Az újraházasodás bűnének rendezése – Abonyi Sándor


PDF formátumban letölthető itt

Először is tisztázni kell, hogy Jézus szavai szerint mi minősül Isten szerint való házasságnak és mi nem.

„És hozzá mentek a farizeusok, kísértvén őt és mondván: Szabad-e az embernek az ő feleségét akármi okért elbocsátani?  Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-e, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremtette őket, És ezt monda: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. Amit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza. Mondának neki: Miért rendelte tehát Mózes, hogy váló levelet kell adni, és úgy bocsátani el az asszonyt? Monda nékik: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte meg néktek, hogy feleségeiteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt. Mondom pedig néktek, hogy aki elbocsátja feleségét, kivéve paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és aki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő.”    (Máté 19:3-9)

A házasság egy férfi és egy nő között jön létre, akik korábban még nem éltek házasságban. Jézus parancsolata szerint a házasság egy életre szól, amit ember nem választhat szét. A házasság csak az egyik fél halálával szűnik meg, és akkor a másik fél szabaddá válik egy másik házasság megkötésére, de akkor is csak korábban nem házas vagy özvegy féllel.

A házasság egy Isten szerint való szövetség egy férfi és egy nő között, amit Isten már a teremtéskor elhatározott. Ez minden emberre érvényes, függetlenül attól, hogy hívőről, vagy hitetlenről van szó; a megtérés előtti vagy utáni időszakok ilyen szempontból nem mérvadóak.

A válás nem Isten akarata, azt Mózes is csak „az emberek szívének keménysége miatt engedte meg, de az kezdettől fogva nem így volt” – mondta Jézus. Ebből az is következik, hogy Isten előtt egy megkötött házasság sosem szűnik meg, még akkor sem, ha azt emberek felbontják.

Isten az embernek szabad akaratot adott, ezért előfordulhat, hogy valaki el akar válni, és akkor el kell őt engedni. Az ilyen módon magára maradt elvált fél számára – a házastárs életében – két biblikus lehetőség van: maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét.”   (1 Korinthus 7:11).

Figyeljük meg mit mondott Jézus! Aki – a házastársa életében – elválik és utána valaki mással kel egybe, vagy mást vesz el, az házasságtörést követ el!”  Itt meg kell jegyezni, hogy „a paráznaság esetét kivéve” kitétel a zsidóknak írt Máté evangéliumban csak a válásra ad felhatalmazást, a „mással való egybekelésre,” azaz az újraházasodásra már nem. A Márk és a Lukács evangéliumokban azonban ez a kitétel már nem is szerepel! Ez kellene, hogy komoly figyelmeztetés legyen sokak számára, akik válni akarnak!

Ma általánosan elterjedt gyakorlat mind világi, mind egyházi körökben, hogy a válás utáni mással való egybekelést is házasságnak, pontosabban „újraházasodásnak” tekintik, annak ellenére, hogy Jézus ezt egyértelműen „házasságtörésnek” minősítette. Nem kell magyarázni, hogy az Úr útján járni akaró igaz hívők számára a biblikus házasság és a tartós házasságtörésben való élés (újraházasodás) között óriási a különbség: a házasság egy Isten akarata szerinti szent szövetség, a mással való egybekelés (újraházasodás) pedig Jézus szavai szerint házasságtörés, és az ilyenek az Ige szerint nem öröklik Isten országát (Gal. 5:19-21).

A Keskeny út blogon sok írás található, amelyek az újraházasodást a házasságtörés bűneként mutatják be. Az elmúlt tíz évben ezt az igei igazságot képviseltük.

Többen megkerestek a tanítás kapcsán „újraházasodás” bűnét elkövetett emberek (szülők, sőt nagyszülők is), hogy most vált világossá számukra, hogy házasságtörésben élnek, és a kérdés az, hogyan lehet azt rendezni, különös tekintettel, ahol gyerekek is születtek a házasságtörő kapcsolatból.

A rendezés módja a következő: meg kell szakítani végérvényesen a házasságtörő kapcsolatot. Ugyanúgy kell eljárni, ahogyan az egy első (biblikus) házasságból való válásnál szokás! Ez nem szokott problémát okozni az embereknek, nem okozhat hát problémát egy házasságtörő kapcsolat – válással történő – rendezése sem! Ugyanazt kell tenni, mint válásnál szokás. Ez mindenki előtt jól ismert.

Sokan úgy gondolják, hogy egy rosszul sikerült házasságot felbontva elválnak és egy másik házasságban majd megtalálják a boldogságot. Lehet, hogy így is érzik, és ezért úgy gondolják, hogy akkor ez Isten akarata számukra, de Isten ezt egyáltalán nem így gondolja. Mondják azt is az emberek, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt. Valóban igaz, lehet újat kezdeni, de nem másvalakivel, hanem azzal, akivel Isten már egybeszerkesztette; kiértékelve a hibákat, tanulva azokból és változtatva azokon.

Egy házasság megkötésekor figyelembe kell venni a következőket:

Először is, a házasság egy nagyon komoly döntés, amit alapos megfontolás, a másik fél jó megismerése után szabad csak meghozni, sosem elkapkodva és bizonytalansággal a szívben, hanem teljes bizonyossággal, arra gondolva, hogy a másik féllel kell leélnem az egész életemet. Ha azonban mégis rosszul indultak volna a dolgok, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy akkor már le kell mondani a boldog házasságról. Egyáltalán nem. Istennel ugyanis minden lehetséges, „mert minden lehetséges annak, aki hisz.”

Másodszor, a házasságon folyamatosan munkálkodni kell, hogy az hosszú távon is egy boldog kapcsolat legyen két ember számára. Ezt sokan nem tudják, és nem gyakorolják, ezért törvényszerű, ha egy idő után elhidegülnek és eltávolodnak egymástól. Isten egy jó dolgot készített a házaspárok számára, csak ezt sokan nem ismerik fel, mert mindenki csak a maga javát keresi a házasságban, de a házasság nem erről szól.

Harmadszor, a házasság önmagunk feladásáról szól, ahol a házastársak kölcsönösen egymás felé szolgálnak és a másik javát is keresik, és nemcsak a magukét.

Ez nem csupán egy elmélet és jó tanács másoknak. A feleségemmel több, mint 50 évi házasság után azt tudjuk mondani, hogy mindaz, amit Isten elkészített a házaspárok számára az egy jó dolog és igaz. Dicsőség Neki érte!

–          § –

Ez az írás – változtatás nélkül – szabadon terjeszthető a szerző nevének és a honlapcímének megadásával: keskenyut.wordpress.com

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

10 hozzászólás a(z) Az újraházasodás bűnének rendezése – Abonyi Sándor bejegyzéshez

  1. Robert Bogati szerint:

    Meggyőződésem,hogy itt a házasság,házasságtörés/ ha úgy tetszik rontás esetében is a meg nem bocsátás,és illetve a meg nem bánás,bűnbánat szó szerint élet-halál kérdés.Ha egyik esetben sincs ez a kettő (megbocsátás,bűnbánat) akkor az egyértelműen (nem feltétlenűl fizikai halált,sőt, inkább elsősorban szellemi halált jelent!!!
    Viszont HA AZ EGYIK FÉL RÉSZÉRŐL (IGAZÁN!) van,történik megbocsátás,vagy bűnbánat,akkor az a fél (én hiszem) felszabadul az újraházasodásra,mármint aki megbocsátott,vagy bűnbánatot tartott,a másik meg nem!!
    Amelyik meg nem bocsát-ott,vagy nem tanúsított bűnbánatot, az továbbra is a SZELLEMI HALÁL állapotában van,marad,egészen addig,amíg meg nem tér belőle,ha még van/lesz rá lehetősége!?!?!

    Ha viszont mondjuk késöbb megtér a megbocsátatlanságból, és vagy a bűnbánat hiányából,akkor ha már mondjuk a másik fél megházasodott,akkor már nem mehetnek vissza egymáshoz,ha még nem akkor igen!!!!
    Az Ószövetség (is) erre egyértelmű választ is ad….‭‭5 Mózes 24:1-4
    “[1] Ha valaki asszonyt vesz magához, és feleségévé teszi azt, és ha azután nem találja azt kedvére valónak, mivelhogy valami illetlenséget talál benne, és ír néki váló levelet, és kezébe adja azt annak, és elküldi őt házától; [2] És kimegy az ő házából, és elmegy és más férfiúé lesz; [3] És a második férfiú is meggyűlöli őt, és ír néki váló levelet, és kezébe adja azt, és elküldi őt házától; vagy ha meghal az a második férfi, a ki elvette azt magának feleségül; [4] Az első férje, a ki elküldte őt, nem veheti őt másodszor is magához, hogy feleségévé legyen, minekutána megfertéztetett; mert útálatosság ez az Úr előtt; te pedig ne tedd bűnössé a földet, a melyet az Úr, a te Istened ád néked örökségül.”

    Erről mi a véleménye?

    Tisztelettel,
    B.Robi

    Kedvelés

    • Sandor szerint:

      Kedves Róbert!

      A hozzászólásodban két dolgot említesz: az egyik a megbocsátás ill. a megbocsátatanság kérdése, a másik a Mózes parancsolatára való hivatkozás.

      A válaszom az, hogy egyiknek sincs köze az újraházasodáshoz, amit Jézus házasságtörésnek nevezett. Ha ugyanis valaki elválik és a házastársa életében mást vesz el, és tartósan együtt él vele, az folyamatosan házasságtörésben él! Ha Isten Igéje (Jézus parancsolata) alapján felismeri, hogy ez bűn, akkor meg kell bánni és abba kell hagyni (elválni!); nem lehet megbánni és folytani tovább az együttélést, mert akkor visszaeső bűnös, továbbra is házasságtörésben él!

      Az egész Ószövetséget, és Mózes parnacsolataitel el kell felejteni a válással és az újrahzasodással kapcsolatban. Jézus azt mondta, hogy a “kezdetektől fogva nem így volt” és “Mózes is csak zsidók keményszívűsége miatt engedte meg a válást. Vegyük észre! Mózes volt az, aki megengedte a válást és nem Isten(!) és a kezdettől fogva (Ádám-Éva) nem nem ez volt Isten akarata!!!

      Jézus tiszta vizet öntött a pohárba az újraházasodás kérdésében, ami mindhárom evangéliumban le van írva elég világosan: “aki elválik és mást vesz el, vagy máshoz megy “feleségül” az házasságtöréstkövet el. Ez teljesen világos! Nincs mit magyarázni rajta és nincs mit hozzátenni. Nekünk Jézus parancsait kell követni és nem Mózes törvényeit!

      Remélem segíthettem.

      Szeretettel Sándor

      Kedvelés

    • Robert Bogati szerint:

      Köszönöm szépen a válasz reakcióját!

      Ugye tudjuk az Igéből,hogy ha valaki meghal fizikailag (az egyik fél a házasságból) akkor a másik fél felszabadul az újraházasodásra.

      Mi a helyzet a szellemi halállal??

      “Itt” (én) pont a megbocsátatlanságra gondolok,és vagy a bűnbánat hiányára!!
      Szerintem ebben az esetben (is) Isten szemében ugyanúgy halottnak minősül az illető, aki nem bocsát meg,vagy nem bánja meg a tettét,(ez esetben a házasságtörést)!

      Szóval meglátásom szerint nem csak az a halott ember,aki fizikailag hal(t) meg,hanem az is halott,aki szellemileg halott már a fizikai halála előtt.

      Az Úr Jézus áldja!

      B.Robi

      Kedvelés

    • Sandor szerint:

      Kedves Róbert!

      Az, hogy mi mit gondolunk, nem sokat számít. Amikor az ige arról beszél, hogy a másik fél halálával felszbadul valaki az újraházasodásra, az egyértelműen a testi halálra vonatkoziuk. Szó sincs ott szellemi halálról.

      Sajnálom, de Jézus egyszerű szavait nem tudjuk és ne is karjuk megkerülni és belemagyarázni mást.

      El kell fogadni azt, amit Jézus mondott.

      Szeretettel

      Sándor

      Kedvelés

    • Robert Bogati szerint:

      “Az, hogy mi mit gondolunk, nem sokat számít.”…
      ..Az biztos.
      Főleg ha az nincs összhangban azzal,amit Isten szándékozik mondani és tanítani nekünk az Ő Igéjén keresztül!

      Ha az egyik fél megbocsátott,(és) vagy ténylegesen megbánta a bűnét,de a másik nem fogad-ja/-ta el,azért nem az a felelős,vagy nem őt terheli a felelősség a bűnért, aki megbánást tanúsított, vagy megbocsátást gyakorolt,mutatott,hanem azé aki nemmel,vagy tagadással,elutasítással reagált,megtéretlenséggel viszonyult stb…!!

      Ugye ez nem vitás,önnek sem?!?

      Az, hogy erre mennyi türelmi,várakozási időt ad a megtért a megtéretlennek,az (szerintem) egyénenkét változhat, Isten kegyelmétől függ ki mennyit és mit kapott,és Ő ismeri és látja a teljes képet, Ő ismeri az ember kapcsolatait, körülményeit,képességeit,szíve állapotát stb…,és nyílván ebben Ő-Isten tudja vezetni a megtért-és újjászületett egyént,hogy várjon a másikra még egy bizonyos ideig, vagy ne!!!!
      Ha az Igét nézzük, már pedig az alapján igyekszünk tájékozódni😉🙏☝️🙏🙌,akkor mivel a meg nem bocsátás,és vagy a meg nem bánás is elkárhozással jár (ugye?),akkor az Ige szerint,és illetve az én meglátásom szerint is az az, hogy “ma,most van az üdvösség napja”,szóval ez alapján a legjobb,és sűrgető is,hogy nem holnap,vagy később,hanem még “aznap”,minnél előbb meg kell bocsátani,vagy szükséges megtérni a bűnökből!!

      A hosszútűrés,várakozás (is) Isteni kegyelem!

      Viszont ha a megtéretlen fél,férj,vagy feleség
      később megtér,de a másik azt már “nem várta meg” és újraházasodott (az említett okok miatt nem vétkezik!!), akkor utánna már nem jöhetnek össze újra!
      Ezt (is) erősíti meg a Mózesi törvény is,meg a Jeremiás 3:1 is,DE egyébként Jézus is!!! Azzal a mondatával is,hogy “Mózes a ti kemény-(-megtéretlen,vagy meg nem tért..) szívetek miatt engedte meg,hogy elváljatok egymástól,vagy elbocsássátok felesége-i-teket,de kezdettől fogva nem így volt..,
      és a “paráznaság okán kívül..”-t sem véletlenül említi összhangban azzal,amit az Ószövetségben látunk,olvasunk!!🙌

      Miért legyen kárhoztatás,ítélet,szenvedés és nyomorúság alatt a megtért és újjászületett ember a másik meg nem térttel szemben??
      Hol van,vagy lenne itt az irgalom kedves Sándor??
      Meglátásom szerint pont ezért sem szabad figyelmen kívül hagyni a szellemi halált sem,sőt!!!
      Ha erre azt mondja,vagy állítja,hogy “megkerülés,meg belemagyarázás”, akkor sajnos úgy néz ki,hogy nem látja,és érti Isten Igéjének a “két élű kardnak a másik oldalát,élét”!!🫤🙏🙏

      Azon kissé meglepődtem,sőt,mondhatnám sokkoló volt, hogy olyant írt,hogy….
      …”Az egész Ószövetséget, és Mózes parnacsolataitel el kell felejteni a válással és az újrahzasodással kapcsolatban. Jézus azt mondta, hogy a “kezdetektől fogva nem így volt” és “Mózes is csak zsidók keményszívűsége miatt engedte meg a válást. Vegyük észre! Mózes volt az, aki megengedte a válást és nem Isten(!) és a kezdettől fogva (Ádám-Éva) nem nem ez volt Isten akarata!!!”

      …bocsánat,de itt keveredik az igazság a hazugsággal,hamissággal és butasággal.

      (1)
      Hol mondott ilyet Jézus,hogy el kell felejteni az egész Ószövetséget és Mózes parancsolatait a válással és újraházasodással kapcsolatban???
      Vagy talán ezt csak ön állítja??
      Nem mindegy!!

      (2)
      “Mózes is csak zsidók keményszívűsége miatt engedte meg a válást.”
      …Igen,ámen,a “kemény szív” ebben az esetben (is) MEGTÉRETLENSÉGET,megbocsátatlanságot,engedetlenséget,makacsságot,gőgöt,változni és fejlődni NEM akarást, stb..jelent!!!

      ((Valószínű, sőt lehet,hogy több,mint valószínű,nem kizárt szerintem,hogy itt voltak visszaélések is a zsidóknál a válással,válólevél adásával kapcsolatban (is), hogy úgy mondjam “sportot űztek,űzhettek belőle”))

      (3)
      “kezdettől fogva (Ádám-Éva) nem nem ez volt Isten akarata!!!”
      Persze,hogy nem,kezdetben,eredetileg!!,de bejött/belépett az ember életébe a BŰN,és ezért kellett Istennek óvni a házasságot benne az emberrel együtt tisztaságban,szentségben, a házasságtöréssel,tisztátalansággal,paráznasággal,engedetlenséggel,bálványimádással stb.. szemben,illetve attól!!!

      Jézus betölteni jött a (Mózesi) törvényt (is!) nem eltörölni,meg főleg nem elfelejteni!!!!!
      Meggyőződésem,hogy Isten Igéjét az Ó és Újszövetséget együtt egységesen,párhuzamosan szabad,illetve lehet csak jól, és helyesen értelmezni,különben könnyen “vakvágányra” tévedhet az ember!!!Illetve egyoldalúvá és szűklátókörűvé válhatunk,és ezáltal mind magunkat,mind másokat is félrevezet-het-ünk.
      Sőt irgalmatlanokká,törvényeskedővé, és ítélkezővé, elhagyván ezáltal a helyes megítélést,ítéletet, Isten és ember (és az igazság-)-szeretet-et/-ét!!!
      Aztán ezt,ezeket követi(heti) a hamis tanítóvá válás..!!🫤
      Avval is vigyázni(nunk) kell,hogy mikor mit értelmezünk szó szerint,betű szerint,képletesen,vagy szimbólikusan,átvitt értelemben stb….🙏🙏

      Szerintem bölcs dolog lenne (mégegyszer legalább),hogy átgondolja mit tanít ezzel (elválás,újraházasodás) kapcsolatosan az Ige.
      Legyen,maradjon alázatban,hogy úgyszint legyen és maradjon ön is tanítható is,ne “csak” másokat tanító!!!
      Kívánom,hogy legyen nyitott az “új-ra,a régi-újra” is,a frissítésre,úgymond az “update-re”,természetesen nem az igazság kárára,vagy ellenében!!!🙏
      Ahogyan az Ige is mondja (az írástudó,tanító “ót és újat hoz elő az ő éléstárából”)….‭‭
      …”Ő (Jézus) pedig monda nékik: Annakokáért minden írástudó, aki a mennyeknek országa felől megtaníttatott, hasonlatos az olyan gazdához, aki ÓT és ÚJAT hoz elő az ő éléstárából.”
      (Máté-13:52)

      Mindezek mellett,vagy ellenére is sok jó írása,tanításai vannak fennt itt az oldalán!
      Ezeket köszönöm is! Az Úr ÁLDJA is meg gazdagon ezért is!!

