’Beszéljetek kedvünk szerint valókat’ – David Wilkerson

SPEAK unto US SMOOTH THINGS  by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/27275

Mostanában egy ember a következőt írta a szolgálatunknak: “Nem tudom ki tett fel engem a levelező listátokra, de kérlek vegyétek le a nevemet rögtön. Ki nem állhatom a szomorú evangéliumotokat és a bűn elleni állandó hadakozásotokat. Senki sem tökéletes, még te sem. Elegem van az ítéletről szóló King James evangéliumotokból.”

Ézsaiás beszélt egy ilyenfajta hozzáállásról:

“Mert pártütő nép ez, apát megtagadó fiak, fiak, kik nem akarják hallani az Úr törvényét; kik ezt mondják a látóknak: ne lássatok; és a prófétáknak: ne prófétáljatok nékünk igazat, beszéljetek kedvünk szerint valókat, prófétáljatok csalárdságokat! Hagyjátok el az utat, térjetek le már ez ösvényről, vigyétek el előlünk Izráelnek Szentjét!”    Ézsaiás 30:9-11.

A “kedvük szerint való” ebben a versben a következőt jelenti: “kellemes, hízelgő.” Izrael népe röviden ezt mondta: “Ne mondj nekünk többé rossz dolgokat. Azt mondd el, hogyan leszünk sikeresek és milyen nagy dolgok várnak még ránk. Ha nem, akkor tűnj el a szemünk elől.”

Egyetlen hívő sincs, aki elrejti a bűnt a szívében, mégis hallani akarja a tiszta, bűnt leleplező beszédet. Az ilyen személy mindig menekülni fog a Szent Szellem hangja, az igazság elől és olyan igehirdetőket keres magának, aki engedékeny a bűnnel szemben, a beszéde kellemes és hízelgő próféciákat mond. Ezért megkérdezem: kemény üzenet volt az, amivel Isten az Ő népéhez szólt a Sínai-hegyen? Isten egyszerűen ezt mondta:

“Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Egyiptomnak földéből, a szolgálatnak házából. Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, …. Ne imádd és ne tiszteld azokat;…”   5 Mózes 5:6-9.

Az Úrnak ez egy tiszta, hamisítatlan beszéde volt, ami közvetlenül az Ő szájából származott. Az embereket ezzel az üzenettel a sátraikhoz küldte, hogy menjenek és törjék össze a faragott képeiket. Felkavarta ez az üzenet a szívüket és az eredménye az lett, hogy térdre estek? Nem, hanem így kiáltottak:

“Ne legyen több mennydörgés, tűz és földrengés. Ne szóljon többé hallható hang hozzánk. Adj nekünk egy közbenjárót, aki hozzánk hasonló ember és ő hadd beszéljen hozzánk. Akkor meg fogjuk hallani és engedelmeskedni fogunk.”

Fordította: Abonyi Sándor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: próféciák, Szentség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) ’Beszéljetek kedvünk szerint valókat’ – David Wilkerson bejegyzéshez

 1. csernakata szerint:

  felkavaró 😦

  Kedvelés

 2. Guti Tünde szerint:

  Egy vezető azért nem fogadja el Wilkerson tanításait, mert “az utóbbi években csak ostorozta az egyházat.”
  Pedig itt az ideje a szunnyadó egyház felrázásának!

  Kedvelés

 3. csernakata szerint:

  Kedves Sándor!

  Megosztottam szokás szerint ezt a nagyszerű tanítást, de az utólagos engedelmeddel a címet egy kicsit megváltoztattam, no nem nagyon, csak felcseréltem a szavakat, mert így szerintem hangsúlyosabb a tartalom szempontjából. De ha gondolod, visszacserélem!

  Üdv: Kata

  Kedvelés

  • Sandor szerint:

   Kedves Kata! Nyitott vagyok minden módosításra és szívesen veszem, ha az növeli az írás értékét. Ha a cím fordítását nézzük, akkor én is másként fordítottam volna, de az írás elején idézett Ézsaiás igében ezt a kifejezést használja Károli. Ezért használtam ezt a címet az Ige iránti tiszteletemből. Az igében kivastagítottam ezt a kifejezést, ezzel jeleztem, hogy innen származik a cím. Lehetne esetleg az Új fordításból is idézni, ahol ez így hangzik: “Mondjatok inkább hízelgő dolgokat”. Ez kicsit gördülékenyebb. Szerintem lehetne erre módosítani. Mit szólsz hozzá? Az igeszerűséget a címben én fontosnak tartanám. Sándor

   Kedvelés

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s