A szeretet otthon kezdődik – David Wikerson


Love begins at Home by David Wilkerson

http://davidwilkersontoday.blogspot.hu/2009/09/love-begins-at-home.html

Jézus megparancsolta a János 15:6-ban, hogy milyen legyen a kapcsolatom és hogyan viszonyuljak a feleségemhez és a gyermekeimhez. Az egyedülálló ember számára ez azt jelenti, hogy hogyan viszonyuljon szobatársaihoz, keresztyén testvéreihez és a hozzá legközelebb álló emberekhez.

Ehhez nem kell semmit hozzátenni. Ha olyan emberré és szolgálóvá válok, amire Isten elhívott engem, akkor a feleségemnek őszintén ki kell tudni mondani menny, pokol és világ előtt: „A férjem Krisztus szeretetével szeret engem. Elkövet ugyan hibákat, de növekszik a hosszú-tűrésben, hogy megértő legyen velem szemben. Igyekszik még gyöngédebb és gondoskodóbb lenni. Imádkozik velem. Nem képmutató, hanem olyan, amiről prédikál.”

Ha azonban a feleségem bizonyságtétele nem erről szól — ha neki a szíve gondolata egy titkos szenvedés: “A férjem nem Isten embere, csak olyannak mutatja magát, mintha az lenne” – akkor a feleségem élete számára nem teremtem gyümölcsöt.  Minden munkálkodásomnak — az igehirdetéseimnek, a fáradozásaimnak, jószívű adakozásaimnak, a sok utazásomnak — nincs semmi értéke.  Egy hervadó, gyümölcstelen ág vagyok, ami nem termi meg a Krisztushoz illő gyümölcsöt.. Jézus ezért másokat indítani fog arra, hogy meglássák a szellemileg halott állapotomat, hogy az Ő királysága számára kevés értéket képviselő tulajdonsággal rendelkezem.

Egy középkorú pásztor a feleségével együtt összetört szívvel és sírva jöttek hozzám. A pásztor könnyek között mondta nekem: “David testvér! Vétkeztem Isten ellen és a feleségem ellen. Házasságtörést követtem el.” Remegett az Isten szerinti szomorúságtól, amikor bevallotta nekem bűnét. Ekkor a felesége odafordult hozzám és lágyan azt mondta: “Megbocsátottam neki. Őszintének látom a bűnbánatát és reménykedem az Úrban, hogy helyre fog állítani bennünket.”

Abban a kiváltságos helyzetben volt részem, hogy egy csodálatos gyógyulás kezdetének lehettem tanúja. A múltban elkövetett hibáinkat sosem tudjuk semmissé tenni, de amikor őszinte a bűnbánat, Isten megígérte, hogy helyreállít mindent, amit a kártevők elpusztítottak.

Kérek minden Krisztust követő házaspárt, hogy álljanak fel és vallják be őszintén:  “Nem könnyű.” A házasság egy naponkénti erőfeszítés, a keresztyén élet közös útján; hasonlóan a kereszt útjához, ahol a saját akaratod naponkénti feladása szükséges. Természetesen a Sátán ismeri a szívedet, hogy még inkább Krisztushoz hasonlóvá akarsz válni az otthonodban, ezért gondoskodni fog az állandó kísértésekről.

Nincs egyetlen más olyan nehéz és intenzív iskola sem, mint a ’házasság iskolája’ és sosem jutsz el odáig, hogy kiérdemeld az ’oklevelet’. Isten nyilvánvalóvá teszi ezt számunkra: a szeretteinkkel való életünk a hegycsúcs, minden próbánk legmagasabb csúcsa. Ha itt rosszul vizsgázunk, akkor minden más is rossz lesz az életünkben.

Fordította: Abonyi Sándor

2013-08-26

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: gyülekezet, gyülekezetépítés, Házasság, helyreállítás, Szeretet, Tanítások
Címke: , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .