Igaz megtérés a Biblia alapján – Diriczi Tibor

„Sokan születtek újjá úgy az elmúlt századokban, hogy még Bibliájuk se volt, de még olvasni se tudtak. Hiszen a megtérés nem a tudáson alapul; ha valaki Jézus Krisztus egyszerű hívó szavát elfogadja és követi Őt, akkor az az ember örömmel hagy hátra mindent érte. Erről szól az Ige: Jézus Krisztust csak osztatlan szívvel lehet követni. De a mai világban olyan nehéz ezt megérteni és elfogadni, ma, amikor olyan sok minden köt a világhoz. Úgy tűnik, hogy a jól informált, tanult és értelmes embernek nagyon nehezére esik felfogni, hogy lehetetlen dolog Jézus Krisztust úgy követni, hogy közben megtartjuk magunknak azt, ami régi életünkből kedves még számunkra. Meg lehet próbálni, de egészen biztos, hogy célt téveszt vele az ember. De van egy jobb lehetőség: ott kell kezdeni, ahol Jézus mondta (Lukács 14: 33) De aki ezt megtette, az végigjárja a megtérés útját úgy, ahogy a következő oldalakon olvassuk. Lehet, hogy ezek a lépések soha nem fogalmazódtak meg vagy tudatosultak benne. Lehet, hogy ő maga már egy olyan gyülekezetnek tagjaként él, mely régen nem az igazi alapon áll; vagy telve emberi rendelésekkel és dogmákkal, vagy éppen másképpen van teljesen elvilágiasodva. Lehet az is, hogy ezek az eltérések nem is jutnak el mélyen a tudatáig. Mert annak jele, hogy valaki valóban újjászületett, nem abban nyilvánul meg, hogy okos és bölcs lesz, hogy mélyebb teológiai ismerettel bír; hanem az, hogy békessége van Istennel, élő reménysége, és ez megtermi a jó gyümölcsöket még akkor is, ha ő maga észre sem veszi.”

– § –

Ma sok szó esik hamis megtérésről, hamis kegyelem tanításról.

Ezek tartalmi megértését  segíti el Diriczi Tibor írása, ami teljes terjedelemben letölthető itt: Igaz megtérés – Diriczi Tibor

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Chist on an uncompromised way. Pioneer , who try to walk on from traditions cleaned way. This is the way of minority only.
Kategória: egység, evangélium, evangelizálás, gyülekezetépítés, helyreállítás, Keresztyénség, Tanítások
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s