      Még egy dolog, amúgy Zac Poonen-nek sem kell azért mindent elhinni,komolyabb,mélyebb megvizsgálás nélkül (nem kötekedni,vagy bántani akarom őt sem!!),mert tudom,látom,hogy őtőle is sokat fordít és lehet tőle is tanulni!!

      Természetesen azt sem (megvizsgálás ,helyes értelmezés nélkül) amit én írtam ide le önnek!!!

      Remélem nem vette sértésnek,vagy tiszteletlennek a reakciómat,de én is szeretem az “igazságot”,Isten igazságait,mindamellett hogy nyílván tévedhetek én is,és sok mindent nem tudok,értek még,amellett,hogy már sok mindenre választ kaptam,megtanultam,dicsőség és hála ezért is az Örökkévalónak!!!🙌🤗🙌🙏
      Nagyon fontos itt a végére,hogy én mindezek mellett,vagy ellenére nem “váláspárti” vagyok (normális ember nem az!!),SŐT azé inkább,hogy próbálják a házasok rendezni egymásfelé a bűneiket és bocsássanak meg egymásnak,ahogy Isten is mondja és gondolja,és megbocsát nekünk,ha Hozzá fordulunk bűnbánattal és a gondolkodásunk megváltoztatásával, ami (aztán) a cselekedeteinkben is szükségszerűen manifesztálódik,(illetve kellene,hogy megjelenjen)!!!🙌🙏

      Viszont sajnos vannak olyan helyzetek amikor a válás elkerülhetetlen,és szükségszerű!!
      ÉS,hogy miért van ez így,hogy egyre több válás van még a “keresztyények”,(meg a hívők) között is??
      Számomra az nem kérdés,hogy ezt elsősorban magunkban,magunk között kell keresni Isten Igéje fényében!!🙏

      Pont ezért is abba most nem is mennék bele, mert az már túl hosszú lenne,(így sem voltam rövid,és ezért elnézést is kérek, de talán sikerült végigolvasnia figyelmesen🙏),hogy az egyháznak milyen durva,súlyos és elfogadhatatlan múlasztása,(elhallgatása),vagy éppen hamis tanításai voltak, és vannak ma is,sajnos a szexualitás terén is!!😢🤨😢🙏🙏
      Már az őseinktől,”atyánkfiaitól”,az egyházatyáktól kezdve!!

      Ha nincs megtérés és újjászületés Krisztusban,akkor csak elkárhozott “élet”,(“élő halott”),de inkább csak létezés van már itt a földön is!!😢😢🙏🙏
      (Evvel remélhetőleg nem is írtam újat)

      Az Úr Jézus áldja!

      B.Robi

      Kedvelés

    • Sandor szerint:

      Kedves Robi!

      Nem szoktam vitázni a vita kedvéért. Nem tudok mást mondani a válás és újrahézasodás (mással való egybekelés=házasságtörés) kérdésében, mint amit Jézus világosan mondott a három evangéliumban. Nem tudom van-e vagy mi a problémája Jézus szavaival? Méltatlannak tartom erről vitázni, ezért a magam részéről szeretném ezt befejezni. Köszönöm a megértését.

      Szeretettel Sándor

      Kedvelés

  2. Robert Bogati szerint:

    Jézus szavaival egyáltalán nincs semmi problémám,sőt arra igyekszek,hogy minnél jobban betartsam,engedelmeskedjek (Ő) Neki!!

    A problémám avval van,amit írt…

    ”Az egész Ószövetséget, és Mózes parnacsolataitel el kell felejteni a válással és az újrahzasodással kapcsolatban.”…

    ….Ezek nem Jézus szavai,(és gondolatai)😐😒🤨

    Tisztelettel,
    B.Robi

    Kedvelés

    • Sandor szerint:

      Kedves Robi!

      Amit írtam, és amivel nem értett egyet, azt szintén Jézus szavai alapján írtam. Idézem Jézustól:

      Máté 19:8 “Monda nékik (Jézus a Hegyi beszédben!): “Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte meg néktek, hogy feleségeiteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt.”

      Mit jelent ez? Azt, hogy NEM Isten engedte meg, hanem Mózes, ami kezdettől fogva nem így volt. Azaz kezdettől fogva NEM ez volt Isten akarta. Tehát, ha Isten akaratát akarjuk követni, akkor Mózes parancsolatait (az Ószövetségben leírtakat) nem szabad figyelembe venni. Erről beszéltem.

      Ez Jézus beszéde, ezért mondtam, hogy az ŐSZ-ben leírtakat el kell felejteni, ha Jézusnak akarunk engedelmeskedni. Remélem már érthető, miről beszélek?

      Ennél értehetőbben nem tudom elmagyarázni.

      Szeretettel Sándor

      Kedvelés

  3. Robert Bogati szerint:

    ‭‭Máté 5:17-20
    “[17] Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem. [18] Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik. [19] Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen. [20] Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.”

    ‭‭János 5:46-47
    “Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?”…

    ….Mózes váló-levele,levél adása Isten akaratából,engedélyével történt,nem “csupán” Mózes döntött így!!
    Ezutóbbi önkényes “Igeértelmezés” (lenne)
    Ahogy már fentebb,korábban írtam,Isten a BŰN miatt engedte meg a válást és az újraházasodást is,de csak, akkor,ha nincs (tényleges) megtérés,bűnbánat,és vagy megbocsátás,akár az egyik,akár a másik oldal-ról/-felől!!!!
    Szóval ha nem “hiszünk” Mózesnek,Jézus-nak/-ban sem tudunk hinni,és forditva….!!!Hiába hivatkozunk Jézusra,hogy Őbenne hiszünk és őt követjük,ha nem fogadjuk el az Ószövetséget az Újjal együtt ÖSSZETETTSÉGÉBEN,KONTEXTUSÁBAN!!!🙏🙌

    ‭‭Róma 3:31‬‬
    “A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük.”

    ‭‭Jakab 2:10
    “Mert ha valaki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egésznek megrontásában bűnös.”

    PONT EZÉRT ELENGEDHETETLEN AZ IRGALOM,MEGBOCSÁTÁS ÉS A KEGYELEM GYAKORLÁSA IS MÁSOK FELÉ,AHOGY ISTEN IS IRGALMAS ÉS MEGBOCSÁTÓ,ÉS KEGYELMES FELÉNK!!🙏🙇🏼‍♂️🙏🙌

    ‭‭Jakab 2:12-13
    “Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.

    Mert…

    ….az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekszik irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen.”

    ‭‭Mikeás 6:8
    “Megjelentette néked, óh ember, mi légyen a jó, és mit kíván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel.”

    Attól tartok kedves Sándor,hogy nem olvasta el elég figyelmesen azt,azokat amiket írtam commentbe korábban.
    “Részben jó lenne ha tévednék,de részben meg nem.”😏🙏

    ÉS

    Igen megértettem már az első válaszreakcióját amit ön írt,de sajnos nem tudok egyet érteni avval, ebben a témában (csak részben) (válás,újraházasodás),bár szeretnék.

    Ha Isten szellemének vezetése alatt vagyunk,(leszünk,maradunk),akkor nem kérdés számomra,hogy egységre,egyetértésre kell/szükségszerű jutni,jutnunk Krisztusban!!!🙏🙌🙏

    Szeretettel és tisztelettel,

    B.Robi

    Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .