – lehetőség szerint egymással harmóniában lévő, biblikus írások közlésével – a célom az, hogy a blog a kapott világosság mértéke szerint lehetőség szerint egy “tiszta forrás” legyen, ami felépíti a hívőket és nem összezavarja; egymásnak és az igének is ellentmondó írásokat közölve. Ezzel együtt kérek minden olvasót, hogy gyakorolja a megvizsgálást, mint a béreabeliek, hogy “valóban így vannak-e ezek?” (Mindent megvizsgáljatok)

A blogon lévő biblikus írások közvetítésével az ige mindenek feletti tekintélyének középpontba állítása a cél. Az igazság szeretete fontosabb, mint emberek tetszésének keresése és az emberi tekintélyeknek való engedelmesség. 

Ez a blog azoknak szól, akik bíznak az Úrban és megalkuvás nélkül akarják követni Őt. A megalkuvás valójában képmutatás – hamisság -, ami bűn Isten előtt. (Igazságban járás vagy tévelygés) Nem lehet egyidejűleg az igazságban és hamisságban is járni! Mindenben az Atyának engedelmeskedve kell megfutni pályánkat, hogy átvehessük a hervadhatatlan koszorút a maga idejében.

Személyes – emailban való – megkeresések esetén lehetőség van a következőkre:

–  a személyes hívő élet kérdéseivel kapcsolatos tanácsadás,

– személyes elhívások és szolgálatok megtalálásának segítése,

– személyes ill. szolgálói kapcsolatok építése,

– egyszerű, természetes gyülekezeti élet megélésének segítése (elsősorban azok felé, akik bármi okból adódóan az intézményes gyülekezeteken kívül keresik a közösségi élet megélésének lehetőségét.)

Feleségem hűséges segítőtársam a mindennapi életben, a szolgálatban és az érdeklődőkkel való kapcsolattartásban.

Kapcsolattartás:

A bloggal, írásokkal és fordításokkal kapcsolatos elfoglaltságaim miatt kérem, hogy

 férfi érdeklődők írjanak nekem: abonyis@gmail.com

Női érdeklődőket szeretettel kérem, hogy a feleségemhez (Abonyiné Mária) forduljanak kérdéseikkel: abonyim@gmail.com

Csak a fent felsorolt szolgálati területek körébe tartozó tevékenységekre kaptunk elhívást az Úrtól, ezért kérjük, hogy személyes imakéréseikkel azokat keressék meg, akik erre elhívást kaptak az Úrtól!

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s