Teljes szívvel – David Wilkerson


With all their heart by David Wilkerson

http://sermons.worldchallenge.org/en/node/24360

Istennek bizonyos, speciális ígéretei vannak azok számára, akik elhatározzák, hogy teljes szívvel keresik Őt. Egy ilyen speciális ígéret az Ő jelenlétével kapcsolatos. Akárhogyan is nézzük, ez az ígéret szigorúan feltételhez kötött. A Szentírás világossá teszi, hogy ha betartjuk ezt a feltételhez kötött megállapodást, akkor élvezni fogjuk Isten jelenlétének hihetetlen áldását az életünkben. Ez nem csupán az üdvösség kérdésére érvényes. Akik ilyen szívvel keresik Istent, azokra kiönti az Ő csodálatos jelenlétét, ami meg fog látszani rajtuk és mindenki észre fogja venni azt. Isten az Ő jelenlétére vonatkozó ígéretét egy ismeretlen prófétán keresztül jelentette ki, aki egy üzenetet vitt Élinek, Izrael főpapjának. Abban az időben Éli visszacsúszott egy bűnös életmódba. Az Úr figyelmeztette őt a bűn eltűrése miatt. Éli azonban figyelmen kívül hagyta Isten figyelmeztetését. Ekkor az ismeretlen próféta azt mondta Élinek:

Azért így szól az Úr, Izráelnek Istene, jóllehet megmondottam, hogy a te házad és atyádnak háza mindörökké én előttem jár; de most, azt mondja az Úr, távol legyen tőlem, mert akik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, akik azonban engem megutálnak, megutáltatnak. (1 Sámuel 2:30).

A “megutáltatnak” kifejezés Isten jelenlétének eltávozását vonta maga után. Ez nem azt jelenti, hogy egy személy el van átkozva, hanem inkább azt, hogy az életét a saját erejére támaszkodva kell élnie. Isten tulajdonképpen ezt mondta Élinek:

“Meg akartam áldani a házadat, hogy tisztességet szerezzek neked. De te elnéző voltál a bűnnel szemben és engedtél a testi vágyaidnak, mert megutáltál engem. Ezért most el fogom venni a jelenlétemet tőled.”

Hívő élete elején milyen sok ember jön Krisztushoz óriási, kirobbanó hittel. A buzgalmuk azonban egy idő után elfogy és elkezdik hanyagolni az Urat. “Megutálják” az Ő parancsolatait és visszatérnek régi, bűnös életmódjukhoz. Ennek ellenére azt hiszik, hogy Isten jelenléte velük marad. Ez azonban hazugság. A Biblia világossá teszi, ha elhagyod Őt, Ő is elhagy téged!

Fordította: Abonyi Sándor

© 2012 World Challenge. All rights reserved. PO Box 260, Lindale, TX75771-0260, (903) 963-8626.

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .