‘A bűnbocsánat napja’ – Richard Bennett


“Vasárnap, március 12-én, a nagyböjt első vasárnapján, a pápa egy ünnepélyes ceremónián elnökölt a Szentpéter bazilikában, Rómában. Ez „A bocsánat napja” volt, amikor a pápa Isten bocsánatát kérte a Római Katolikus Egyház (RKE) történelmi hibáiért. A ceremóniát továbbra is egy mélységesen jelentős eseménynek mutatták be a RK Egyház „milleniumi ünnepi szent évében” és precedens nélküli, de szükséges lépésként az egység
folyamatában. Egy modern média esemény is volt, amelyet úgy rendeztek meg, hogy a maximális hatást érje el, az „egység” serkentésére. Azt a benyomást keltették, hogy egy eredeti kísérlettel van dolgunk, amely tisztára akarta mosni a lapot és bocsánatot kért az egyház múltbeli hibáiért. Egy alapos vizsgálódás azonban azt mutatja, hogy a pápa „bocsánat napja” nem a bocsánatkérés, hanem inkább a megtévesztés napja volt.”

A teljes írás letölthető itt: Bunbocsanat

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) ‘A bűnbocsánat napja’ – Richard Bennett bejegyzéshez

  1. csernakata szerint:

    Írta Richard Bennett

    Kedvelés

  2. Guti Tünde szerint:

    Hú, ez nagyon kijózanító tanulmány…! Spurgeon gondolatai a végén nagyon jól summázzák a lényeget.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva