A blogról


A blog célja

A blog egyrészt egy „világító szövétnek”, másrészt egy kürtjel kíván lenni mindazok számára, akik Isten útját igazán, tiszta szívvel és teljes odaszánással keresik és a “keskeny úton” akarnak járni. (Keskeny út)

Segíteni kíván azoknak, akik személyes kapcsolaton keresztül kívánják megismerni Istent, elfogadva az Ő Fiát személyes megváltójuknak, és ezen a “szoros kapun” átmenve, folyamatosan a “keskeny úton” – az igazságban (Jézus Krisztusban) – akarnak járni.

A blog az egyszerű, gyakorlatias egyéni – és közösségi hívő élet (Természetes gyülekezet) megéléséhez kíván segítséget nyújtani biblikus alapelvek alapján, megélve egy hiteles krisztusi (keresztyén) életet az élet minden területén, hogy a hívők élete valóban világosság lehessen a körülöttük – sötétségben (a világ szerint) – élő emberek számára.

Az írások megválogatásával – lehetőség szerint egymással harmóniában lévő, biblikus írások közlésével – a célom az, hogy a blog a kapott világosság mértéke szerint lehetőség szerint egy “tiszta forrás” legyen, ami felépíti a hívőket és nem összezavarja; egymásnak és az igének is ellentmondó írásokat közölve. Ezzel együtt kérek minden olvasót, hogy gyakorolja a megvizsgálást, mint a béreabeliek, hogy “valóban így vannak-e ezek?” (Mindent megvizsgáljatok)

A blogon lévő biblikus írások közvetítésével az ige mindenek feletti tekintélyének középpontba állítása a cél. Az igazság szeretete fontosabb, mint emberek tetszésének keresése és az emberi tekintélyeknek való engedelmesség. 

Ez a blog azoknak szól, akik bíznak az Úrban és megalkuvás nélkül akarják követni Őt. A megalkuvás valójában képmutatás – hamisság -, ami bűn Isten előtt. (Igazságban járás vagy tévelygés) Nem lehet egyidejűleg az igazságban és hamisságban is járni! Mindenben az Atyának engedelmeskedve kell megfutni pályánkat, hogy átvehessük a hervadhatatlan koszorút a maga idejében.

Személyes – emailban való – megkeresések esetén lehetőség van a következőkre:

–  a személyes hívő élet kérdéseivel kapcsolatos tanácsadás,

– személyes elhívások és szolgálatok megtalálásának segítése,

– személyes ill. szolgálói kapcsolatok építése,

– egyszerű, természetes gyülekezeti élet megélésének segítése (elsősorban azok felé, akik bármi okból adódóan az intézményes gyülekezeteken kívül keresik a közösségi élet megélésének lehetőségét.)

Munkatársak 

A Keskenyút blogot egyedül indítottam el 2012-ben. Évekig egyedül működtettem, írtam és fordítottam tanításokat, tartottam a kapcsolatot érdeklődőkkel és szolgálókkal.

Az elmúlt években az Úr több munkatársat is indított ebbe a szolgálatba való bekapcsolódásra, így ma az alábbi csapat munkáját tükrözi a blog tartalma és tevékenysége:

Dr Megyeri Zoltán – angol nyelvű tanítások fordítása és lektorálás, valamint kapcsolattartás a CFC-vel

Rodenbücherné Koncz Nikoletta – angol nyelvű tanítások fordítása

Abonyi Péter – prófétikus tanítások írása: Elérhetőség: abonyipetere@gmail.com)

Abonyi Sándorné – lektorálás

Nagy Ferenc – lektorálás

Tóth László – Szellemi Kincsek néven youtube csatorna működtetése, magyar feliratos videók szerkesztése

A Szent Szellemmel betöltekezett munkatársak szellemi megítélése egyben egy szellemi hátteret is biztosít a közzétett anyagok kiválasztásához.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s