Teljes szívvel – David Wilkerson

With all their heart by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/24360

Istennek bizonyos, speciális ígéretei vannak azok számára, akik elhatározzák, hogy teljes szívvel keresik Őt. Egy ilyen speciális ígéret az Ő jelenlétével kapcsolatos. Akárhogyan is nézzük, ez az ígéret szigorúan feltételhez kötött. A Szentírás világossá teszi, hogy ha betartjuk ezt a feltételhez kötött megállapodást, akkor élvezni fogjuk Isten jelenlétének hihetetlen áldását az életünkben. Ez nem csupán az üdvösség kérdésére érvényes. Akik ilyen szívvel keresik Istent, azokra kiönti az Ő csodálatos jelenlétét, ami meg fog látszani rajtuk és mindenki észre fogja venni azt. Isten az Ő jelenlétére vonatkozó ígéretét egy ismeretlen prófétán keresztül jelentette ki, aki egy üzenetet vitt Élinek, Izrael főpapjának. Abban az időben Éli visszacsúszott egy bűnös életmódba. Az Úr figyelmeztette őt a bűn eltűrése miatt. Éli azonban figyelmen kívül hagyta Isten figyelmeztetését. Ekkor az ismeretlen próféta azt mondta Élinek:

Azért így szól az Úr, Izráelnek Istene, jóllehet megmondottam, hogy a te házad és atyádnak háza mindörökké én előttem jár; de most, azt mondja az Úr, távol legyen tőlem, mert akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megutálnak, megutáltatnak. (1 Sámuel 2:30).

A “megutáltatnak” kifejezés Isten jelenlétének eltávozását vonta maga után. Ez nem azt jelenti, hogy egy személy el van átkozva, hanem inkább azt, hogy az életét a saját erejére támaszkodva kell élnie. Isten tulajdonképpen ezt mondta Élinek:

“Meg akartam áldani a házadat, hogy tisztességet szerezzek neked. De te elnéző voltál a bűnnel szemben és engedtél a testi vágyaidnak, mert megutáltál engem. Ezért most el fogom venni a jelenlétemet tőled.”

Hívő élete elején milyen sok ember jön Krisztushoz óriási, kirobbanó hittel. A buzgalmuk azonban egy idő után elfogy és elkezdik hanyagolni az Urat. “Megutálják” az Ő parancsolatait és visszatérnek régi, bűnös életmódjukhoz. Ennek ellenére azt hiszik, hogy Isten jelenléte velük marad. Ez azonban hazugság. A Biblia világossá teszi, ha elhagyod Őt, Ő is elhagy téged!

Fordította: Abonyi Sándor

© 2012 World Challenge. All rights reserved. PO Box 260, Lindale, TX75771-0260, (903) 963-8626.

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s